Spring naar inhoud
Zoeken
Pad Thai Golden Brown Bar Amsterdam Cityguys

Op zoek naar de beste Pad Thai van Amsterdam

Roger BloemRoger

In navolging van de Cityguys pizza bike tour sprongen we op een katerige zondagmiddag op de fiets om in verschillende restaurants de Pad Thai te testen, steeds mét garnalen. Kenners Niels & Sukalaya waren mee op tour en zo kon het gebeuren dat de gesprekken in restaurants zomaar in het Thais gevoerd werden.

Mae Som­jai

We starten bij mae Somjai op de Koningsstraat op een koprol afstand van Nieuwmarkt. Hier zijn ze dagelijks geopend van 11:00 tot 20:00, maar om 12:30 konden we eigenlijk nog niet terecht. “Ik was een beetje moe” legt de oudere dame uit. Het ‘restaurant’ bevat niets meer dan een grote keuken, een vitrine met wat drankjes en een aantal simpele tafels. De deur heeft tot onze aankomst open gestaan en daar het januari is vriezen onze ballen er bijna van af. Gelukkig gaat de hittelamp binnen aan. We bestellen de Kuaitiew Pad Thai met garnalen. Omdat de keuken open is kunnen we mooi meespieken en zien we dat alle ingrediënten los bereid worden. De pad thai bevat een dunnere noodle (lekker!) en goede grote garnalen. Opvallend zijn de grote stukken Chinese bieslook die worden gebruikt, wat getuigt van kwaliteit. Het geeft het gerecht een heerlijke bite. Het gerecht is voor de rest helemaal compleet. De zoet/zuur balans is goed en de pad thai is een klein beetje pittig. Een goede start!

Pad Thai met garnalen, € 14,50 / Pad Thai met kip € 12,50

Mae Somjai

  • Koningsstraat 25, Amsterdam
Meerrrr info
Pad Thai Mae Somjai Amsterdam Cityguys

Bird Thais Restaurant

Met de reputatie van Bird verwachten wij veel van dit gerecht. De snackbar zit propvol, waardoor het wel erg associaal is om met 5 personen 1 pad thai te bestellen. We verplaatsen ons hierom naar het restaurant aan de overkant (andere eigenaar), waar de gerechten anders én een paar euro duurder zijn. Cityguys is hier al meerdere keren geweest, maar de pad thai hebben we er nog nooit gehad. De pad thai met garnalen kost hier €18,-, en is daarmee de duurste van alle testlocaties. De pad thai wordt opgediend op een groot lang bord en bevat de beste garnalen die we vandaag eten. Het gerecht voor de rest valt echter tegen: de pad thai bevat geen limoen, pinda’s en tofu, maar is opgebouwd uit noodles, garnaal, bosui, spitskool, taugé, wortel en ei. Voor de rest is dit gerecht vooral zoet. Als je van Fou Yong Hai houdt van de lokale Chinees dan vind je dit ook lekker. Bird is een fijne plek, maar dit gerecht behoort niet tot onze favorieten.

Pad Thai met garnalen, € 18,- / Pad Thai met kip € 15,-

Bird Thais Restaurant

  • Zeedijk 72, Amsterdam
Tell me more
Pad Thai Bird Amsterdam Cityguys

Nooch

Onze derde spot is Nooch in de 9 straatjes. Een drukbezochte spot op de zondagmiddag waar verschillende Aziatische gerechten op de kaart staan. De pad thai staat hier met kip en garnalen op de kaart en komt met op een rond bord met een dikkere noodle. De limoen is in dit gerecht meegebakken en naast de standaard pad thai ingrediënten bevat deze ook munt. Ondanks dat dit echt een fijne lunch is, mogen we dit van de expert geen pad thai noemen.

Pad Thai (?) met kip en garnalen: € 14,75

Nooch

  • Reestraat 11, Amsterdam
Tell me more
Pad Thai Nooch 9 straatjes

Gold­en Brown Bar

De Golden Brown Bar op de Jan Pieter Heijestraat ligt tussen de Overtoom en de Jacob van Lennepkade in. De barmannen van Bitterzoet raadden deze spot al aan en we weten nu waarom!
Ondanks dat het hier absoluut niet als een Thais restaurant uit ziet, staat de kaart vol met authentieke Thaise gerechten. De prijs van de pad thai (€8,- + €2,- voor garnalen) suggereert een klein gerecht, maar blijkt gewoon een volledige portie te zijn. Het gerecht heeft een beetje een zoet smaak met een vrij pittige bite aan het eind. Golden Brown Bar is de verrassing van de dag!

Pad Thai met garnalen: € 10,- / Pad Thai met kip: € 9,-

Golden Brown Bar

  • Jan Pieter Heijestraat 146, Amsterdam
Tell me more
Pad Thai Golden Brown Bar Amsterdam Cityguys

Bar Mash

Bar Mash op het Gerard Douplein in de Pijp heeft een ex-chef van Bird in de keuken staan. Hier kun je de pad thai in een kleine of grote portie krijgen. De grote portie komt in een grote kom en is een normale maaltijd. Blij worden we van het originele thaise bestek en de prik nam pla die op de tafel wordt gezet om het gerecht zelf pittiger te maken. Deze combinatie van Thaise peper (prik) met vissais (nam = water, pla = vis) hoort standaard op tafel te staan in een Thais restaurant. Naast de pad thai beoordelen we hier nog een aantal andere thaise gerechten die ook goed in de smaak vallen evenals de Gin Tonics.

Pad Thai met garnalen: € 14,- / Pad Thai met kip: € 12,-

Bar Mash

  • Gerard Douplein 9, Amsterdam
Meerrrr info
Pad Thai Bar Mash Amsterdam Cityguys

Con­clusie

De pad thai tour bleek uiteindelijk een dag vol verrassingen. Mae Somjai heeft wellicht de beste pad thai gemaakt vandaag, maar hier ga je niet gezellig een avondje zitten met je vrienden of date. Bird leek de chef van Bar Mash te missen, want de pad thai was niet wat we van dit voortreffelijke restaurant gewend zijn, waar die van Bar Mash zeer goed was. Golden Brown Bar was de verrassing van de dag en heeft overduidelijk de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een prima spot om te borrellen in combinatie met thai food!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!