Spring naar inhoud
Zoeken

Milaan Week­endguide

Roger Bloem Roger

Weekend guide Milaan

Een fijne plek waar je voor je avond eten heen kan gaan is ‘Navigli’. Milaan is namelijk de ideale stad te genieten van Aperitivo. Je krijgt bijvoorbeeld voor €9,- euro een drankje en de mogelijkheid om te eten tot je helemaal vol zit. Niet alleen is dat super chill, de locaties van deze Aperitivo gelegenheden bevinden zich midden in het nachtleven van Milaan. Je kan dus gelijk cocktails gaan drinken in een bar ernaast.

Op een zonnige dag moet je zeker het kasteel ‘Castello Sforzesco’ en het park ‘Parco Sempione’ bezoeken. Voor nog geen 10 euro heb je een ticket waarmee je alle musea kan bezoeken in het kasteel. Het is wel een groot gebied, dus neem er wel je tijd voor als je alles wilt zien. Het park ligt er letterlijk naast waardoor je direct vanuit het kasteel het park inloopt of andersom. Als je een kleedje meeneemt en wat eten en drinken kun je hier heerlijk chillen, frisbeeën en kijken naar het Italiaans vrouwelijk schoon.

De kathedraal ‘Duomo di Milano’ is de zonder twijfel de bekendste plek in Milaan en ligt precies in het centrum. Voor ‘€11,-‘ heb je toegang tot alles in de kathedraal inclusief het archeologische gedeelte en de crypt die zich onder de kathedraal bevinden, het museum en het beklimmen zodat je bovenop de kathedraal kunt chillen. Dit laatste was mijn favoriete gedeelte omdat het uitzicht episch was. Ik kreeg zelf de tip om lunch mee naar boven te sneaken, dus ben ik naar ‘Luini’ gegaan waar ik je straks meer over vertel. Ik heb daar twee broodjes en een flesje water gekocht om vervolgens boven op de kathedraal maximaal te genieten.

Luini is een bekende bakkerij waar je ‘Panzerotti’ kan eten. Deze bekende broodjes zijn een soort van kleine pizza broodjes die het beste zijn als ze nog heet zijn. Ik was zo’n fan van de klassieke Panzerotti met Mozzarella dat ik er gewoon nog twee keer heen ben gegaan om andere Panzerotti’s te proberen.

Luini bevind zich heel dicht bij Duomo en scoort zo hoog dat je hoogst waarschijnlijk even in de rij moet staan, maar dat is het zeker waard. Ook ben ik in Milaan in contact gekomen met een paar Italianen uit Napoli. Ze waren zo trots op hun pizza dat ze me mee wilde nemen naar de Pizzeria ‘Gino Sorbillo’ die de originele Napolitaanse pizza’s maakte. De Pizzeria is de prefecte plek om heen te gaan als je daarvoor rond hebt gelopen of geshopt heb in het centrum. De typische Napolitaanse Margherita die ik daar heb gegeten was ongetwijfeld een van de beste pizza’s die ik ooit heb gegeten. Net zoals Luini is deze plek erg populair. ze doen niet aan reserveringen dus ik raad aan om niet te laat heen te gaan, anders is de kans groot dat je lang moet wachten voor je naar binnen kan.

Natuurlijk kunnen hamburgers niet ontbreken aan dit lijstje. 202 Hamburger & Delicious is DE beste plek voor hamburgers in Milaan. Het is een heel klein restaurantje in het centrum van Milaan maar wel populair. Ze hebben een toffe menukaart met een grote variatie van burgers. De 202/212 Burger die ik at, had ik gekozen omdat er bacon en homemade BBQ sauce op zat, wat overigens super lekker was. Als ik de volgende keer in Milaan ben, staat deze plek zeker op mijn to-do list zodat ik nog een andere burger kan proberen.

Milaan kent natuurlijk de twee grote voetbalclubs Internazionale en AC Milan. Ik als voetbalfan moest dus ook naar het Stadio San Siro “Giuseppe Meazza” zijn geweest. Als je net zoals ik kiest voor plekken tussen de Ultra’s dan kan je gewoon gaan staan waar plek is. Iedereen staat daar namelijk op de banken en bijna niemand houdt zich aan de vaste zitplaatsen.

Doe ff sociaal joh!