Spring naar inhoud
Zoeken
Saoto warungmini amsterdam

Hier ga je voor min­der dan 10 euro goed­koop uit eten in Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn en dat is reuze handig als je aan het eind van je geld weer eens een stuk maand over hebt. Als je zorgt dat je 50 euro in huis hebt, kun je de laatste 5 dagen vóór je je nieuwe salaris ontvangt gewoon nog de deur uit. Kijk, wij weten als geen ander dat dit normaliter niet de meest goedkope hobby is - maar wij hebben deze hobby niet voor niks tot een kunst verheven. De beste kip, hamburgers of cocktails in een stad weten wij te vinden, maar goed voor je portemonnee is dat zelden. Zeker niet als je echt uit eten gaat; meerdere gangen eten bij een goed restaurant gaat je gewoon moneys kosten. Het kan gelukkig ook goedkoop (en lekker!) en wij weten waar je dan moet zijn. Hier scoor jij je maaltijd voor minder dan 10 euro. BAM!

De Hap­jeshoek

Je kent de hapjeshoek nog niet? Dan moet je hier sowieso een keer binnenstappen. Pak bij Metrostation Waterlooplein de trap naar beneden en daar vind je achter een schuifdeur de Hapjeshoek. Er is voor elk wat wils en wij zijn enorm fan van het broodje kippenlever – net als chef Iwan Driessen van restaurant Rijsel overigens. Bestel een rotirol (€5,50, goedkoop!) en neem het broodje kippenlever erbij (€2,75). Dan kun je zelfs nog een blikje Fernandes (€1,50) kopen en dan houd je gewoon nog een kwartje over! Er staan ook meer dan genoeg andere gerechten op de kaart voor minder dan een tientje, dus je kunt naar hartenlust variëren.

De Hapjeshoek

  • Waterlooplein 6, Amsterdam
Tell me more
Dehapjeshoek waterlooplein amsterdam rotirol

The Lebanese Sajeria

Op 2 verschillende locaties kun je Manoushe eten: flatbread met een vulling waar liefhebbers van vlees blij van worden, als ook vegetariërs en zelfs veganisten kunnen hier hun hart ophalen. Wij vinden de beef and hummus heel lekker (€9,50) maar zijn misschien nog wel meer fan van de vega optie zaatar and halloumi (€7,50). Niet je meest vullende restaurantmaaltijd ooit, dus misschien moet je nog wel ergens een goedkope zak chips scoren om de avond helemaal door te komen (wat geven we toch altijd gezonde tips hè?)

The Lebanese Sajeria

  • Utrechtsestraat 69, Amsterdam
  • Wijde Heisteeg 1, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Lebanesesajeria amsterdam

Nieuw Albi­na

Bij dit Surinaams Chinese eethuis bestel je de moksi meti speciaal voor 8 euro. Dat betekent ‘gemengd vlees’ en de speciaal staat voor: ‘meer vlees’. Je gaat je echt nergens anders speciaal voelen voor zo weinig moneys. Onder het vlees liggen nog 1 of 2 blaadjes groente, dus je krijgt je vitamines ook gewoon binnen. Neem er een blikje frisdrank bij, zodat je zoveel mogelijk sambal toe kan voegen. Op de uitgebreide kaart vind je overigens nog veel meer gerechten voor onder de 10 euro, dus je kunt hier zo vaak langskomen als je wilt zonder dat je verveeld raakt van deze keuken.

Nieuw Albina

  • Albert Cuypstraat 69, Amsterdam
Tell me more
Moksimeti nieuwalbina amsterdam

Warung Mini

Wederom een Surinaamse keuken in dit artikel en hier ga je heen voor de saoto. Mocht je niet zo ervaren zijn in de Surinaamse keuken; het is heel oneerbiedig om dit kippensoep te noemen, maar zo zou je het kunnen omschrijven natuurlijk. Voor €5,50 heb je hier een grote kop saoto, waar je zelf nog wat madame jeanette sambal in kan mikken. Als je dit voor het eerst doet; niet teveel. Je hebt nu nog €4,50 over om op te maken, dus een broodje of een lemper passen er nog prima bij met een frisdrank. Hoe goedkoop wil je het hebben? En het is hier dus top!

Warung Mini

  • Van Woustraat 19, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Saoto warungmini amsterdam

Il Palio

Steven sleurt ons al jaren mee naar Il Palio. Hier betaal je voor alle pizza’s en pasta’s maar 5 euro. We namen eens iemand mee die beweerde dat karton nog lekkerder is, maar op deze plek vlakbij het Leidseplein is dit na een sloot bier eigenlijk helemaal geen slecht idee. En dus spot goedkoop! Pak er voor €3,75 nog een flesje bier bij en je kunt vervolgens je avond voortzetten in de buurt.

BETER:

Zouk: Pizza met pancetta, rode ui, ei, truffelolie, buffelmozzarella, Parmezaan, rucola & pomodorisaus voor €9,25. Maar dan kun je niks drinken.

Il Palio

  • Leidsekruisstraat 23, Amsterdam
Tell me more

Waar nog meer?

Zijn er meer plekken waar je voor minder dan een tientje kunt eten? Ja, natuurlijk. Maar de KFC en McDonald’s weet je zelf wel te vinden, toch? We halen graag frietjes met pulled pork af bij Moeke, maar dan kun je dus niet zitten en dat heeft stiekem altijd onze voorkeur. Weet je nog meer locaties waar je voor onder een tientje kunt eten? Laat het ons even weten!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!