Spring naar inhoud
Zoeken
Steven Pizza Bike Tour

Piz­z­abike­tour 2016, de jaar­lijkse grote piz­za­t­est van Cityguys​.nl

Roger BloemRoger

Het was weer tijd voor een Cityguys #Pizzabiketour op zondag 11 September: het jaarlijkse event waarop opnieuw de pizzapunten worden verdeeld onder de pizzeria's en voor het komende jaar wordt bepaald waar we de rest van het jaar pizza eten. Dit jaar gingen we met maar lieft 12 pizzaliefhebbers op de fietsen van Union Bikes van pizzeria naar pizzeria. Op de planning stonden de top 3 van de Pizzabiketour van 2015: La Perla, Restaurant Forno en De Pizzakamer, aangevuld met Renato's Pizzeria, Pizzabakkers en Deegrollers.

Forno

Na het oppikken van onze fietsen starten we om 14:00 uur op het terras van Forno. Restaurant Forno is één van de weinige restaurants waar je vanaf 11:00 uur terecht kan voor een goede pizza. De boodschap naar de ober is simpel; 11 bier en 3 van je beste pizza’s. Het liefst in 12 slices! Het is heerlijk weer en de biertjes gaan er lekker in. Na het eerste biertje worden de pizza’s geserveerd; de Tartufo, de Salami piccante en een speciaal voor ons gefabriceerde breakfast BLT pizza. De Salami piccante met mozzarella, salami en chilli pepper is heerlijk pikant, maar ook de Tartufo met truffle mascarpone en parmezaanse kaas en de breakfast pizza vallen goed in de smaak. Op de meeste scoreformulieren behaalt Forno 4 van de 5 pizzapunten. Hulde voor de BLT pizza en de uitstekende service!

20x Heineken (vaasje): € 2,50
1x Jus d’orange: € 4,50
1x Pizza Salami Piccante: € 12,50
1x Pizza Tartufo: € 13,75
1x Pizza BLT: € 12,50
Totaal: € 93,25
Score: 3.91 Pizza punten

Forno

  • Rhijnvis Feithstraat 43, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Pizzabiketour Pizza Forno
MG 5777

La Per­la

Rond 15:30 komen we aan bij La Perla. Ondanks dat er bijna niemand binnen in het restaurant zit blijkt het toch wat lastig om een tafel voor twaalf te krijgen, maar met de belofte dat we niet langer dan een uur blijven mogen we toch plaatsnemen aan de grote tafel. Nog voordat de 11 biertjes op zijn staan de pizza’s al op tafel. La Perla heeft voor ons de Carciofo met gemarineerde artisjokken, Prosciutto met san daniele ham en de Porchetta uitgekozen. De pizza’s blijken hier een stuk kleiner te zijn dan bij de concurrenten, een pluspunt als je een healthy fashionblogger bent, maar niet ideaal als je met 12 hongerige gasten bent. Ondanks dat de pizza’s absoluut niet verkeerd smaken scoort La Perla ditmaal vooral laag door een matige service. De ervaring zal een stuk beter zijn als je met een dame op pizzadate bent en de Salami Piccante bestelt. La Perla maakt de favorietenrol niet waar en krijgt van de meeste testers 2 uit de 5 pizza punten.

11x Pilsner Urquell (0,3L): € 3,70
1x Pizza Carciofo: € 13,-
1x Pizza Prosciutto: € 14,-
1x Pizza Porchetta: € 14,-
Totaal: € 81,70
Score: 2.46 Pizza Punten

La Perla

  • Tweede Tuindwarsstraat 53, Amsterdam
Meerrrr info
Pizzabiketour La Perla
MG 5827
MG 5844

Piz­za­kamer

Tien minuten voor openingstijd strijken we naar op het terras van Pizzakamer. De verrassing van vorig jaar heeft de Cityguys sticker al op de deur hangen en zet niet alleen de biertjes, maar ook brood en water op tafel. Het terras is tegenwoordig voorzien van grote picknicktafels, waardoor er flink wat meer plaats is dan voorheen. De pizza’s die op tafel komen zijn de Salsiccia Fresca, de Parmigiana en een speciaal voor ons gemaakte pizza met zwarte turffelolie. Voortreffelijk!

