Spring naar inhoud
Zoeken
Eindhoven cityguys gourmetmarket

Gooi je keel nat in De Licht­stad: de Eindhoven-guide

Steven Strijbosch Steven

Geen stad in Nederland kent zoveel verandering de laatste jaren als Eindhoven. Met evenementen als lichtfestival Glow, de Dutch Design Week en het jaarlijks kampioenschap van PSV (haha) staat Eindhoven de Gekste op de voorgrond op het gebied van innovatie; ook in de horeca. In deze zaken gooi je gegarandeerd de keel nat.

Eindhoven cityguys eindje

NH Col­lec­tion Eind­hoven & VANE Restau­rant / Skybar

Laten we afspreken dat je hier sowieso even heen gaat om op de 13e verdieping een perfecte cocktail te drinken. De bar bites komen uit het restaurant dat een verdieping lager zit en waar je eigenlijk ook een keer voor het volledige menu moet gaan. Als je chic wilt overnachten, pak hier dan de suite. Want een kamer waarin een bad staat met uitzicht op station Eindhoven is gewoon legendarisch.

Eindhoven nhcollection
Eindhoven vane restaurant

DENF

Onder de rokken van de Witte Dame—het ex-hoofdkantoor van Philips—vind je DENF. Deze koffiebar heeft een fantastisch interieur mét zeer fotogenieke Star Wars-illustraties. Fijne bijkomstigheid: ook de designacademie en de stadsbibliotheek zijn hier gevestigd, dus als je hier koffieleut lijk je (misschien) een beetje creatief of intelligent.

DENF Coffee

  • Clausplein 4, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys denf ditisdesteven

SNCK­BR

Brabantse nachten zijn lang, dus een stevige bodem is cruciaal. Gelukkig hebben ze bij SNCKBR een Arie Ribeye-sandwich op het menu—een niet te missen knipoog naar de in Eindhoven geboren carnavalsknaller Arie Ribbens. Een flesje Goose Island Wheat Ale kost hier drie euro; dus een betere kickstartcombi van je ochtend/middag/avond kunnen wij eigenlijk niet bedenken.

SCKBR Eindhoven

  • Willemstraat 1D, Eindhoven
Tell me more
Eindhoven cityguys snckbr

Down Town Gourmet Market

Sorry, Rotterdam (Fenix) en Amsterdam (Foodhallen), de prijs voor beste gekunstelde voedselmarkt gaat dit jaar naar de Lichtstad. Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven heeft namelijk iets dat eerdergenoemde niet of nauwelijks hebben: sfeer. En dat is best knap, wetende dat de foodhal hemelsbreed twintig meter van het befaamde / beruchte Stratumseind te vinden is.

Down Town Gourmet Market

  • Smalle Haven, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys gourmetmarket

Stads­brouw­er­ij Eindhoven

Net buiten het centrum, in een historisch industriepand aan de oever van de Dommel, kun je voor het eerst sinds 1953 (?!) weer écht Eindhovens bier drinken. Tijdens een proeverij kregen we een Witte Dame (witbier, jawel), Orchestra of Angels (New England IPA) en de 400 Volt (Russian Imperial Stout). Daarnaast kent de brouwerij nóg 38 bieren op fles en tap… Keuzestress gegarandeerd.

Stadsbrouwerij Eindhoven

  • Bleekweg 1, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys wittedame1

De Burg­er

Niet alleen bij de lokale brouwerij heb je de mogelijkheid tot een proeverijtje, bij De Burger—eenvoud siert hè—doen ze daar ook niet moeilijk over. Wij kozen de truffelburger (belegd met schandalig lekkere truffelchips!) de 50/50 (met iberico pork en hereford beef) en de kipburger. Awesome! Qua loaded (chili) fries aten we alleen in Amsterdam bij The Beef Chief betere—en ja, da’s een groot compliment.

De Burger

  • Kerkstraat 5, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys deburger

Velosoof

Na de kolossale hipsterficatie van industrieterrein Strijp-S is in 2018 het NRE-terrein aan de beurt. Tussen de voormalig gashouders staat nu al Velosoof; hier kun je prima bieren tussen de memorabilia van fietslegendes als Richard Virenque, Carlos Sastre en Lance Armstong. Met de Kwaremont 6.6% als doping is dit de perfecte plek voor wat kwali-tijd met je vader.

Velosoof

  • Gasfabriek 3, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys kwaremont

Honourable mentions: Van Moll (een potje Rummikub met een Doerak), Rpel (de beste friettent van de stad) en Berlin Bar (tachtig gintonics—dichterbij een cocktailbar ga je simpelweg niet komen in Eindje).

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!