Spring naar inhoud
Zoeken
Franks Smokehouse

Dit zijn dé spots die wij deze zomer hebben ontdekt

Cityguys

Er is deze zomer weer zoveel gebeurd! De Jimmy Woo is weer heropend, dus dat betekent dat je weer lekker kunt schuren bij het Leidseplein. De parade is inmiddels afgelopen, maar in september hebben we weer heerlijk veel events (klikken maar hieronder) dat we dat gemis prima op kunnen vangen. Qua hamburgernieuws: Lombardo's heeft een black wagyu burger op het menu gezet voor €17,90 en na het proeven van deze burger kunnen we gewoon zeggen dat deze het geld dus gewoon waard is.

Events die het klikken waard zijn

Foodbloggers Awards, 3 sept
Pesca Rooftop Movie Nights (€), 4 sept
All about the agave, 5 sept
Close the Loop at Bluespoon, 6 sept
Enter the Woo in Jimmy Woo, 6 sept (elke donderdag)
SYGNS in Jimmy Woo, 7 sept (elke vrijdag)
Karakter, 10 sept
House Bar on Holiday in the Caribbean, vanaf 13 sept
Wall of Flavor bij Vesper, 10 sept
Metro Movies Film Fest Gaaspertunnel, vanaf 14 sept
Flexican vinyl allnighter bij Disco Dolly, 14 sept
TOMMY’Z TOKO takeover door PEIM, 15 sept
AJAX – AEK in de Kopstootbar, 19 sept
Lindeman’s Urban Winery Hoxton, 21/23 sept
Pikante Peper Party HOPP, 23 sept
Bao Night Shanghai Bistro (€), 25 sept
Final Get Down Roest, 28 sept
Bierborrel Strandzuid, 28 sept
Amsterdam Wine Festival, 28/30 sept

Café Cliché

Wat je krijgt als een chef met 2 Michelinsterren achter zijn naam (Sidney Schutte, Librije’s Zusje) een nieuw restaurant opent? Café Cliché dus. Bij de entree wordt je al ontvangen door de briljante Berber, die elke service persoonlijk maakt en met de zin “Jullie willen vast beginnen met een drankje aan de bar” precies laat weten dat ze leest waar je zin in hebt. Je kunt er gewoon aan de bar een pilsie pakken of een wijn drinken, maar wij raden je aan om gewoon 3 gangen (€39,50) te eten en te genieten. Mocht je toch alleen een klein gerechtje aan de bar doen, dan raden wij de ‘bordeelsluiper’ aan. Dit gerechtje bestaat uit pittige tonijn en gefrituurde nori en mag je voor de rest helemaal zelf op smaak maken met verschillende ingrediënten als knapperige garnaaltjes. Goede happen, fijne wijnen, fantastische mensen in de zaak en je loopt met een grijns op je gezicht sowieso weer naar buiten.

Café Cliché

  • Middenweg 35, Amsterdam
Tell me more
Cafe Cliche

WIN­NEN: Ams­ter­dam Wine Week

Wijn drinken is altijd een goed idee en daarom is er dus een wijnfestival in Amsterdam waar je stiekem gewoon bij moet zijn. Voor €12,50 krijg je een glas en kun je op pad om te proeven. Je gaat Cityguys hier sowieso 1 van de dagen tegenkomen!

Win op de Cityguys Facebook kaarten voor de Wine Week (5 keer 2 stuks).

Amsterdam Wine Festival

  • Klönneplein 1, Amsterdam
Tell me more

Kam­pai

Op de plek waar eerst Porem zat hebben ze flink verbouwd, een nieuwe bar de zaak in geknald en daar wil je aan zitten voor een fijne cocktail. Of aan een van de tafels natuurlijk, want ze serveren hier eten van Geisha en dat is altijd een goed idee. Op de menukaart vind je een fantastische uramaki roll met Bejing Duck, dim sum, bao buns en verschillende tataki’s. De cocktails worden gemaakt door het team dat voorheen bij Snappers achter de bar stond, dus waar je voorheen naar Snappers ging voor een hapje en een drankje (nu dus niet meer) kies je nu voor Kampai aan de Geldersekade. Proost!

Kampai

  • Geldersekade 19, Amsterdam
Tell me more
Kampai Amsterdam Cocktails

Frank’s Smoke­house

Roken is gezond. Nee, echt. Hier eet je een visplank met vis die door Frank zelf gerookt is. En alles valt dus te roken als het aan Frank ligt, getuige bijvoorbeeld de gerookte boter (lekker!) en de vele andere gerookte dingen op de kaart. Frank rookt al 18 jaar vol passie alles wat maar in de roker past en heeft sinds kort een flink restaurant op een steenworp afstand van zijn rookruimte. Is dat niet erg veel rook? Nee hoor, er staan ook ongerookte dingen op de kaart – maar daar kwamen we eigenlijk niet voor. Grote zaak, voor zowel overdag als een awesome diner. Deel sowieso 1 van de visplanken vooraf, want die zijn heerlijk. Gerookte mosselen? Goed idee!

Frank's Smokehouse

  • Oostenburgervoorstraat 1, Amsterdam
Meerrrr info
Franks Smokehouse
Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via Twitter, Instagram of Facebook of stuur op ons mailtje via tips@cityguys.nl

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!