Spring naar inhoud
Zoeken
Pllek Amsterdam Chill Cityguys

Tips voor een per­fecte date in Amsterdam

Roger BloemRoger

Een date plannen is altijd lastig. Je wilt indruk maken op de ander die je eigenlijk nog niet zo goed kent. Cityguys geeft je inspiratie en tips om die geweldige date te plannen door de ideale date te omschrijven. In deze editie de ideale date van Roger Bloem.

G’s Brunch Boat

Mijn ideale date begint op zaterdagmiddag om 13:30 uur bij de Westerkerk waar we opstappen op de G’s Brunch Boat. Ik reserveer de ‘late’ boot van 14:00 zodat mijn date de hele ochtend heeft om zich klaar te maken. De komende twee uur worden we door de stad gevaren door de Brunchboat van G’s die ons naast de Eggs Benedict standaard Bloody Mary’s of Mimosa’s schenkt, waardoor we de date lekker los beginnen. De boot vaart ons de hele stad door, waardoor er genoeg te bespreken valt, mochten de gesprekken niet zo vloeiend lopen.

Gs

  • Goudsbloemstraat 91, Amsterdam
  • Keizersgracht 177, Amsterdam
  • Ferdinand Bolstraat 158, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Pllek

Na de brunch is het tijd om te chillen, daar kies ik afhankelijk van het vervoer iets uit deze lijst. Het liefst ga ik met de fiets naar Pllek om te genieten van het stadsstrand in de zon, maar hier volstaat ook een plekje in het Vondel of Westerpark. Zorg dat je goed voorbereid bent en een kleedje mee hebt, zodat je lekker tegen elkaar aan kan kruipen.

Pllek

  • T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam
Meerrrr info

Shar­ing Food: Sushi of Pata Negra

Als het wat afkoelt is het tijd om na te gaan denken over eten. Tijdens dates is het delen van eten altijd perfect. Zo kom je nooit in de situatie dat de één al is uitgegeten en ongemakkelijk moet toekijken hoe de ander nog een half bord aan het wegwerken is. Sushi of Tapas zijn de meest voor de hand liggende keuze’s hier, waarbij we de keuze bij de dame leggen. Zo gaat alles lekker makkelijk en ‘spontaan’. Omdat ik hierna nog naar een cocktailbar wil gaan blijven we dicht in het centrum. Voor tapas ga ik het liefst naar Pata Negra waarbij de tapas vergezeld zullen worden met een kan Sangria. Voor Sushi kom ik snel terecht bij één van de “all you can eat restaurants”, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Pata Negra

  • Utrechtsestraat 124, Amsterdam
Meerrrr info

Door 74

Na het eten moet er even gewandeld worden om de vertering extra op gang te helpen. We wandelen naar Door 74 in de Regulierdwarsstraat, waarbij je je date verrast door op een ogenschijnlijke random deur te kloppen waarachter één van de beste cocktailbars ter wereld verscholen ligt. Zaterdag kan het wel druk zijn, dus zorg ervoor dat je gereserveerd hebt.

Door 74

  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Sky­lounge Hilton

Mocht je nou niet van cocktails houden dan is het dakterras van Hilton Skylounge een goed alternatief. Vooral op een zwoele zomeravond nog even romantisch over stad uitkijken en aanwijzen waar je de hele dag bent geweest om nog even te benadrukken hoe goed deze date wel niet was.

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Dating Tips Amsterdam Cityguys Hilton Skylounge

Doe ff sociaal joh!