25x Warsteiner: € 2,60
1x Pizza Salsiccia Fresca: € 13,-
1x Pizza Parmigiana: € 14,-
1x Pizza Speciaal: € 14,50
Totaal: € 106,50
Score: 4.29 Pizza Punten

De Pizzakamer

  • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
  • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
Tell me more
Pizzabiketour Pizza Pizzakamer 2
Pizzabiketour Pizza Pizzakamer
MG 5851

Rena­to’s

Iedereen die in de Pijp woont kent en houdt van deze pizzeria en dat blijkt uit een vol terras. Toen we er met 12 mensen op Union fietsen aan kwamen zetten en vroegen om een plek werden er meteen 3 tafels aan elkaar geschoven en bleek dat de bediening het leuk vond dat we er waren – goede service én gezellig, we fucking love it. Toen kwamen 3 pizza’s van formaat: De meest bestelde, de pizza van het huis en de pizza van de maand. De pizzapresentatie ziet er top uit! Vooral de pizza met ham rondom de korst ziet er voortreffelijk uit. Roger voelde zich hier meteen thuis, wat resulteerde in zijn signature pose: foto’s maken terwijl ie op de stoel staat.

24x Peroni (vaasje): € 3,-
1x Pizza Cicciolina: € 14,-
1x Pizza della casa: € 14,-
1x Pizza van de maand: € 15,50
Totaal: € 115,50
Score: 4.12 Pizza Punten

Renato's Pizzeria

  • Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam
Meerrrr info
Pizzabiketour Pizza Renatos
MG 5929
Via het Vondelpark rijden we naar de Pizzabakkers op de Overtoom. Helaas zit Pizzabakkers rammend vol en is er alleen plaats voor een Peroni. Snel door naar de volgende!

Dee­grollers

Eenmaal aangekomen bij onze laatste spot van de dag *hik* hebben we natuurlijk de nodige bieren achter de kiezen, maar nog altijd dorst. Aan de grote tafel binnen (buiten kun je ook eten) nemen we plaats en we bestellen bij de dames wederom 3 pizza’s. Neem die met zwarte truffelsaus, echt, H O L Y S H I T wat lekker. Hier zijn de pizza’s enorm en om af te sluiten namen we gewoon nog maar een extra pizza. En bier. *HIK*

20x Moretti: € 3,-
1x Pizza Deegrollers: € 15,-
1x Pizza Diavola: € 14,-
1x Pizza Tartufo: € 15,-
1x Pizza Popeye: € 12,-
1x Trebbiano Glass: € 4,20
1x Thee €2,20
Totaal: € 122,40
Score: 3.63 Pizza Punten

Pizzabiketour Pizza Deegrollers
MG 5935

Con­clusie

Eerlijk is eerlijk. Deze editie hebben we geen enkele slechte pizza gegeten. De top 3 is voornamelijk gevormd door een uitstekende service en de nummer 1 en 2 lagen net zo dicht bij elkaar als dat deze pizzeria’s ook echt bij elkaar liggen. Eén ding is duidelijk; Voor de beste pizza moet je naar de Pijp!

  1. Pizzakamer
  2. Renato’s Pizzeria
  3. Restaurant Forno
  4. Deegrollers
  5. La Perla

Wow, wat was dit weer een heerlijke dag. Geniaal om met zoveel Cityguys (en girls) op stap te kunnen en te genieten van de zon, eten en drankjes én dat iedereen er 50 euro voor over heeft om dit met ons te delen. De volgorde van ons bezoek aan de pizzeria’s heeft waarschijnlijk invloed op de uitgedeelde pizzapunten (Forno aan het einde had misschien wel beter gescoord), maar alle plekken waren natuurlijk toppers. We hebben bij “De Pizzabakkers” op de Overtoom even een Peroni gescoord, maar daar was – op primtetime – geen plek voor ons helaas. Met dank aan Brian Sweet voor de beelden en Union Bikes voor het sponsoren van de fietsen (you guys rock!). En dikke liefde voor Marie-Louise, Julian, Simon, Steven, Pieter, Sarah, Tom, Sølvi & Martin.

Steven Pizza Bike Tour

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!