Spring naar inhoud
Zoeken
Roger JP Clubkoffie Diego Chiel Griffioen

Gevon­den! Cafés in Ams­ter­dam waar de ser­vice niet barslecht is

Steven StrijboschSteven

De Amsterdamse horeca staat niet écht bekend om haar service en gastvrijheid. En ja, dat is nogal een understatement. In de gemiddelde gevangenis word je beter behandeld. Denken we. Gelukkig zijn er nog een paar horecagelegenheden die het anders doen! Dit zijn de — helaas bijna met uitsterven bedreigde — uitzonderingen.

Roger JP Clubkoffie Diego Chiel Griffioen

Roger en JP maken het wel eens te bont.

Café Kui­jper

Leuk antropologisch experiment: ga midden in de zomer op het stampvolle terras zitten van Café Kuijper in Oost. Nu is dat natuurlijk altijd een goed idee, maar houd omwille van de wetenschap eens de bediening in de gaten. Ogenschijnlijk soepel paradeert het personeel tussen de tafels, om vervolgens met een onmetelijk gevoel voor timing en een gedecideerde zwiep precies op tijd een nieuw biertje voor je neus te zetten.

Café Kuijper

  • Linnaeusstraat 79, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Eet­café Wijm­p­je Beukers

Van alle restaurants in Amsterdam heeft dit eetcafé waarschijnlijk de meest terugkerende gasten. Uiteraard werkt de wekelijks aangepaste menukaart een handje, maar doorslaggevend is het onuitputtelijke enthousiasme van het personeel. Maarten, Jordy en de rest van het team maken er een sport van om je op alle wenken te bedienen.

Eetcafé Wijmpje Beukers

  • Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam
Meerrrr info
Wijmpje Beukers Foodbloggers Awards 2018

Het team van Wijmpje Beukers kreeg op de Foodbloggers Awards de award voor de beste service in de stad

Café t Loosje

JP heeft hier meer uren doorgebracht dan op Tinder — en dat zegt wat. Aan de bar tapt Saskia sneller dan d’r schaduw, en als je er vaker komt weet het personeel dat je er ook meteen een oude jenever bij wilt. Het terras is hier altijd vol, en de glazen zelden leeg. Waag het alleen niet om met je poten op een stoel te zitten, want dan word je linea-recta de Nieuwmarkt op geschopt. Hier aan de bar hangen is altijd het beste idee van de dag — behalve als je JP wilt ontwijken.

't Loosje

  • Nieuwmarkt 32, Amsterdam
Tell me more

Bar Spek

Rustig een half uur wachten op je biertje, een boze blik wanneer je vraagt waar het toilet is en HOE HAAL JE HET IN HEMELSNAAM IN JE BOTTE KOP OM TE VRAGEN NAAR DE DAGSPECIAL?! Niets van dat alles bij Bar Spek in Oud West; waar je telefonisch een bestelling kunt doorgeven, waarna bij binnenkomst het eten onmiddellijk klaarstaat. Het schoolvoorbeeld dat etablissementen met een hoog hipheidsgehalte ook gewoon gezellig kunnen doen.

Bar Spek

  • Admiraal de Ruijterweg 1, Amsterdam
Meerrrr info

DISCLAIMER:
Voordat we nu op elk ander terras in Amsterdam een bierpul naar ons hoofd geslingerd krijgen: uiteraard zijn er nog een heleboel andere noemenswaardige bars, café’s, restaurants en hotellobby’s met uitmuntende service. Suggesties? Stuur ons een berichtje op Instagram via @cityguysnl!

Doe ff sociaal joh!