Spring naar inhoud
Zoeken
Bocas Park Lunch Amsterdam 1

7 keer lekker snack­en in de Pijp

Roger Bloem Roger

Snacken. Eén van onze favoriete bezigheden voor na het werk, na wat drankjes of gewoon lekker in het weekend. De Pijp zit vol leuke restaurants en spots om ff lekker een kleine snack weg te werken. Welke onze favoriet zijn? Deze natuurlijk!

Fri­et­jes – Par Hasard / Frites uit Zuyd

Een artikel over snacken moet natuurlijk met frites beginnen. En als we het over frites hebben, hebben we het over Par Hasard. Met een 18e plaats in de AD fritestest van 2015 mag Frites uit Zuyd zich de beste van Amsterdam noemen. Als je hier nog niet bent geweest voor een frietje is dit je eerste stop.

Frites uit Zuyd Par Hasard Patat

Hot Dogs – The Fat Dog

Op de hoek van de Ruysdaelkade vind je de geupgrade hot dogs van Ron Blauw. Naast de exotische hot dogs als Chinatown (met pulled pork), Speedy Gonzales (met chimichuri en guacamole) staan er nog wat snacks op de kaart die goed passen bij je Gin Tonic of biertje.

Hot Dogs – The Fat Dog

  • Ruysdaelkade 251, Amsterdam
Meerrrr info
The Fat Dog Hotdogs

Kleine Gerecht­en – Paskamer

Deze cocktailbar heeft allemaal kleine gerechten op de kaart staan die door Horace altijd met een glimlach worden geserveerd. Denk aan gerookte worst, Ibericoham, zoete aardappelfrietjes of Avocado met gedroogde tomaat en limoen. Vraag vooral advies aan de bartender (Leroy), zodat je bijzondere combinaties tussen cocktails en gerechten geserveerd krijgt.

Kleine Gerechten – Paskamer

  • Lutmastraat 132, Amsterdam
Meerrrr info
Paskamer Amsterdam

Viët­namese Snacks – Phở 91

Bij Pho 91 op de Albert Cuypstraat kan je terecht voor Noodles Soups of -Salads, maar wat wordt vergeten is dat je bij deze Vietnamese eatery ook gewoon een aantal heerlijke snacks kan bestellen als springrolls, summerrolls of chicken wings op Viëtnamese wijze.

Viëtnamese Snacks – Pho 91

  • Kinkerstraat 106h, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Miniburg­ers – Burgermeester

Door alle nieuwe hamburgerspots wordt de Burgermeester wel eens vergeten, maar de miniburgers (los of per trio te bestellen) zijn nog steeds één van mijn favoriete snacks in town. Vergezeld met een huisgemaakte bananenmilkshake is je snackmoment compleet.

Burgermeester

  • Plantage Kerklaan 37, Amsterdam
  • Elandsgracht 130, Amsterdam
  • Utrechtsestraat 8, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Kleine Brood­jes – Boca’s Park

Bij Boca’s aan het Sarphatipark serveren ze tot 16:00 uur kleine broodjes. Deze broodjes kan je laten beleggen met ruim 30 verschillende gerechten als peking eend, pulled chicken, makreelsalade of gegrilde groenten. Naast dat deze broodjes steeds weer een reden zijn om terug te komen is dit ook een heerlijke locatie om te blijven hangen, die tevens overdag nooit te druk is.

Bocas Park Lunch Amsterdam 1

Pita, Pide & Dürüm – Bazar Amsterdam

We sluiten deze lijst oosterlijk af met de sandwiches en lunchgerechten van Bazar Amsterdam. Dit kleurrijke restaurant met bijpassend servies wordt eigenlijk wel door iedereen gewaardeerd. Of je nu je vriendin, vrienden of moeder meeneemt.

Pita, Pide & Dürüm – Bazar Amsterdam

  • Albert Cuypstraat 182, Amsterdam
Tell me more
Mist jouw favoriete spot in de Pijp? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter en tag ons ook nog even in je laatste snackfoto op Instagram. Nooit meer iets missen van Cityguys? Volg ons dan ook nog even op Facebook. Eet smakelijk!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!