Spring naar inhoud
Zoeken
Ceviche en Pulpo Sjefietshe

Vis eten in Ams­ter­dam? Check deze restaurants!

JP Schaddé van DoorenJP

"Hey Cityguys, waar kan ik goed vis eten in Amsterdam?" Ja, begin er maar eens aan. Wil je oesters eten? Gebakken vis? Wil je gewoon een haring happen bij een kraam? Verschillende soorten, fruits de mer of ga je voor mossels? Ja, zo schrijf je dat - en check hiervoor Mossel & Gin. Wij hebben een selectie restaurants voor je waar je alle kanten mee op kan, met de beste visjes van de stad.

Mas­Mais Marisqueria

In het nieuwe MasMais Marisqueria hebben de tacoboys van MasMais de handen ineengeslagen met chef Rick Swinkels (bekend van Jacobsz en Sjefietshé). Het resultaat is een ontzettend gezellig visrestaurant waar je dankzij de taco's en tostada's lekker veel met je handen kunt eten.

Onze bestelling: de tuna tostada met unagi glaze, de met micheladasaus overgoten marisco tower met tonijn, coquille, gamba en avocado én de verse vis van de grill die met een DIY taco-pakket komt.

De bar aan de keuken is dé plek om de chefs in actie te zien en is by far de leukste plek van de zaak.

MasMais Marisqueria

  • Admiraal De Ruijterweg 273a, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
JP en Steven aan de bar bij MasMais Marisqueria

JP en Steven aan de bar bij MasMais Marisqueria

Pesca

Bij Pesca loop je de trap op en daar kom je in een fancy viszaak terecht. Nadat je jas is aangenomen kun je op de zogenaamde vismarkt uitzoeken wat voor vis je wilt. Hier liggen de vissen van het seizoen op je te wachten, samen met onder anders oesters, kokkels, mossels en soft shell crab. Bij elk type vis hoort een speciale bereiding, van ceviche tot fish & chips of een hele vis van de Big Green Egg. Het is moeilijk kiezen, want werkelijk alles is hier lekker. Vervolgens sta je nogmaals voor een lastige keuze; welke wijn drink je erbij? Afhankelijk van je smaak krijg je hier altijd iets aanbevolen waar je blij van wordt. Kies vervolgens een plek in het restaurant en al je keuzes worden aan tafel gebracht door mensen die ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer een keer terug wilt. Topservice, topeten. Topzaak.

Pesca

  • Rozengracht 133, Amsterdam
Meerrrr info
Pesca Amsterdam Cityguys garnalen

Sje­fi­et­shé

Na twee jaar ceviche op z’n Amsterdams hebben leren kennen als pop-up, hebben Seger en zijn troepen een vaste locatie gevonden in een gezellig hoekpandje op de Ruysdaelkade. De ceviches van chef Rick Swinkels (bekend van Jacobsz) zijn zowel voor het oog als voor de tong absolute pareltjes. Onze favoriet? De lichtpittige Tiradito met een Smokey bbq smaak die van de knapperige snijbonen komen. Hoewel de ceviche met chorizo-olie (jaja!) ook fantastisch was. Overigens eet je hier veel meer dan ceviches, want op de kaart vind je onder andere een pulpo en een wafel met foreleitjes die je sowieso wilt proeven.

Cityguys protip: Ondanks alle limoenen werken hier absoluut geen zure mensen. Voor een topavond zitten we dan ook het liefst aan de bar.

Sjefietshé

  • Van Ostadestraat 1, Amsterdam
  • Sjefietshé, Van Ostadestraat, Amsterdam
Meerrrr info

Frank’s Smoke­house

Wat ooit als een hobby-rokerijtje begon in Franks achtertuin is tegenwoordig dé plek om aan je gerookte vis of vlees te komen. Voor Frank, die vijfentwintig jaar geleden zijn baan verruilde om van roken zijn werk te maken is niets te gek om in de rookovens te stoppen. “Op een dag ging ik naar kantoor en realiseerde ik me: I just wanna smoke stuff.” Daarna deed de Nederlands sprekende Amerikaan niets anders meer en werd hij dé autoriteit op het gebied van gerookte gerechten.

“I just wanna smoke stuff.” – Frank

Die gerechten proef je sinds 2017 ook in het gelijknamige restaurant, dat een aantal panden van de rookerij gelegen ligt. Hier loop je naar binnen voor de visplak met gerookte vis, brood met gerookt boter (Onwijs lekker!) én zelfs Franks eigen gerookte bier. Is dat niet teveel rook? Absoluut niet! Uiteraard staan er ook wat ongerookte gerechten op de kaart, maar die zijn toch écht voor de rookies.

Frank's Smokehouse

  • Oostenburgervoorstraat 1, Amsterdam
Meerrrr info
Franks Smokehouse

Bar Fisk

In de Pijp vind je Bar Fisk en met de Scandinavische naam (Fisk betekent, jawel: vis) oogt ook het interieur redelijk Scandinavisch. Een opvallende keuze omdat het menu en het concept van dit restaurant vooral is gebaseerd op de de vele restaurantjes die je in Tel Aviv ziet. Op de gegrilde Zeebaars na liggen de prijzen van het menu hier tussen de €9,- en €16,- per gerecht, maar je wilt er hier wel meerdere van eten. Ideaal dus voor visliefhebbers die een avondje verschillende Oosters Mediterraans gerechten willen proeven!

Bar FISK

  • Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Fisk Amsterdam Tapas

Café Restau­rant Amsterdam

Bij Cradam, zoals deze plek altijd genoemd wordt, kom je op verschillende momenten van de dag voor allerlei gerechten. Zo zijn we fan van de steak tartare, horen we om ons heen altijd ergens de artisjokken besteld worden, dus je kunt hier zonder pescotariërs ook prima heen. Maar weet je wat genieten is? De fruits de mer als voorgerecht. Als hoofdgerecht trouwens ook, dan krijg je er meteen een kreeft bij. Het is altijd hard werken, maar het loont zeker de moeite. Zowel in de avond als bij de lunch eet je hier dus je fruits de mer en mocht dat niet je favoriet zijn; bij de hoofdgerechten vind je ook een fantastische zeebaars, tonijn, zalm en gamba’s. Waar wacht je nog op?

Cradam

  • Café Restaurant Amsterdam, Watertorenplein, Amsterdam
Meerrrr info

The Good Companion

Fish & Chips. Dat wil je hier eigenlijk altijd wel eten. Tegenwoordig staat er ook ceviche op het menu en eet je hier mossels (zelf noemen ze het mosselen, ach, vooruit) met frites. Wij zeggen; klap er een paar oesters in, pak de fish & chips, share een frietje en gooi er een goed glas wit in en BAM je bent klaar om de Jordaan in te duiken voor meer vertier.

The Good Companion

  • Westerstraat 164, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Waar nog meer?

Iedereen zal altijd Vis aan de Schelde aanbevelen, maar daar zijn we nog nooit geweest – en op Cityguys vind je alleen zaken die we al vaker bezocht hebben. Die houd je dus van ons tegoed. Verder vinden we Brut de Mer heerlijk – voornamelijk de bloody mary oestershots natuurlijk. Nog een fenomenale tip? Laat het ons weten via de link hieronder!

Changel­og

    • MasMais Marisqueria
Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!