Spring naar inhoud
Zoeken
Vanbaerlethuis1

Thuis restau­ran­t­je spe­len: Afhalen in Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Het liefst eten we natuurlijk altijd in de horeca, maar helaas kan het nu even niet anders. Tenzij je een Staycation in Amsterdam doet natuurlijk. We hebben de nodige afhaalmenu's gecheckt, voor zelf koken (Roger) én de luie (Steven & JP) variant waarin je niks meer hoeft te doen. Onze favoriete menu's? Je ziet ze hieronder!

Schotsheuvel Takeaway Oud Zuid

Eet­café Schotsheuvel

Onze vrienden van Wijmpje Beukers hebben een kersvers project: Eetcafé Schotsheuvel in Amsterdam Oud-Zuid! Maar, voordat we hier écht ondersteboven aan de splinternieuwe bar kunnen hangen, moeten we het nog even doen met het afhaalmenu. Gelukkig worden we daar ook ontzettend vreugdevol van. In de tijdelijke traiteur scoor je truffel mac & cheese, wildstoof, truffelrisotto en eendenbout; allemaal voor €12,50 per stuk. De vijf minuten wachten voor de magnetron duurden nog nooit zo lang.

Schotsheuvel

  • Banstraat 14, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Bistrot Neuf

Neuf at Home heet het driegangenmenu (€29,50) wat je bij dit fijne Franse restaurant kunt afhalen. Ze hebben net als anders ruime keuze uit gerechten, dus het is niet één menu wat je afhaalt. Wij probeerden meer dan de helft van de kaart en werkelijk niks stelde teleur. Nou, ok, één ding dan. Elk gerecht is zo lekker dat je het eigenlijk meteen nog een keer wilt.

Bistrot Neuf

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Bistrot Neuf thuis bistro

RIJKS*

Wat er ook gebeurde in 2020, RIJKS had altijd een oplossing. Of ze nu in een reuzenrad gingen serveren, in de Koepelkerk een diner organiseerden of binnen no-time hun bezorging geregeld hadden. Take Away zijn ze gelukkig vanaf het begin blijven doen en het menu (Make Away, 4 gangen, 55 euro) heeft nog maar een kleine finishing touch nodig en dan eet je thuis die heerlijke millefeuille van rode biet - en andere topgerechten.

RIJKS

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more

Brasserie Van Baerle

Brasserie Van Baerle is zo'n legendarisch restaurant op de Van Baerlestraat (duh!) waar je een keer geweest moet zijn. Aangezien dat nu even niet tot de mogelijkheden behoort, hebben ze een heel gezellige kraam buiten de zaak gezet waar je kunt afhalen. Aan bezorging doen ze ook, maar afhalen is natuurlijk vele malen gezelliger. Het menu wijzigt steeds een beetje, maar hun steak tartare staat er gelukkig altijd op - ook als broodje bij de lunch. Aanrader!

Brasserie Van Baerle

  • Van Baerlestraat 158, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Brasserie Van Baerle afhalen Steven JP Roger
Brasserie Van Baerle Steak Tartare thuis

Daalder

Chef Dennis Huwaë maakt alles behalve deliveryporties. Een avondje Thuis met Daalder staat sowieso garant voor een avondvullend programma, waarbij je onder begeleiding van de YouTubevideo's van Dennis de mooiste bordjes opmaakt. Ondanks dat je alleen maar alle ingrediënten op het bord hebt neergelegd voel je je aan het einde van de avond alsof je zo in een sterrenzaak kunt werken. Thuis met Daalder wordt landelijk bezorgd, maar is natuurlijk ook gewoon af te halen bij Daalder of in Edel by Dennis. Grote kans dat je dan ook nog eens met een Daalderhoodie naar huis gaat. Dit is niet het goedkoopste menu uit het artikel (vijf gangen voor €59,-) , maar lekker is het wel!

Daalder

  • Lindengracht 90, Amsterdam
Meerrrr info
Daalder thuis

Yer­ba

Yerba is een ‘plant-forward restaurant’, wat betekent dat je hier groenten op de kaart vindt, maar dat er hier en daar ook nog wel een gegrilde pulpo of een wilde ree op de kaart staat. Die komen dan als toevoeging op het vegetarische gerecht dat je gaat eten en kosten niks extra. Vinden we leuk. Het menu is nu echter volledig vegetarisch (en voor 3 gangen á €20 nóg een stuk goedkoper). De gerechten wisselen een beetje, maar wat altijd in het menu zit is een gerecht met hun vegan kaas en die is heel erg lekker.

Yerba

  • Ruysdaelstraat 48, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Yerba thuis

Wils

Bij Wils koken ze op vuur, een soort levensgrote open haard. Daarom wil je bij Wils altijd aan de keuken zitten. Om ook Wils te steunen rijd je door hun drive thru om een fantastische lamsschouder van ze op te halen. Om dat hoofdgerecht heen krijg je verschillende fijne groentegerechten en natuurlijk het fantastische brood van hun eigen broodsommelier.

Wils

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Restaurant Wils thuis

Mos­sel & Gin

Bij Mossel & Gin komen we graag om mosseltjes te eten en gin te drinken. Je verwacht het niet. Die gin komt er in enorme glazen, dus als je dit thuis na wilt doen moet je wel even flinke units in huis halen. Een mosselpakket kost je €16,50 en dan kun je kiezen uit thai, roquefort, truffel en klassiek. Roquefort & truffel zijn verreweg onze favoriet. Voor maar 5 euro extra krijg je er ook nog eens een mosselpan bij.

Mossel & Gin

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Ver­geten jul­lie niet nog iets?

Jazeker! We hebben nog lang niet alles kunnen proeven wat er is. Wil je ons iets laten testen? Stuur even een dm op instagram of (beter!) mail naar hallo@cityguys.nl. Wat gaan we binnenkort nog proberen? Jaimie van Heije, Ron Gastrobar, Mama Makan, Neni & de Kop van Oost.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!