Spring naar inhoud
Zoeken
Hopp dakterras Amsterdam Oost

Dit zijn de leuk­ste dak­ter­rassen van Amsterdam

Roger BloemRoger

Vanaf grote hoogte genieten van de stad doe je op de rooftop bars van Amsterdam. Dit zijn nog steeds de aller-allerfijnste van de stad.

Sky­lounge Hilton DoubleTree

De Skylounge op de 11e verdieping van het Hilton Doubletree hotel is nog steeds hét dakterras van Amsterdam. Gelegen op het Oosterdok naast Amsterdam CS kijk je uit over het hele centrum van Amsterdam. Het dakterras is voor zoveel verschillende momenten geschikt, waardoor je hier niet alleen komt om lekker te genieten van het terras, maar je ook je internationale vrienden hier mee naartoe sleept voor de ideale vakantiefoto of je date om samen romantisch over de stad uit te kijken.

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Skylounge Hilton Rooftop bar Amsterdam Cityguys

Mr Porter & W Hotel

Het terras bij het W Hotel is legendarisch: midden in de stad heb je een uitzicht op het paleis op de dam en het magnaplaza. En ja, er is een zwembad. Een smal zwembad dat extreem geschikt is voor je nieuwste foto op instagram. Dit hotel/restaurant heeft het terras aan drie kanten van het gebouw zitten, dus laat vooral de zon bepalen of je in de lounge van het W Hotel of dat je op het terras van de naastgelegen bar van het restaurant Mr. Porter gaat zitten.

MR PORTER

  • Spuistraat 175, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Mr Porter Amsterdam

Can­vas op de 7e | Volkshotel

Waarschijnlijk het populairste dakterras van Amsterdam, want deze spot zit bij een minimale zonnestraal al helemaal vol. Als je er echter voor zorgt datje hier op tijd bij bent zit je er voortreffelijk en kun je heerlijk borrelen of een hapje eten.

Cityguys protip: Je kunt in de lobby van Volkshotel prima werken of een meeting hebben, waarna je je verplaatst naar het dakterras.

Volkshotel

  • Wibautstraat 150, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Volkshotel Canvas op de 7e Rooftop Amsterdam Cityguys

Bar Bistro Bureau

Bar Bistro Bureau is gevestigd op de vijfde verdieping en rooftop van B.Amsterdam, een toffe coworking space waar je net zo makkelijk een businesscase tikt als een boksles volgt. De eerste vier etages van dit oude IBM-gebouw zit vol creatieve start-ups, vooral bedrijven uit de tech- en mediawereld. Op het dak vind je, tussen wildgroei en autokarkassen, wat ons betreft de beste verborgen parel van Amsterdam West.

Het woord ‘zonovergoten’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt in combinatie met ‘een terras’. Bij Bar Bistro Bureau is het eigenlijk een understatement. Sterker nog, het dakterras van Bureau is ongetwijfeld de horecazaak in Amsterdam met de meeste zonuren van de stad. Kijk niet raar op als je ons hier van 11 tot 11 ziet plakken met een zonnestraal op onze bolletjes. We hebben het verdiend na een jaar vol donkere dagen. En jullie zeker ook.

Bar Bistro Bureau

  • Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Bar Bistro Bureau Steven header
Jeus de Boules Bar Bistro Bureau Amsterdam

Op het dak van Bar Bistro Bureau is er altijd ruimte voor een potje petanque

Hopp

Eerlijk is eerlijk. De afgelopen jaren waren we niet echt fan van het dakterras van Hotel Casa, maar door dit jaar het oude Nest om te gooien tot Hopp heeft de stad opeens een biertuin met een uitzicht erbij en daar zijn we eigenlijk heel erg content mee. De selectie aan bier is hier groot genoeg om meerdere zomeravonden achter elkaar biertjes te drinken, zonder dat je ook maar 1x hetzelfde biertje te hoeven drinken.

Hopp

  • Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Hopp dakterras Amsterdam Oost

Floor 17

Floor 17 is het dakterras van het Apollo Hotel aan de rand van het Rembrandtpark. Dat het terras op de 17e verdieping een ander zicht op de stad geeft vanaf 85 meter hoog mag duidelijk zijn, en voor de mensen die niets met het uitzicht hebben organiseert het dakterras van alles. Van de winter hadden ze hier nog een ijsbaan en deze zomer kan er ook de op de 17e verdieping gerolschaatst worden.

Floor 17

  • Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Floor17 Ramada Hotel Amsterdam Rooftops Cityguys

A’DAM Look­out

Tegenwoordig heeft A’DAM lookout een terras op de 23e verdieping, waarna je na het schommelen gewoon kan blijven hangen om te genieten van van het geweldige uitzicht over Amsterdam. Bij slecht weer kun je ook gewoon terecht in de panoramabar op de 20e verdieping. Om binnen te komen moet je wel entree betalen, dus dit is meer een eenmalig dingetje.

A'DAM Lookout

  • Overhoeksplein 5, Amsterdam
Tell me more
Roger Bloem Over The Edge Swing Adam Lookout Toren

Wie wil deze foto nou niet?

Nog even dit

Op Cityguys.nl schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Da's best wat werk, maar wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Bar Bistro Bureau

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Contact ons dan even via @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL op Instagram. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!