Spring naar inhoud
Zoeken
Restaurant Nomads Amsterdam Oost

Dit zijn de nieuw­ste restau­rants van Amsterdam

Roger Bloem Roger

Het is feest in Amsterdam, want elke dag lijkt er wel een nieuw restaurant, bar, eetcafé, cocktailbar of koffiezaak te openen. Valt het nog bij te houden? Alleen als je altijd hongerig bent voor iets nieuws en je het niet te erg vind om soms na het eten nog twee maal te gaan eten.

Restau­rant Nomads

De jongens achter restaurant Nomads wisselen niet eens per zoveel tijd van kaart, maar eens per half jaar wordt er compleet van keuken gewisseld, inclusief aankleding van het restaurant en dat doen ze heel tof! Voor de inspiratie voor de huidige menukaart en keuken gingen de mannen naar Portugal om de keuken, smaken en gerechten in sneltreinvaart te leren kennen. Het resultaat is een toffe interpretatie van de Portugese keuken, een Portugsese wijnkaart en een restaurant vol herinneringen van deze culinaire reis, want het restaurant hangt vol met foto’s van deze reis. Amsterdam is, voor even, een Portugees restaurant rijker.

Restaurant Nomads

 • Oranje-Vrijstaatkade 55, Amsterdam
Meerrrr info
Restaurant Nomads Amsterdam Oost
Nomads Restaurant Portugees Amsterdam

nNea Piz­za

Het ging al een paar maanden in de rondte dat de pizza’s van pizzeria nNea goddelijk moesten zijn. We hoorden dit zo vaak dat wij eind vorig jaar enthousiast naar de Bilderdijk fietsten om vervolgens voor het lege pand, versierd met enkel de aankondingingsposter erachter te komen dat we een paar maaanden te vroeg waren.

Bijna drie maanden later was het dan zo ver. De knalblauwe pui valt flink op in de Bilderdijkstraat en we zijn klaar om ondergedompeld te worden in de wereld van mede-eigenaar Vincenzo Onnembo, die zijn deeg ruim dertig uur laat rijzen en de titel deegmeester draagt.

“De pizza’s van nNea zijn zo fluffy als de knuffelbeer die je vroeger als kind had.”

Bij binnenkomst valt gelijk het interieur op, want hier vind je geen enkel pizzacliché. De zaak voelt met de betonnen muur, de witte tafeltjes en tegeltjes meer op een hippige koffiezaak a la Fuku, zij het niet dat er een gigantische gele pizza-oven staat te shinen in de open keuken. Eenmaal aan tafel worden we al snel geholpen en krijgen we, nadat we hebben aangegeven de pizza’s met z’n drieën te delen de suggestie om te starten met de lichte Margherrata, waar na het bakken van de pizza verse burrata op gaat, gevolgd door de Cabo Noord met kabeljauw om tot slot af te sluiten met de van Gogh met blauwe kaas en aardappel.

Wijzigingen aanbrengen in een pizzadiner-plan van de chef is hetzelfde als Steven vertellen hoe hij carnaval moet gaan vieren, dus een aantal minuten later stonden bovenstaande pizza’s op tafel. De pizza’s komen inclusief schaar en instructies van chef Vincenzo hemzelf om ervoor te zorgen dat je z’n fluffy kortst niet verknipt. Eerst een klein knipje, en dan pas doorknippen, zodat je de korst niet platdrukt.

De Margherrata komt ook echt binnen als een voorgerecht en over de fluffynessfactor van dit deeg is echt geen woord gelogen. De Cabo-Noord met vis proeft bijna alsof je pizza met kreeft aan het eten bent en de van Gogh is een waardige afsluiter. Tenminste… totdat de beste man komt vragen of we nog een dessert willen. We bestelden een extra pizza, want van deze pizza’s blijf je eten.

nNea

 • nNea Pizza, Bilderdijkstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Vincenzo Onnembo Pizzeria n Nea

Feni­cie

We hebben wel eens Libanees gegeten, maar nog nooit deden we dat in zo’n fantastische setting. Het hoge smalle pand naast Pathé City heeft nog steeds elementen van Casper Reinders’ restaurant Nacional. Hier loopt de bediening doorheen met gigantische dienbladen vol met koude en warme mazza’s, zoals hummus, muhamarra, baba ganoush en tarator djeh. Dat laatste is een tartaar van kipfilet, wat echt gruwelijk lekker is op het zelfgebakken Libanese brood in combinatie met pasta van pikante pepers, de muhamarra.

Doordat er onbeperkt Libanees brood wordt aangevuld blijf je maar dooreten en vergeet je bijna dat er nog warme mazza’s als druivenbladeren gevuld met gehakt en een specialiteit van het huis: kibbeh. Deze spot is met 15 vegagerechten niet alleen een parel van een restaurant voor de vegalovers, maar ook een fantastische meatspot met tachtien gerechten van de kolengrill.

Cityguys protip: Ladies opgelet! Bij de toiletten vind je op vrijdag en zaterdag een visagist (met stijltang en alles!), zodat je rechtstreekt vanuit het restaurant in stijl de dansvloer op kan.

Fenicie Amsterdam

 • Kleine-Gartmanplantsoen 11, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Fenicie Libanees restaurant Leidseplein

Ramen King­dom

Tegenover Amsterdam Centraal staat sinds kort op de Prins Hendikkade een gigantische super mario uit het raam naar Loetje te loeren. Gelijk denk je dat weer een mooi pand ten prooi is gevallen aan een niets toevoegende souvenirszaak, maar gelukkig is deze gigantische versie van onze favoriete loodgieter gewoon één van de rariteiten die Ramen-Kingdom rijk is.

