Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys Selectie Collab van het Jaar

Col­lab Van Het Jaar — Cityguys Selec­tie 2019

Steven StrijboschSteven

Wat is een sympathiek horecaplatform zonder jaarlijks prijzencircus? Eh, Cityguys! Tot nu dan. Goed, bij ons (nog) geen moeilijke stemrondes of een finale zo spannend als Idols 1, maar wel een stuk tekst met her en der een plaatje. Revolutionair. Zoals u van ons gewend bent. In zes artikelen zullen we onze rapportage uitgebreid toelichten, want vergeet niet: er kunnen er maar drie per categorie de winnaar zijn. Vandaag: de beste samenwerking van 2019. Wie wordt de Jamai, de Jim of de Hind (moesten we opzoeken) van het jaar?

Onze favori­ete samenwerkingen

Als liefhebbers van kruisbestuiving vinden we het fantastisch als toffe bedrijven, instanties en merken met elkaar samenwerken. 1 + 1 = 3, weetjewel. Stukje wiskunde naar de mensen toe. Vinden we mooi. Het afgelopen jaar hebben we bijzonder veel evenementen bezocht waar allerlei merken de krachten succesvol wisten te bundelen. (Op een gegeven moment kwamen er zoveel uitnodigingen binnen dat JP zelfs “Nee” moest zeggen. Dan gaat het ver hè.) Van deze collabs (wat zijn we cool) werden we het afgelopen jaar het meest opgewonden.

3. Groovy Tables — HoogtIJ x Gin Mare

Kijk, meteen een samenwerking op grote hoogte. HoogtIJ is een nieuwe horecalocatie in Amsterdam Noord, met een gigantische kas én een terras. En dan op de vijfde en zesde etage van een kantoorpand zodat je altijd uitkijkt op ’t IJ (en het stadsdeel daartussenin). Godzijdank wordt deze fantastische locatie regelmatig gebruikt als pop-uprestaurant. Zo ook bij Groovy Tables, waarbij je een avond lang kunt genieten van eten van Dennis Huwaë (van Restaurant Daalder & Edel by Dennis) en cocktails van Gin Mare. Je wordt er ook nog versierd waar je bijstaat – door de Complimentenmeisjes. JP kreeg er zóveel complimentjes dat hij er met NOG meer zelfvertrouwen naar buiten wandelde. Da’s knap.

Disclaimer: voor de écht scherpe opletter onder jullie, dat is inderdaad niet Jim, Jamai of Hind, maar wel Do. Zat JP gewoon mee aan tafel. De mazzelpik.

HoogtIJ

  • Johan van Hasseltweg, Amsterdam
Tell me more

2. Gein­pon­um — De Eeuwige Jeugd x Bulleit Bourbon

Deze tapperij in Amsterdam Oost is ongeveer drie minuten open en direct uitgegroeid tot een van onze favorieten aan die kant van de stad. Misschien is het de ballenbak in de kelder. Wellicht is het de verleidelijk Lellebel op/achter de tap. Of heeft het meer te maken met de zeer smakelijke samenwerking met Bulleit Bourbon? De Geinponem. Zo heet het biertje. We voelen ons meteen aangesproken. Naast deze toffe samenwerking is de torenhoge potentie van deze 3WO-zaak direct zichtbaar. We zien onszelf hier in de toekomst minimaal tachtien feestjes pakken, voetbal kijken, een darttoernooi organiseren (met of zonder Raymond van Barneveld) en misschien wel ons eigen biertje lanceren. Hint. HINT. Kortom: dit smaakt naar meer.

Tapperij De Eeuwige Jeugd

  • Linnaeusstraat, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

1. Raw Rave — G‑Star x Rijksmuseum

Een feest organiseren tijdens het Amsterdam Dance Event… Op zich heb je dan al redelijk veel cohones. Al is het alleen maar door de eindeloze concurrentie. Nou, niet als je dertig jaar oud wordt en G-Star heet. Dan vier je je verjaardag gewoon in de fietstunnel van Het Rijksmuseum, om te raven onder een Rembrandt. Laat je de Duitse DJ Boys Noize opdraven ter snoeihard entertainment. Zo hard. Kunnen we hier ook een Museumjaarkaart voor aanschaffen? Weinig (kleding)merken die dit kunnen overtreffen. Denken we. Maar, prove us wrong. Graag zelfs. We zijn benieuwd wat dit Nederlandse kledingmerk uit de kast trekt wanneer ze vijftig worden… Nu al zin in een kringverjaardag, in De School ofzo.

Disclaimer: van de belachelijke lichtshow hebben we trouwens twee maanden later nog epileptische aanvallen. Misschien moeten we een keer naar de dokter.

Rijksmuseum

  • Rijksmuseum, Museumstraat, Amsterdam
  • Museumstraat, Amsterdam
Tell me more

Teleurgesteld?

Zijn we jouw (favoriete) collab vergeten? Dat kan gebeuren. We zijn soms net mensen. (We zijn alleen machines als er Mezcal in de buurt is.) In totaal hebben we dit jaar zo’n 200 evenementen bezocht. Dan speelt je Korsakoff wel eens op. Óf we vonden het gewoon een waardeloze samenwerking (of iets dergelijks), dat kan natuurlijk ook. Roger en de andere illustere leden van de jury zijn immers meedogenloos. Gelukkig staan we altijd open voor feedback: je kunt ons bijvoorbeeld hartstikke snel bereiken via ons Instagram-account.

Doe ff sociaal joh!