Spring naar inhoud
Zoeken
Lunch Gartine Amsterdam Cityguys

De aller­lekker­ste Eggs Bene­dict van Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Gepocheerde eieren als lunch zijn altijd een goed idee, maar als ontbijt is het echt een favoriet. Je kan natuurlijk kiezen uit Eggs Benedict met ham, Eggs Royale met zalm of Eggs Florentine met spinazie en hoewel je bij Cityguys misschien zou verwachten dat we voor de ham gaan, eten we het juist verrassend vaak met zalm. Waar in Amsterdam eet je de beste?

Gar­tine (ont­bi­jt)

Zorg dat je er voor 12 uur bent, want het staat vaker niet dan wel op de lunchkaart, maar dit ontbijt is goddelijk. Neem die met zalm, met het voortreffelijk gekookte eitje en een fantastische hollandaise saus één van de beste recepten tegen een kater. Je hebt de meeste kans op een plekje als je voor half 12 komt, maar beter is het om gewoon te reserveren. Gesloten op maandag en dinsdag, als ze werken in hun moestuin.

Gartine

  • Taksteeg 7, Amsterdam
Meerrrr info
Eggs Benededict Gartine Mandy Parks

Hotel V

We twijfelen altijd even tussen de kroketten en de egss benedict en dit is sowieso the place to be om je kater te verwerken met een Bloody Mary. De eitjes winnen vaak, want ze zijn echt delicious. Als je in Oost woont dan kun je ook naar The Lobby Fizeaustraat, die er misschien nog wel beter uit ziet en waar het ook altijd gezellig druk is. Hotel V maakt het je wel moeilijk, want de caesar salad is er ook fantastisch, maar neem toch maar gewoon de eggs benedict .

Hotel V - The Lobby

  • Nes 49, Amsterdam
  • Fizeaustraat 2, Amsterdam
  • Weteringschans 136, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Eggs Benedict Hotel V The Lobby 2

Ted’s

Bij Ted’s Place aan de Bosboom Toussaintstraat serveren ze al vanaf 7 uur ’s ochtends scrambled, poached of fried eggs en zelfs een Philly Steak sandwich en een Bloody Mary. Wij nemen altijd de Eggs Norwegian, die hier op een croissant komt en slechts €8,50 kost. Die met ham heb je zelfs al voor €7,50 dus we hebben geen flauw idee waarom er mensen zijn die nog thuis ontbijten.

TEDS

  • Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Teds Place Amsterdam

Green­woods Keizersgracht

Midden in de stad, altijd gevuld (veel toeristen), maar zeker het bezoeken waard. Er is nog een locatie op de Singel, maar wij duiken liever bij de Keizersgracht naar binnen. Gezellige bediening en we kiezen hier altijd de Eggs Royale, lekker op een muffin. Cityguys pro-tip: neem de Bloody Mary erbij, die komt hier met vodka van The Stillery en Big Tom’s tomato juice.

Greenwoods

  • Keizersgracht 465, Amsterdam
  • Singel 103, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Eggs Benedict Greenwoods

De Waag

Op het menu terug van weggeweest, want we misten dit gerecht een tijdje hier. Je wilt hier ontbijten met een vriend of vriendin die net van het centraal station af komt, omdat het er van buiten en van binnen best wel episch uit ziet. De eggs staan weer op de kaart met een iets minder zoet broodje dan voorheen en iets meer rucola, maar met dezelfde hollandaise en die is lekker. Waag het niet om ‘m weer van het menu te halen, is wat we ze vriendelijk doch dwingend hebben gevraagd.

De Waag

  • Nieuwmarkt 4, Amsterdam
Tell me more
Eggs Benedict De Waag Nieuwmarkt
Gelukkig staat dit gerecht tegenwoordig bijna overal op de kaart en als je een tip hebt, laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter dan gaan we direct testen.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!