Spring naar inhoud
Zoeken
Crane Hotel Yays Amsterdam Cityguys

Hotel in Ams­ter­dam gezocht? Hier moet je slapen!

JP Schaddé van DoorenJP

Nu hoeft slapen natuurlijk niet per se, het maakt ons niks uit wat je in je hotel allemaal uitspookt. In Amsterdam heb je keuze uit meer dan 400 hotels die alleen al meer dan 7500 kamers hebben in de categorie 5 sterren en we hebben ze natuurlijk niet allemaal getest. Maar als je in deze stad wilt slapen, seksen of gewoon op de bedden springen dan hebben we de tofste hotels voor je geselecteerd.

Yays Crane Apartment

Dit hotel heeft een dubbele kamer, dus vandaar dat het een appartement wordt genoemd. Als je de trap omhoog gaat naar de kraan dan kom je in de woonkamer met een eigen keuken. 1 verdieping hoger is de eerste slaapkamer met een badkamer en nog 1 hoger heb je de tofste slaapkamer – met een uitzicht waar je u tegen zegt. Zoek je iets speciaals? Dan moet je dus op het KNSM-eiland zijn (niet te verwarren met die andere kraan op het NDSM-terrein).

Cityguys protip: Je vindt deze hotelkamer zo nu en dan voor € 350,- op Booking.com. Dat is absoluut geen geld als je een keer met drie vrouwen of twee stelletjes op pad gaat!

YAYS Crance Apartment

  • Surinamekade 34, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Crane Hotel Yays Amsterdam Cityguys

"De rode cabine is de bovenste slaapkamer, waardoor je dus vanuit je bed naar beneden kunt kijken. Da's toch echt een aardig kraantje, pappie!"

Yays Crane Hotel Amsterdam

Andaz

Dit gebouw heeft hotelkamers aan zowel de Prinsengracht als de Keizersgracht en design is hier het keyword. Het gehele interieur is verzorgd door Marcel Wanders, dus hier herken je overal Dutch Design. Of je nu in de bibliotheek zit (een knipoog, omdat dit gebouw vroeger een bibliotheek was), aan de bar of in een hotelkamer: alles ziet er prachtig uit. De binnentuin is een oase van rust waarop wij graag uitkijken vanaf grote hoogte (wat we je verder sterk afraden om te doen).

Cityguys protip: Neem in dit hotel vooral ook de tijd om een cocktail te nemen. Die zijn hier namelijk voortreffelijk.

Andaz Hotel Amsterdam Cityguys
Cocktails Hotel Andaz Bluespoon Amsterdam

Een selectie van de cocktails in Bluespoon Bar, de bar in het Andaz

The Hox­ton

Amsterdammers kennen dit hotel als relaxte hangout, plek waar je prima kan lunchen of een koffie kan scoren en natuurlijk als plek om af te spreken. Dit hotel heeft awesome kamers waar je een fles gin en natuurlijk tonic op de kamer kunt verwachten. Het uitzicht op de gracht is sowieso fucking vet en je ontbijt wordt hier netjes aan de deur gehangen zodat je niet gestoord wordt als je de bedden aan het testen bent. Bedden die overigens fenomenaal zijn, voor een goede nachtrust – enzo.

The Hoxton - Lotti's

  • Herengracht 255, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Hotel V — Fizeaustraat

Nog nooit sliepen we in zo’n grote hotelkamer als de suite van Hotel V Fizeaustraat. Deze gigantische kamer met eigen haard met enorme badkamer waar een dubbele douche in zit en uitzicht op de skyline van Amsterdam Amstel is zo chill dat je bijna niet overweegt om de kamer te verlaten.

Daarna bedenk je je hoe goed en lekker het eten en de service beneden in het restaurant is en verlaat je toch maar even je bed. Voor even.

Hotel V - The Lobby

  • Nes 49, Amsterdam
  • Fizeaustraat 2, Amsterdam
  • Weteringschans 136, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Hotel V Fizzeaustraat

Hotel V Fizeaustraat is hoe je eigenlijk zou willen wonen.

Pil­lows Anna van den Vondel

In dit statige pand aan de rand van het Vondelpark is slapen een feest. Het ziet er prachtig uit en is de ideale plek om een date mee naartoe te nemen. Of misschien de liefde van je leven – want een goedkoop grappie is het niet. Daar krijg je een awesome bed voor op een toplocatie, met producten in de badkamer die je allemaal mee mag pikken en een fenomenaal ontbijt de dag erna. Maar echt. Een etagère vol met broodjes en lekkernijen en dat maakt het dan weer perfect voor op je instagram.

Pillows Hotel Anna van den Vondel

  • Anna van Den Vondelstraat 6, Amsterdam
Meerrrr info
Roger springt Pillows Hotel Amsterdam

In het Pillows zijn de bedden top

Con­scious Hotel Westerpark

Er zijn een aantal Conscious hotels in Amsterdam en wij hebben de nieuwste geprobeerd, in het Westerpark. Daar krijg je een enorme kamer met uitzicht op het park, uitgerust met de nieuwste snufjes. Zo kun je eerst een tijdje spelen met de zonneschermen, of gewoon direct het bed in duiken. Je kunt 24/7 eten en drinken kopen in de winkel van het hotel en als je zin hebt om te ontbijten ga je naar Bar Kantoor op de begane grond. Zullen we het nog mooier maken?

Met de code #CITYGUYSKORTING krijg je 10% korting op je boeking!

Conscious Hotel

  • Haarlemmerweg 10, Amsterdam
Meerrrr info
Consious Hotel Amsterdam Cityguys

Sommige kamers in Consious hebben een dubbele verdieping

Far­al­da NDSM Crane Hotel

Dit hotel op de NDSM is fucking fantastisch. En bijna onbetaalbaar, maar daar moet je af en toe gewoon schijt aan hebben. Cityguys sliep op 45 meter hoogte in de Mystique, de kamer die zich net onder de whirlpool op het dak bevindt. Je gaat omhoog in een klein liftje, dus claustrofobie en hoogtevrees zijn hier écht niet handig, maar wat is dit vet. In de hele kraan zijn maar 3 suites beschikbaar en dat zorgt ervoor dat je meestal tussen de 400 en 900 euro per nacht betaalt. Dit betekent wel een unieke ervaring, in bad zitten met uitzicht op het Amsterdam Centraal Station, ‘slapen’ op een fenomenaal bed en vergeet de bubbels niet uit de minibar.

Faralda NDSM Kraan Hotel

  • NDSM-Plein 78, Amsterdam
Tell me more
Faraldacrane
Bij het Crane Hotel staat een jacuzzi op het dak. Fuck­ing vet!”

Mis­sen we nog iets?

Ja natuurlijk. Het Conservatorium Hotel dat voor 100 miljoen verbouwd werd is fantastisch. We zijn fan van het Art’otel bij Amsterdam Centraal. Hotel Not Hotel is fijn en we sliepen in het NH Barbizon met uitzicht op het Centraal Station; ook mooi.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via Twitter, Instagram of Facebook of stuur op ons mailtje via tips@cityguys.nl

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!