Spring naar inhoud
Zoeken
Jacobsz Amsterdam 768x768

Deze restau­rants in Ams­ter­dam Oost moet je hebben bezocht

Roger Bloem Roger

Uit eten in Amsterdam Oost is nog nooit zo populair geweest. Met de komst van toprestaurants als Jacobsz en BAUT Paradijs is het aanbod in het oosten van de hoofdstad vollediger dan ooit. In deze guide schrijven we over onze favoriete restaurants in dit gedeelte van de stad. Of je nou op zoek bent naar fine dining of een vette burger, bier of wijn, diner of brunch. Met deze guide zul je sowieso een restaurant vinden waar je heerlijk kunt te eten.

Jacob­sz

Dit is als het aan mij ligt het beste restaurant dat in 2016 in Amsterdam geopend is. Niet alleen het eten is hier fantastisch, ook de prijs-kwaliteit verhouding is exceptioneel goed. Dit is dan ook de reden dat ik dit restaurant eigenlijk elke week wel aan iemand aanbeveel. I mean, 4 gangen voor € 39,- (meer of minder gangen kan ook) en dan zulke pareltjes op je bord krijgen. Geloof me, het is het waard. Hier ga je heen als je je date, geliefde of ouders echt even wil verrassen.

Jacobsz.

 • Ringdijk 1A, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Meerrrr info
Jacobsz Ringdijk Amsterdam 768x768
Jacobsz Amsterdam 768x768

Hap­py­hap­pyjoyjoy Oost

Ik moet zeggen dat ik dit een beetje een twijfelgevalletje vond of dit daadwerkelijk in het Oosten ligt, maar de naam trok me over de streep. Eigenlijk vind ik dit best wel een fijne plek om heen te gaan. Soms om in een wat groter gezelschap de hele tafelmet allerlei verschillende hapjes vol te zetten. Soms alleen voor een semi-snelle bao bun maaltijd, want wanneer je hier ook bent, die bao buns komen altijd op tafel. Daarnaast is de char siew (geroosterd varkensvlees) één van mijn favorieten gerechten op de kaart. Door het hoge plafond is dit restaurant een stuk ruimer dan Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat. Grote groepen raad ik daarom sowieso aan om hiernaartoe te gaan en een grote ronde tafel bovenin te reserveren.

Happyhappyjoyjoy

 • Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam, Netherlands
 • Singel 460, Amsterdam
 • Ceintuurbaan 256, Amsterdam
 • Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
 • George Gershwinplein 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Happyhappyjoyjoy Oost boven
Happyhappyjoyjoy Oost Bao Buns

Rotis­serie

Het broertje van Rotisserie aan de Clerqstraat houdt zich prima staande tussen al het horecageweld aan het Beukenplein. Wij vinden het vooral fijn om de tafel vol te zetten met verschillende starters als de clerq fried chicken, chicken wings, onion rings en pork ribs. Ben je niet met zoveel man om dit allemaal op te kunnen dan is er altijd nog de “fucking everything” die precies eerder genoemde gerechten bevat maar dan in een kleinere portie, waardoor je gelijk het perfecte voorgerecht hebt als je met zijn tweeën bent. Hierna kan je nog genieten van een lekkere burger. Houd je niet van kip? No worries, de royale with cheese is een heerlijke beefburger en dus een prima alternatief.

Rotisserie

 • De Clercqstraat 81, Amsterdam, Netherlands
 • Beukenplein 17, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Rotisserie Kipburger Amsterdam Oost

Mama Dough

Naast de Rotisserie vind je Mama Dough. Een hele fijne pizzaspot met een leuke bar, fijne bruchetta’s, lekkere wijn en uiteenlopende smaken pizza (visliefhebbers, neem de Pizza Salmone). Daarnaast heeft Mama Dough ook nog eens onwijs leuk personeel die na het eten aan je tafel de scropino’s komen maken, want die bestel je hier sowieso!

Mama Dough

 • Beukenplein 21, Amsterdam, Netherlands
 • Beukenplein, Amsterdam

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Pizza Mama Dough 768x768

De Bier­tu­in

De Biertuin is al jarenlang een begrip in Amsterdam. ‘s winters kan je hier zowel aan de hoge of lage tafeltjes zitten terwijl je geniet van een boerderijkippetje en één of meerdere van de vele biertjes op de kaart, maar het liefst zit je hier in de zomer op het altijd gezellige verwarmde terras. Wij kijken er in ieder geval weer naar uit!

De Biertuin

 • Linnaeusstraat 29, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Meerrrr info

Wilde Zwi­j­nen (eet­bar)

Eerlijk is eerlijk. Wij zijn hier al tijden niet meer geweest, maar de laatste keer dat ik hier iets at was het zo goed, dat ik het niet kon laten om dit restaurant -zonder dat we er recent geweest zijn- toch mee te nemen in deze lijst en het gelijk ook weer bovenaan mijn todo-lijst zet van te bezoeken restaurants. Ik denk dat jij dit ook zou moeten doen.

Wilde Zwijnen

 • Javaplein 23-25, Amsterdam, Netherlands

€€€ — Af en toe

Tell me more
Eetbar Wilde Zwijnen

Hey Cityguys? Wat is dit nou! Je roept 10x uit eten in Amsterdam Oost en je noemt maar 9 locaties op. Dat klopt helemaal! Je kan met deze info 2 dingen doen:
1. Je gaat ons nu die tip doorsturen van die spot die abosluut niet mag ontbreken in deze lijst.
2. Je neemt er genoegen mee en gaat je bedenken welke spot je in ieder geval 2x gaat bezoeken om de 10 vol te maken.

Tips kunnen het beste worden verzonden naar @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!

Doe ff sociaal joh!