Spring naar inhoud
Zoeken
Steven en JP bij Georgies Wundergarten

Ams­ter­dam Fes­ti­val Agen­da 2019: dansen en daydrinken!

Steven StrijboschSteven

Alleen Amsterdam kent al jaarlijks zo’n 300 festivals en muziekevenementen. Keuzestress!!! Vandaar een greep uit onze favoriete zomerfeesten. Pas op: er bestaat een kans dat je ons tegen het gigantische lijf aanloopt op onderstaande evenementen. Agenda's klaar? Invullen maar!

2 — 3 juni — Ams­ter­dam Open Air

Kijk, als je ons luie donders al jarenlang zo ver krijgt om helemaal naar een uithoek van Zuid-Oost te fietsen, doe je écht iets goed. Inmiddels is het Cityguys-traditie: tijdens het eerste weekend van juni naar Amsterdam Open Air. Naast de bazenstage van Straf_Werk hebben onze vrienden van Lobi en Daily Paper ook nog eens eigen podia. Sets die je niet mag missen: David Vunk, Kerri Chandler, DJ EZ en Girlpower!

Gaasperpark, Amsterdam 

  • Gaasperpark, Amsterdam
Meerrrr info

30 juni — Nomads Festival

Nomads is een intiem en kleinschalig festival op de nieuwe locatie Kota Kultura. Moderne hippies genieten van zomerse vinylsetjes en een ongedwongen ambiance. Mocht je toevallig zijn vergeten om een broek aan te doen die dag (kan gebeuren), zijn er zelfs nog wat kledingstandjes op het festivalterrein. Handig!

6 juli — Chin Chin Festival

Chin Chin is een relatieve nieuwkomer in het Amsterdamse uitgaansleven, maar waar voorgangers Roses en Closure failliet gingen op die locatie aan de Rozengracht, heeft deze catchy club annex restaurant wél succes. Zo ook met hun eigen buitenfestival, in de Tuinen van West. Een evenement dat zichzelf (gelukkig) niet al te serieus neemt. Kijk maar eens naar de line-up, waar zie je tegenwoordig nog Benny Rodrigues samen met Def Rhymz én The Partysquad op de posters staan?

Tuinen van West

  • Tuinen Van West, Tom Schreursweg, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Steven en JP bij Georgies Wundergarten

6 juli — Georgie’s Wundergarten

Voorgaande jaren werd het zomerfestival van Georgie’s nog gehouden in Ruigoord: het krakersdorp en culturele vrijhaven in Amsterdam Noord. Vorig jaar verhuisde het zelfbenoemde Georgiaans utopia naar Sportpark Riekerhaven. Eigenlijk rest er maar één vraag, regelt Bulleit weer een partybus?

Riekerhaven, Amsterdam

  • Riekerhaven, Amsterdam
Meerrrr info
Nomads Festival

17 augus­tus — Straf_​Werk Festival

SWF is al jarenlang een van onze absolute hoogtepunten van de zomer. Ondanks de verhuizing van het stranderige Blijburg naar het afgelegen Havenpark in Amsterdam West, hebben we er dit jaar ook weer ontzettend veel dorst in. Deze editie staan er opvallend veel Nederlandse talenten in het programmaboekje, maar uiteraard ook internationale headliners zoals Ben Klock, Hot Since 82 en Tale of Us.

Havenpark, Amsterdam

  • Havenpark, Wethouder van Essenweg, Amsterdam
Tell me more

7 sep­tem­ber — Elrow

Het Ibiziaanse clubconcept Elrow houdt dit jaar haar tweede festivaleditie op Amsterdams grondgebied. Het extravagante evenement heeft op dit moment nog geen line-up bekend gemaakt, maar we verwachten de grote namen die ook floreren op het Spaanse eiland. Trouwens, een kleine waarschuwing: als je niet van confetti houdt is het een héél slecht idee om naar Elrow te gaan.

Havenpark, Amsterdam

  • Havenpark, Wethouder van Essenweg, Amsterdam
Tell me more
Wil je Cityguys ook nog op een ander festival tegen komen? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter of stuur ons een mailtje via tips@cityguys.nl. Check ons Instagram-account voor winacties voor héél veel zomerfestivals!