Spring naar inhoud
Zoeken
Bierfabriek

Restau­rants waar je lekker bier kan drinken

Roger BloemRoger

Lekker een hapje eten met je maten terwijl je lekker aan het bier zit? Als deze restaurants al niet bier in de naam hebben staan, is er een groot gedeelte van de menukaart gereserveerd voor het aanprijzen van het gerstenat. Hier geniet je van een ruime keuze bier en smul je van een aantal heerlijke gerechten. Cheers!

Fier

Café Fier in de Clerqstraat staat voor Limburgs en Belgisch eten en drinken. Je kan je dan natuurlijk wel voorstellen dat goed bier hier dan ook hoog in het vaandel staat. Als diner eten we hier regelmatig de longhaas, maar je kan hier ook prima aan de borrel met een aantal borrelhapjes als Luie Vlaamse Wijven, Nachos, Gemarineerde Ribbetjes en een Limburgs Plekske.

Ramona

  • De Clercqstraat 79, Amsterdam
Meerrrr info
Fier Amsterdam West

Bier­fab­riek

Als je de Bierfabriek heet mag je natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Midden in het centrum op het Rokin kom je hier om gegrilde scharrelkippen te eten, je kan hier terecht met grote (borrel)groepen aan in de zitjes, aan de grote tafels of aan de taptafels waar je zelf het huisgebrouwen bier tapt.

Bierfabriek

  • Nes 67, Amsterdam
Tell me more

Smokin’ Bar­rels

Op het Beukenplein in Oost maakt Smokin’ Barrels de dienst uit. De uitgebreide burgerkaart en nog uitgebreidere bierkaart zorgt ervoor dat je aan één bezoek duidelijk niet genoeg hebt. Na het eten kan je vanuit hier verder drankjes doen in Café Maxwell, Bar Bukowki of voor het betere uitzicht een drankje doen op de 7e verdieping van het Volkshotel.

Smokin' Barrels

  • Beukenplein 22, Amsterdam
Meerrrr info

Frits

Frits is eigenlijk de westelijke evenknie van Smokin’ Barrels. Op de hoek van het Mercatoplein kan je hier aan de bar of aan de tafel burgers happen. 12 tapkranen zorgen voor de afwisseling aan bieren én anders staan er altijd nog een stuk of 35 vanuit fles op de kaart.

Frits

  • Jan Evertsenstraat 135, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Bier­tu­in

Eerlijk is eerlijk, toen ik de bierkaart hier voor het eerst zag werd ik een beetje duizelig, want een kaart vol met bier inclusief omschrijvingen is teveel om in één keer tot je te nemen. De Biertuin tegenover het Oosterpark heeft een groot gezellig verwarmd terras. De halve boerderij kip is de favoriet van de kaart, maar ook de burger of pulled pork stelt niet teleur. Eet smakelijk!

De Biertuin

  • Linnaeusstraat 29, Amsterdam
Tell me more
Natuurlijk kan je bij lekker weer ook terecht bij de Waterkant, Pllek & Hannekes Boom voor een hapje en uitgebreid drankje. Lees over deze locaties meer in een hele dag chillen in Amsterdam.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!