Spring naar inhoud
Zoeken

F.A.Q. Cityguys

Roger Bloem Steven Strijbosch JP Schaddé van Dooren RogerSteven & JP

Vragen zijn er om beantwoord te worden, net als dat bier er is om opgedronken te worden! Dat laatste doen we het liefst zo vaak mogelijk. Door deze frequent asked questions op te stellen hoeven we elke vraag maar één keer te beantwoorden, waardoor we nu weer naar een bar kunnen. Cheers!

Hoe komt mijn restau­rant, café, hotel etc. op Cityguys?

Cityguys bezoekt per maand zo’n 100 restaurants en bars. Alleen de beste zaken van de stad komen op de website. We doen dit vaak per categorie en in toplijsten, omdat we onze volgers zo goed mogelijk willen informeren over de beste opties. In onze nieuwsbrief plaatsen we nieuws en de opening van nieuwe zaken.

We doen met Cityguys niet aan dedicated blogposts en/of aan beloftes om het platform zo kwalitatief en onafhankelijk mogelijk te houden. We doen aan betaalde samenwerkingen, maar zullen dit altijd duidelijk aangeven. We posten


en zijn er altijd om de ondernemer te helpen. Is het niet goed genoeg, dan laten we hem of haar dit weten en geven we feedback.

Eten jul­lie alti­jd gratis?

Er wordt vaak gedacht dat wij de hele tijd alleen maar gratis eten en drinken, maar dat is natuurlijk een illusie. We hebben een flink aantal eigen favoriete zaken waar we wekelijks (of dagelijks...) komen. We zijn elke dag op eigen initiatief op zoek naar nieuwe hotspots in de stad. En, soms willen we gewoon écht weten wat het beste burger-, pizza- of brunchrestaurant is. Zo gaf Roger eens €1500,- uit om uit te zoeken waar we de lekkerste sushi in Amsterdam kunnen eten. (En JP een paar tientjes waar je het beste goedkoop uiteten kunt!)

Uiteraard worden we soms wel uitgenodigd door nieuwe horecazaken, PR-bureaus of bevriende ondernemers. Dan krijgen we wel eens een shotje gratis. Of tien. Je snapt het.

Mounir Feijoa Roger JP

We krijgen wel eens een shotje gratis. Of tien.

Hoe ver­di­enen jul­lie je geld?

Alle Cityguys hebben naast deze tofste-hobby-ooit ook nog een baan. Cityguys is niet ontstaan uit de wens om hier geld mee te verdienen. Dit platform is onze marketingspeeltuin waarin we alles kunnen proberen en testen. We proberen met de site zo puur en dicht mogelijk bij onszelf te blijven en objectief te blijven. Wanneer we van de website en onze sociale kanalen moeten leven, betekent het dat we minder vrijheid hebben in het aangaan van samenwerkingen en betaalde klussen.

Begrijp ons niet verkeerd; er komt zeker wel geld binnen. Hier proberen we ook altijd heel transparant over te zijn, zoals in deze artikelen in samenwerking met Uber Eats. Dit geld stoppen we o.a. weer in het verbeteren van de site of het kopen van een drone om nog betere content te kunnen maken. Het zal echter wel een uit de hand gelopen hobby blijven.

Justin Brown Money GIF downsized large

Betalen met Citymoney wordt niet overal gewaardeerd.

Waarom schri­jf je nooit negatieve recen­sies? Niet alles kan goed zijn toch?

Cityguys moet geen prikbord voor restaurants, bars of PR-bureau’s worden, dus niet alles komt op de website. Alleen de leukste en lekkerste zaken komen in de “Beste van” artikelen. Als iets niet goed is schrijven we daar dus niets over. We zijn geen culinaire recensenten, maar kunnen wel bepalen of het ergens lekker en gezellig is. Als iets niet goed genoeg is vertellen we dat altijd aan de eigenaar of de chef. Dit is soms even moeilijk, maar uiteindelijk wordt kritische, opbouwende feedback veel beter gewaardeerd dan een post op onze Instagram.

JP hartje Gs brunch

In tegenstelling tot JP hebben de anderen wel standaarden.

Hoeveel bezoek­ers heeft Cityguys?

Op de website hebben we zo’n 25.000 unieke bezoekers per maand. Dit is best weinig als je ons vergelijkt met andere website, maar best veel als je bedenkt dat we maar vier artikelen per maand publiceren. We hebben dan ook geen enkele targets. Het enige wat belangrijk voor ons is, is dat mensen ook daadwerkelijk naar restaurants gaan op basis van onze tips en social. Voor de laatste statistieken raden we het downloaden van de Cityguys Mediakit aan.

Wat doen jul­lie met pakket­jes van PR bureau’s?

We houden van cadeautjes! Naast unboxing-video's op onze Instagram, houdt JP op Twitter bij welke goodiebags en pakketjes hij ontvangt. (Wil je zijn adres weten? Spreek 'm aan in de kroeg, waarschijnlijk krijg je 'm binnen drie minuten.) Echt ons iets opsturen? Mag altijd! Stuur dan een mailtje naar info@cityguys.nl voor onze gegevens.

Kan ik ook een Cityguy worden?

Ga elke dag uiteten en -drinken en je bent er één.

Meer mooie vragen voor ons? Stel ze via hallo@cityguys.nl!