Spring naar inhoud
Zoeken
Bistro Berlage Amsterdam plek voor meeting en lunch

De beste werk­plekken in het cen­trum van Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Amsterdam barst van de freelancers en ZZP-ers. Omdat het fijn is om af en toe een paar uurtjes in een koffiebar te werken in plaats van aan je eettafel heeft Cityguys samen met Workspaces.cc de beste werkplekken in het centrum van Amsterdam in kaart gebracht. In deze koffiezaakjes en restaurants spreek je af voor je zakelijke koffie of lunch en heb je goede plekken met stroom, snelle wifi en heerlijke koffie.

Blue­spoon

De lounge van Bluespoon in het Andaz is perfect voor je zakelijke afspraak, waar je op banken en chille stoelen lekker kunt meeten, terwijl je geniet van die heerlijke Bluespoonkoekjes bij je koffie. Als je daadwerkelijk werk gedaan wil krijgen ga je gelijk bij het binnengaan naar rechts in de ‘bibliotheek’ zitten. Hier vind je een soort huiskamertje met een grote tafel waar je met z’n achten aan kunt zitten, maar waar echt nooit iemand aanzit. Onder de schaal met appels vind je een stroompunt om je telefoon of laptop op te laden en achter je staat een koffiezetapparaat en onbeperkt gratis koekjes.

20171001 165806

Bistro Berlage

Aan de kop van de Beurs van Berlage vind je het prachtige Bistro Berlage. Normaliter vind je ons bij de luidruchtige hip-hop draaiende buren Cut Throat, maar als er daadwerkelijk iets op papier moet worden gezet is het wat rustigere Bistro Berlage een geschiktere plek. Sowieso is deze spot door de locatie ideaal om even een snelle meeting te hebben met mensen die met de trein naar Amsterdam moeten komen en met lekker weer bof je ook nog eens met het terras op het Beurplein. De lunchkaart is een simpel met salades, soepen, tosti’s en brood maar aangezien er verschillende kroketten van Patisserie Holtkamp op staan heb je ons al helemaal tevreden.

Cityguys protip: In de vorige eeuw waren er nog niet zoveel mensen met een mobiele telefoon of laptop, waardoor er niet zoveel stroomvoorziening is als je zou willen. Neem dus een volle laptop mee of ga voor een plekje in de hoek.

Bistro Berlage

  • Beursplein 1, Amsterdam
  • Beursplein 1-3, Amsterdam
Meerrrr info
Bistro Berlage Amsterdam plek voor meeting en lunch

Café de Jaren

In het hart van Amsterdam aan de grachten vind je Café de Jaren. Een ruim café met restaurant, bar en terras, waar je lekker kunt lunchen, dineren, vergaderen. Het is een plek midden in de stad, retedruk in het weekend en doordeweeks ideaal om je laptop open te klappen en er te werken. In het Achterhuis van Café de Jaren op de eerste etage kan je meetings hosten tot 34 personen in een besloten ruimte en die heeft uitzicht over de Amstel.

Café de Jaren

  • Nieuwe Doelenstraat 20, Amsterdam
Meerrrr info
Centrum 01 De Jaren

Cloud Art & Coffee

Cloud Art is een aanwinst voor de stad. Koffie & kunst in een inspirerende omgeving. Er zijn verschillende tijdelijke tentoonstellingen te zien bij Cloud Art & Coffee Amsterdam, denk aan fotografie, schilderijen of kunstvoorwerpen. Dat zijn altijd toffe tentoonstellingen en dat is toch altijd fijn om tussen te werken. Om de 6 weken wijzigt de expositie, dus een plek waar we graag wat vaker komen om even -meestal kort- te werken.

Cloud Art & Coffee

  • Prinsengracht 276, Amsterdam
Tell me more
Centrum 03 Cloud art

Quarti­er Putain

Romantiek van trapgevelhuizen, verstelwerken en het vrije bestaan in de hitsige buurt rondom het Oudekerksplein. Drs P zingt erover in een van zijn favoriete liederen: Quartier Putain. Op de begane grond is er een speciale plek ingericht voor een La Marzocco Strada espressomachine en daar helpen de gezellige mensen je graag aan een koffie en af en toe wat afleiding van je werkzaamheden. De croissants zijn hier altijd vers en bevallen ons heel goed. Fijne plek!

Quartier Putain

  • Oudekerksplein 4, Amsterdam
Meerrrr info
Quartier Putain Amsterdam Koffie Cityguys

TOKI

TOKI is om half 8 al geopend, dus je kunt er al vroeg terecht voor een kop koffie. Niet alle plekken hier zijn comfortabel, maar het licht is fantastisch en wij vinden het altijd heel fijn om hier te zitten. De koffie is goed, er zijn altijd mensen en het is altijd gezellig. Wat wil je nog meer?

TOKI

  • Binnen Dommersstraat 15, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

De volgende spots zijn gewijzigd sinds publicatie:

  • oktober
  • maart 2019: Bistro Berlage toegevoegd.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!