Eenmaal binnen maak je zelf de keuze tussen ton-kotsu-, chicken- of vega ramen en probeer je vooral niet te vergeten dat je eigenlijk de spicy versie met een eitje wil aanslaan. Het bonnetje functioneert verder als tolk voor het compleet Japans sprekende team. Terwijl je je nog aan het verwonderen bent over het fantastisch functioneren van dit team van vier, ontvang je binnen een aantal minuten al je kom perfect gekookte ramen in een briljante bouillon. Amsterdam is er zo’n 20 vierkante meter Japan rijker.

Ramen-Ya

 • Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Ramen Kingdom Amsterdam Spicy Chicken Ramen

Ron Blaauw Indone­sia Downtown

Nacarat is no more. Het Midden Oosterse restaurant in Hudson Bay heeft plaats moeten maken voor Ron Blaauw Indonesia. In dit -nog steeds- prachtige restaurant kun je terecht voor een rijsttafel vol fantastische hapjes voor €37,50 p.p.

Legendes gaan rond over de hete saus van Bas Brouns. Steven en JP schijnen het, 4 weken later, nog steeds heet te hebben.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

 • Sint Pieterspoortsteeg, Amsterdam
 • Rokin, Amsterdam
Tell me more
Ron Gastrobar Indonesia Downtown Amsterdam rijsttafel

Uncle Lee

De hype van afgelopen maand was niets minder dan deze verborgen kipfrituurder uit Amsterdam West. De “beste Koreaanse kip van de stad” wordt door de meesten besteld via Deliveroo en Thuisbezorgd, maar is ook gewoon af te halen of te nuttigen op locatie. Hier namen wij een kijkje in de keuken en zagen wij dat de kip uitsluitend wordt gefrituurd in frituurpannen die dichtgedraaid kunnen worden om zo de druk op te voeren, waardoor de kip extra mals blijft. Een toppertje dus.

Uncle Lee

 • Van Slingelandtplein 7, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Uncle Lee Korean Fried Chicken Amsterdam

Fuku

Eén van de leukste nieuwe koffiezaken van Amsterdam vind je in Bos en Lommer. Fuku, gelegen aan de Bos en Lommerweg is het nieuwste project van Lex Wanneker. Lex was voorheen eigenaar van Headfirst koffie, dat hij moest sluiten van de gemeente. Nu is de koffiegeek, die afgelopen jaar tweede werd op het World Barista Championship terug met dit kleine koffiezaakje.

Dat je hier niet alleen binnenkomt voor een gewone koffie of cappuccino valt gelijk op wanneer je naar het menu, dat met een zwarte stift op de witte tegels van de achterwand is geschreven, kijkt. Opvallend zijn de door Lex geïmporteerde bonen, die zo exclusief en speciaal zijn dat deze met een prijs van €7,50 op de muur staan. Laat je niet afschrikken, er staan ook ‘normale’ koffies op de kaart.

Je kunt hier trouwens prima de hele dag zitten, want de beste man heeft zelfs een alcoholvergunning, wat resulteert in een selectie verschillende speciaalbiertjes. Het wachten is op verschillende espresso martini’s of andere koffiecocktails. want dan kunnen ons geluk echt niet meer op!

Fuku

 • Bos en Lommerweg 136, Amsterdam
Tell me more
Laat je niet afschrikken, er staan ook nor­male’ koffies op de kaart.”

Neni

De Citroëngarage naast het Olympisch Stadion heeft weer een nieuwe functie én wat voor één! In deze gigantische zaak kun je terecht voor gerechten uit de keuken van Tel Aviv. Dit houdt in dat je je weer helemaal vol stopt met vers gebakken broden, hummus, frisse vis gerechten en vleesgerechten van de houtskoolgrill. De mezze’s staan voor een gemiddelde prijs van €7,- op de kaart, terwijl een hoofdgerecht niet boven de €20,- uitkomt.

Neni hostte dit jaar één van de grootste openingsparty en wist op dag één ruim 180 gasten de hele avond lang perfect te bedienen. Man man man, wat waren we van deze operatie onder de indruk.

Neni

 • Stadionplein 8, Amsterdam
Meerrrr info
Neni restaurants Amsterdam

Carstens

In Hotel Park Plaza Victoria is in februari het restaurant Carstens geopend. Carstens is een concept van niemand minder dan voormalig Librije *** chef Maik Kuijpers. Hij belooft om elk seizoen een ander menu te voeren en we moeten toegeven dat zelfs de spuiten aantrekkelijk genoeg ogen om de eigen pannen in het keukenkastje te laten staan.

Het nieuwe restaurant Watergang staat ook hoog op het verlanglijstje om te bezoeken, want niemand minder dan Tim van Grootheest staat hier aan het roer. Eerder opende hij Xhampanyeria Centra en daarvoor was hij betrokken bij Dum Dum Palace op Zeedijk. Nu gaat de beste man, die hiervoor onder Richard van Oostenbrugge werkte in restaurant Bord’eau het weer een stukje chiquer zoeken.

Carstens

 • Hasselaerssteeg 1, Amsterdam
Tell me more

Bonus: Nieuwe menu’s Jaimie van Hei­je en Hoofd­stad Brasserie

Zowel Hoofdstad Brasserie als Jaimie van Heije hebben een nieuw menu die zeker het proeven waard zijn. In Hotel L’Europe betaal je maar €37,- voor drie fantastische gangen en bij Jaimie krijg je gewoon kunst op je bord zo mooi.

Jaimie van Heije restaurant

 • Kerkstraat 56, Ouderkerk aan de Amstel
Tell me more
Jaimie van Heije restaurant dessert ijs
Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via tips@cityguys.nl

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!