Spring naar inhoud
Zoeken
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys

Lekker drinken in Amsterdam

JP Schaddé van Dooren JP

Je hebt zin om te drinken. Met die vriend die je al lang niet gesproken hebt, of gewoon lekker borrelen met een aantal vrienden of vriendinnen. Dan moet je je voorbereiden op het geven van veel rondjes, "eating is cheating" en dan wil je wel in bars in Amsterdam komen waar je lekker gezellig kan drinken. Dat doe je hier!

Bar Bukows­ki

Hier drink je gintonics. Allemaal. Met een groep vrienden, staand bij de bar of buiten met mooi weer. Je bestelt alle flammkuchen die er op de kaart staan en meestal ga je er pas weg als je ook alle gintonics hebt geprobeerd. Ze hebben ook heel veel fijne biertjes voor je.

Bar Bukowski

  • Oosterpark 10, Amsterdam
Meerrrr info
Bar Bukowski Amsterdam Cityguys Cocktails

Mata Hari

Midden in het centrum op de Wallen, zonder toeristen. Hier kun je je even onttrekken van het gekkenhuis dat het Red Light District is. Prima plek om te beginnen voordat je een nachtje gaat dansen. Beneden is het gezellig om te drinken en boven kun je ook nog prima eten.

Mata Hari

  • Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam
  • Oudezijds Achterburgwal 82, Amsterdam
Meerrrr info

Bier­tu­in

Voor of na een event in de stad -als het event een beetje in de buurt van Oost is tenminste- ga je naar de Biertuin. Voor een burger, maar zeker voor de biertjes en de gezelligheid. Het grote terras is natuurlijk bij mooi weer perfect en door de verwarming kan je hier tot heel laat buiten zitten. Binnenkort opent de Biertuin ook op de Prinsengracht, in het oude Bo Cinq (op 494).

De Biertuin

  • Linnaeusstraat 29, Amsterdam
Meerrrr info

Brouw­er­ij IJ

Als je voor je Untappd (een app waarin je bijhoudt welke bieren je drinkt) even snel een inhaalslag wilt maken op je vrienden, dan drink je hier de 5 kleine verschillende biertjes. Heerlijk terras, met mooi weer altijd druk en gezellig. Prima plek tussen Oost en het Centrum in.

Brouwerij 't IJ

  • Funenkade 7, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys

Bar Spek

“Hoi mevrouw, mag ik de Spaanse witte wijn alstublieft?” Eigenlijk hoef je niks anders te zeggen, heerlijke plek in West om wijntjes te drinken. De planken met borrelhappen moet je ook altijd bestellen, net als de flammkuchen natuurlijk. Fijne plek om te hangen, in de zon op het terras of binnen aan de bar en de tafeltjes zijn ook chill. Prima plek om te daten ook!

Bar Spek

  • Admiraal de Ruijterweg 1, Amsterdam
Tell me more

Hen­drix

Deze ‘soulfood’ plek is nog niet zo lang geopend en is meteen tot cityguys favoriet gebombardeerd. De witte wijn kost 18,50 per fles en het blijft nooit bij 1 fles. Af en toe moet je even zwaaien naar de bediening, maar het is het wachten vaak waard. Er staan ook lekkere hapjes op de kaart, al missen wij nog altijd hun steak die er in de eerste maanden op het menu stond.

Hendrix

  • De Clercqstraat 82, Amsterdam
Tell me more

Café Brecht

Zondagmiddag ben je hier. Je drinkt een negroni, want die zijn hier goedkoop (€8,00) en lekker. Maar je kan natuurlijk ook alle Duitse biertjes drinken en het eten is er bijna gratis. Spelletjes spelen, relaxen op de stoelen in dit heerlijke interieur en langzaam dronken worden. Op alle andere dagen is het ook leuk en ’s avonds in het weekend meestal gezellig druk.

Café Brecht

  • Weteringschans 157, Amsterdam
  • Weteringschans, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!