Spring naar inhoud
Zoeken
Forno Pizza Amsterdam Cityguys

Dit zijn de beste pizzeria’s van Amsterdam

Roger BloemRoger

Natuurlijk hebben wij al eens aandacht besteed aan Pizzeria’s in Amsterdam met de Cityguys Pizzabiketour, maar het is nou eenmaal niet mogelijk om alle pizzeria’s te bezoeken in één dag. Nu, na nog een aantal restaurantbezoeken, is de ultieme guide klaar.

La Per­la Pizza

We beginnen bij de winnaar van de Cityguys Pizzabiketour 2015. Midden in de jordaan bakt La Perla haar pizza’s in een grote steenoven waar de pizza’s op hout worden gestookt. De pizza’s worden belegd met verse ingrediënten die driemaal per week uit Zuid-Italië worden geleverd, zoals de ambachtelijke pikante salami uit Piemonte waarmee de winst van de Cityguys Pizzabiketour naar binnen werd gehaald. In het restaurant aan de overkant kan je plaats nemen en samen met een wijntje genieten van de pizza’s die allemaal tussen €12,- of €13,- kosten. La Perla bezorgt helaas niet thuis.

La Perla

  • Tweede Tuindwarsstraat 53, Amsterdam
Meerrrr info

Il Palio

Midden in het centrum zit toeristenpizzeria Il Palio. Tijdens de studie van @ditisdesteven was dit zijn favoriete hang out, want waar in de stad krijg je nou een pizza voor €5,-?!?!!! De volgendecityguys protip komt dan ook van Steven: Bestel hier een peroni ipv een biertje, dan krijg je voor dezelfde prijs meer bier. Cheers!

Il Palio

  • Leidsekruisstraat 23, Amsterdam
Meerrrr info

Pizze­ria San Marco

Gevestigd in een torentje op de brug over het Amstelkanaal aan het einde van de Ferdinand Bolstraat vind je Pizzeria San Marco. Deze Pizzeria is uniek, omdat je hier je pizza’s kan bestellen als je in je bootje langs het Okura vaart. Vanuit de deur aan het water krijg je zo de pizza in je boot, waardoor je gelijk weer verder kan met chillen op het water. Pizza’s kosten hier tussen de € 7,50 en € 11,- en worden gratis bezorgd.

Pizzeria San Marco

  • Amstelkade 148 A, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
San Marco Pizzaria 1024x1024

De Piz­za­kamer

De Pizzakamer was één van de verrassingen tijdens de Cityguys Pizzabiketour. Midden in de pijp kan je hier terecht voor een pizza en een biertje. Dat je hier aan de bar kan eten maakt deze pizzeria extra gezellig

De Pizzakamer

  • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
  • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
Meerrrr info

Forno

De pizzeria met een heerlijk groot terras in west en heuse pizza designer in de keuken mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Met lekker weer is dit dé go to pizzeria. Leuke staff en heerlijke pizza’s maken dit restaurant tot een succes.

Forno

  • Rhijnvis Feithstraat 43, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Forno Pizza Amsterdam Cityguys

Piz­z­abakkers

Eén van de meest geroemde pizzeria’s van Amsterdam is Pizzabakkers. Het door 4 vrienden gestarte pizzaconcept met een bakkersuitstraling is zowel in west, oost als in de pijp te vinden. Het kleine restaurantje op de Haarlemmerdijk is -vooral als je boven kan zitten- perfect voor een pizzadate en met lekker weer genieten we vanaf 12:00 uur van pizza’s en prosecco nabij Artis op de Plantage Kerklaan 2. De pizza’s kosten hier tussen de € 9,- en €14,-. Bezorgen doen ze niet, maar je mag wel komen afhalen.

Pizzabakkers

  • Plantage Kerklaan 2, Amsterdam
Meerrrr info
De Pizzabakkers Amsterdam
Mis je één van je favoriete pizzeria's? Laat het ons dan weten via @CityguysNL op Twitter. Check ook onze favoriete hamburgerrestaurants en beste locaties voor steak of spareribs.

Doe ff sociaal joh!