Spring naar inhoud
Zoeken
Geflipt Hamburgers van Woustraat Amsterdam

Dit zijn de beste ham­burg­erspots in Ams­ter­dam van 2016

Roger BloemRoger

Toen we vorig jaar live gingen met Cityguys.nl stond het lijstje met de beste hamburgers van Amsterdam gelijk online. Ruim een jaar later hebben we genoeg geleerd dat het tijd is voor een update. We hebben The Beef Chief ontdekt (Thank God!) en de nummer 1 burgerbouwer van Rotterdam is ook in de hoofdstad gevestigd. Na veel research kunnen we eerlijk zeggen dat dit de beste hamburgerspots van Amsterdam zijn.

Beef Chief

Wie de burgers van The Beef Chief nog niet heeft geproefd heeft absoluut nog iets gemist in zijn leven. De Beef Chief zorgde met zijn belachelijk goede burgers en fantastische patriot fries dat de Cut Throat Bar de hele maand februari bomvol zat. Simon (The Beef Chief himself) was één van de allereerste die kimchi op zijn burgers deed. De Kimchief burger werd niet veel later de beste burger van Amsterdam, waarna vele burgerbakkers volgden. Deze zomer trekt hij weer met z’n foodtruck het hele land door, dus houd vooral de Facebookpagina van The Beef Chief in de gaten.

The Beef Chief

 • Gedempt Hamerkanaal 85a, Amsterdam
 • The Beef Chief, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
The Beef Chief Oedipus

Ter Marsch

Ter Marsch heeft dit jaar de stap buiten Rotterdam gezet. Met een trial van minimaal een jaar in het NH Carlton op de hoek van de bloemenmarkt en het muntplein kunnen we in ieder geval tot maart 2017 van deze fantastische burgers genieten. De Burgeresse won de beste hamburger van Nederland in 2015 en is een fantastische burger van Schotse Angus Beef en Japans Wagyu met lakjus van wintertruffel wat perfect matcht met de frietjes met truffel mayonaise.

Ter Marsch & Co

 • Witte de Withstraat 70, Rotterdam
 • Vijzelstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Ter Marsch Amsterdam Hamburgers
Ter Marsch Co Amsterdam hamburgers

Can­ni­bale Royale

Het is niet voor niets dat Cityguys dit jaar zijn eerste verjaardag vierde bij Cannibale Royale. Het vlees, de ribs en de burgers zijn hier nog steeds goddelijk en een blijvende reden om terug te keren.
Om helemaal op de hoogte te zijn van de opkomende specials volgen wij Cannibale Royale’s chef Julius Schenk nauwlettend op Instagram die ons elke keer weer de kwijlen met één van zijn burgerfoto’s.

Cannibale Royale

 • Handboogstraat 17a, Amsterdam
 • Lange Niezel 15, Amsterdam
 • Ruysdaelkade 149, Amsterdam
 • Mt. Ondinaweg 32, Amsterdam
 • Rozengracht 114, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Cannibale Royale Burgers Ruysdaelkade

Geflipt

Geflipt heeft sinds 2014 een plek verworven in hamburger genietend Amsterdam. De roddels gaan dat de mannen van Geflipt gaan uitbreiden en dat is te hopen ook! De vurige burger met huisgemaakte pittige chutney is nog steeds mijn favoriet, maar waarschijnlijk is zelfs de vegetarische optie hier een feest. Bonuspunt is dat deze locatie een echt terras heeft. Wel zo fijn in de zomer!

Burgermeester

 • Plantage Kerklaan 37, Amsterdam
 • Elandsgracht 130, Amsterdam
 • Utrechtsestraat 8, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Geflipt Hamburgers van Woustraat Amsterdam

Burg­er­meester

Eén van de klassieke hamburger spots van Amsterdam heeft afgelopen jaar niet stilgezeten. Met een brand new restaurant op de Utrechtsestraat is Burgermeester opnieuw op de kaart gezet. Met maarliefst 11 burgers op de kaart wordt je toch wel weer heel snel verleid om drie burgers in mini vorm te bestellen, waar je achteraf nooit spijt van hebt.

Burgermeester

 • Plantage Kerklaan 37, Amsterdam
 • Elandsgracht 130, Amsterdam
 • Utrechtsestraat 8, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Burgermeester Utrechtsestraat Amsterdam

Burg­er­lijk

Burgerlijk is eigenlijk de enige burgertent in deze lijst waarbij je zelf de burger samenstelt. Waar dit normaal lijkt op een zwaktebod gooit Burgerlijk niet zomaar de gekozen ingrediënten op elkaar, maar weet er een geweldige burger van te maken. De Cityguys burger is de beefburger met kaas en bacon, jalapeños, homemade guacamole, tomaten chutney en een gepocheerd ei. Neem daarnaast de homemade fries erbij, want die zijn voortreffelijk.

Burgermeester

 • Plantage Kerklaan 37, Amsterdam
 • Elandsgracht 130, Amsterdam
 • Utrechtsestraat 8, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Burgerlijk 9 straatjes Amsterdam
Benieuwd wie er vorig jaar in de lijst stond? Lees dan het artikel uit 2015 de beste hamburgers in

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!