Spring naar inhoud
Zoeken
Satchmo Bar Rokin Amsterdam Restaurant

Hotspots waar je in jan­u­ari 2019 moet zijn

Cityguys

De feestdagen zijn achter de rug, je portemonnee is helemaal leeg en toch wil je zo af en toe Amsterdam nog even onveilig maken. Maar waar? Er zijn nieuwe restaurants geopend, plekken om te snacken, cocktailbars en locaties met fantastisch bier. Verder doen we met de Horecava een street takeover in de Reguliersdwarsstraat in de 2e week van januari (check onze Facebook events onderaan dit artikel) en er is nog veel meer, zoals de World Class Room die vaker open is en het nieuwe brunchmenu van Meneer Nieges. Check het snel!

SATCH­MO

Midden op het Rokin vind je één van de nieuwe hotspots: het gloednieuwe SATCHMO, de eigenaren bouwden dit oude pannenkoekenrestaurant om in een prachtig en enorm restaurant met boven een cocktailbar, beneden nog een bar, private dining opties en een terras waar je u tegen zegt (maar dat is misschien lekkerder als de zon weer schijnt). We aten er een voortreffelijke steak tartare en een enorme Tomahawk onder het genot van fijne wijnen. SATCHMO is weer een fucking goede reden om naar het Rokin te gaan.

Cityguys protip: De cocktails kosten hier minder dan €10,-

SATCHMO

  • Rokin 95, Amsterdam
Meerrrr info
Vlees Amsterdam Satchmo restaurant
Satchmo Bar Rokin Amsterdam Restaurant

Lloyd

Je moet hier een keer ontbijt (vanaf 7 uur, 8 uur in ’t weekend) hebben gehad, of anders je lunch. Iconische plek in Amsterdam en waar je vroeger altijd aan gekke tafeltjes zat, hebben ze het binnen nu zo verbeterd dat je er elke week misschien wel wilt lunchen. De avondkaart is met het vernieuwde restaurant ook vernieuwd en je eet er goed; van runderhaas tot langoustine en je vindt een aantal fantastische wijnen op de kaart.

Lloyd

  • Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam
Meerrrr info

Veron­i­cas­chip

Of we fan zijn van het Veronicaschip? Ja, natuurlijk. In de zomer is dit het beste terras van de stad (shht, niet verder vertellen), het schip heeft nogal een historie) en *tromgeroffel* Bryce staat tegenwoordig in de keuken. Je kunt nu dus ook lekker eten op deze locatie in Noord, dus zelfs in de koude maanden heb je nu een goede reden om hierheen te gaan. Vergeet geen kopstoot te bestellen met Jajem.

Veronicaschip

  • NDSM-Pier 1, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Jit­ter­bug Saloon

Op deze locatie zat een jazzcafé en nu hebben de mensen van Tales & Spirits er een enorme bar in gebouwd. Op zondag vind je er nog steeds jazz, in de ruimte achterin de zaak. Hebben we nog niet gecheckt, maar de filmpjes die we voorbij zagen komen voorspellen veel goeds. Wat niet veel goeds voorspelt zijn de 3 (!) verschillende picklebacks die op de kaart staan. Dat is normaal gesproken een shot whisky en een shot augurkensap, wat goor klinkt als je het nog nooit op hebt, maar de mensen die het kennen weten welke hoofdpijn er (de dag erna) bij hoort. Fantastisch drankje. Net als overigens de vele andere klassiekers met twist op de kaart.

The Jitterbug Saloon

  • Bloemgracht 170, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Jiggerbug Saloon Amsterdam Cocktailbar

101 Gowrie

Terwijl Alex Haupt Netflix aan het overwinnen was “I have more followers then you now mate” opende hij ook 101 Gowrie, waar hij New Dutch Cuisine aan het koken is. Als je Alex een beetje kent weet je dat deze jongen het liefst zoveel mogelijk regels aan zijn laars lapt en je zo vaak mogelijk op het verkeerde been zet. Dit doet hij niet alleen door in dezelfde outfit als het bedienende personeel in gebrekkig Nederlands gerechten uit te serveren, maar ook op het bord met amuses als “Poffertje” en “Ham en kaas tosti” te zetten.

101 Gowrie poffertje restaurant Amsterdam

Om hier even verder op in te gaan: Het poffertje ziet er precies zo uit en heeft precies hetzelfde mondgevoel, maar smaakt totaal anders. De Ham en kaas tosti ziet er absoluut niet uit als de omschrijving, maar proeft dan weer wel exact zo.

101 Gowrie serveert een vijf gangen menu + amuses en brood voor €58,- p.p. dat Michelinster waardig is. Als je geluk hebt worden de wijnen door de wijnimporteur zelf uitgeschonken, aangezien hij part-time in het restaurant rondloopt als sommelier.

101 Gowrie

  • Govert Flinckstraat 326HS, Amsterdam
Tell me more
101 Gowrie tosti ham en kaas restaurant Amsterdam e1546811331301

ZA

De Houthavens zijn flink in transformatie, waardoor je over een tijdje niet meer het gevoel hebt dat je over een bedrijventerrein rijdt. Eén van de eerste horecazaken die daar op inspeelt is het überhip gepositioneerde ZA. ZA richt zich op qua eten en uitstraling op het MOMO & IZAKAYA publiek. Dit maakt het niet je gemakkelijke “Hey,-ik-ga-ff-snel-een-hapje-eten-zaak”, maar wel een spot waar je je zakelijke gasten mee naartoe neemt, nadat ze de nieuwe vleugel van je reclamebureau hebben gezien. (Ik praat tegen jullie Blauw Gras, N=5 & Isobar) of gewoon als je een goede cocktail wil drinken, want die is hier sowieso te vinden.

ZA Amsterdam

  • Danzigerkade 4, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
ZA Amsterdam cocktails

Wat opent er nog meer?

We waren al bij Toni Loco voor een stuk pizza (groot, niet duur, beter afhalen want niet de meest gezellige pizzeria) en Pizza Beppe is ook onlangs geopend. Nog meer heuglijk nieuws, want Little Collins opent de 2e locatie in Amsterdam West aan de Bilderdijkstraat. The Beefsteak Club opent op een nieuwe locatie in Hennequin & To. De dames van Gebrouwen door Vrouwen openen ook hun eigen bar.

Waar kijken we nog meer naar uit? Fenicië gaat openen op het Leidseplein, Carstens opent vlakbij het Centraal Station en in Zuid vind je het Lagunitas Tapkabinet waar we graag zo snel mogelijk zoveel mogelijk Lagunitas in ons gaan gieten.

Feest? Deze Face­book events zijn de moeite waard!

Mikkeller Running Club, 5 januari
Cityguys x Roses by Sal – Horecava Street Takeover, 7 januari
Cityguys x Duke of Tokyo – Horecava Street Takeover, 8 januari
Cityguys x Bar Broker – Horecava Street Takeover, 9 januari
Visbar Fyrre 1 jaar (€), 13 januari
Côte de Boeuf Mondays bij de Tulp (€), 14 januari (en elke maandag)
Truffle Tuesday bij 5&33, 15 januari (en elke dinsdag)
Hotelnacht, 19 januari
Bubbels en Oester in Moer, 27 januari

Doe ff sociaal joh!