Spring naar inhoud
Zoeken
Deus ex Machina Werkplek

De 9 Straat­jes: de beste cafés en restaurants

Steven Strijbosch Roger Bloem StevenRoger

De 9 Straatjes, Nine Little Streets, staan internationaal bekend als het absolute winkelwalhalla van Amsterdam. De designerboetiekjes, de vintagewinkeltjes en cadeaushops tussen het Anne Frank Huis en de Bloemenmarkt zijn altijd hoofdonderwerp van gesprek. Dat mag. Wij komen er liever om te eten en te drinken. En, heel soms, te werken.

Deus Can­ti­na

Onze favoriete werkplek in De 9 Straatjes. Niet alleen omdat er altijd wel een fijn plekje te vinden is in deze prachtige ruime zaak aan de Herengracht, maar ook omdat je tegelijkertijd uitstekend kunt brunchen én borrelen. Laten we wel wezen: zo'n artikel tikt toch net even lekkerder met een bloody mary in je klauwtjes. Voor de brunch gaan we voor de Kimchi Toast (lekker met de Uiltje bierkaas) en de Burgerdict Florentine; een Wagyu-burger mét poached eggs. Voor €13. Dan snap je dat we hier elk weekend terugkomen.

Nee, je hoeft nog niet naar huis. Bij Deus Cantina kun je namelijk ook je eigen borrelplank samenstellen, met rillettes van makreel, een blikje ganzenpaté en pittige worst van edelhert. Protip: bij die worst bestel je een Brothers in Law New England IPA .Als je nog meer dorst hebt is een tripje naar de buren een uitstekend idee: want het autenthieke Arendsnest is een van onze favoriete biercafé's van Amsterdam.

Deus Cantina

  • Herengracht 88, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
JP bloody mary eggs benedict wagyu kimchi

Zo verleid je JP om een dagje aan Cityguys te werken.

Proe­flokaal A. Van Wees

Dit proeflokaal is al vijftig jaar een absolute klassieker in Amsterdam. Er is simpelweg geen betere plek in De 9 Straatjes om jenever te drinken. En kopstoten. Van Wees heeft namelijk een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze kopstootcombinaties uit voortkomen. Ja, dan zijn we fan.

Proeflokaal A. van Wees

  • Herengracht 319, 1016 AV Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Felix Meritis

Het eten bij Restaurant Felix is een lust voor het oog.

Restau­rant Felix

Een van de mooiste aanwinsten voor culinair Amsterdam is Restaurant Felix in cultuurhuis Felix Meritis. Met fabuleuze wijncombinaties en vernieuwende concepten weet deze zaak ons elke keer weer te verbazen. Of je er nu een entrecote met sambal-aubergine eet of noordzeekrab met 'n gele curry, creatief is het. Net als hun nieuwste concept Felix 360; eten in een concertzaal met projectie op de muren en bijbehorende muziek. Bij Felix kun je altijd rekenen op maître Sander die weet hoe service op topniveau werkt en sommelier Saskia, die als ze je één van de geniale wijnen komt inschenken ook een flinke dosis gezelligheid meeneemt.

Restaurant Felix

  • Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Lebanese Sajeria

De perfecte snelle lunch scoor je bij The Lebanese Sajeria.

The Lebanese Sajeria

De flatbreads van The Lebanese Sajeria zijn in korte tijd heel populair geworden in Amsterdam, en terecht. Zie je ergens rond lunchtijd een rij staan in de Wijde Heisteeg dan ben je waarschijnlijk aan het juiste adres. Nergens in de buurt krijg je zo snel, zo’n lekkere lunch voorgeschoteld. Vega’s bestellen hier de zaatar met halloumi, vleeseters zijn eigenlijk verplicht de beef met labneh naar binnen te schuiven.

The Lebanese Sajeria

  • Utrechtsestraat 69, Amsterdam
  • Wijde Heisteeg 1, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Kaget­su

Fijn eethuisje op de Hartenstraat waar je terecht kan voor originele Japanse gerechten of, gewoon, sushi. Geen all you can eat, maar gewoon een fijn gerecht bestellen, waardoor er niet bespaard hoeft te worden op de vis en je gewoon heerlijke sushi kan eten. Kijk alleen al naar die ebi tempura sushi op de foto en je weet wat ik bedoel! Lees ook ons artikel over de beste sushi in Amsterdam.

Kagetsu

  • Hartenstraat 17, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Brasserie Ambassade

Wij schrijven ook wel eens een stukje.

Brasserie Ambas­sade

Eerlijk: we komen niet heel vaak in een bibliotheek. Boeketromans, het vroegere werk van Friedrich Nietzsche en de volledige Suske & Wiske collectie downloaden we altijd illegaal. Totdat we Brasserie Ambassade ontdekten. Schrijvershotel pur sang. Misschien in eerste instantie omdat we er espresso martini's gingen drinken, maar we zijn blijven hangen door de uitstekende kaart met rillette de canard, steak tartare en een gigantische côte de boeuf. En, zodat Roger ons snoeihard kan inmaken met schaken.

Brasserie Ambassade

  • Herengracht 339, Amsterdam
Tell me more

Scream­ing Beans

Heerlijke koppen koffie, uitmuntende service en fijn advies: Screaming Beans is dé plek in De 9 Straatjes voor koffiepuristen. Ook kun je in deze zaak terecht voor een snelle sandwich of croissant. Het broodje serranoham met truffelmayonaise is er eentje die je bij een bezoek eigenlijk niet kunt overslaan.

Screaming Beans

  • Singel 276, Amsterdam
Meerrrr info

Mis je een locatie in dit lijstje? Laat het ons dan weten op Twitter of Instagram via @CityguysNL.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!