Spring naar inhoud
Zoeken
Foodhallen taquerialimawest

Wat gebeurt er alle­maal in de foodhallen?

Roger BloemRoger

Eerlijk is eerlijk. Waar we in 2014 helemaal lyrisch waren over de foodhallen en er geregeld kwamen voor een borrel met een snack of een lunchafspraak, kwam ik afgelopen jaar alleen nog maar in de foodhallen als ik buitenlandse vrienden Amsterdam liet zien. De concepten waren verkend en de wisselende pop-up stand was niet genoeg om mij meer over te halen om naar de hallen te komen. Gelukkig is daar nu flink verandering in gekomen, want er zijn een goed aantal concepten gewisseld in de indoor food market. Cityguys nam een kijkje en proefde de toppers van de verschillende stands.

Dim Sum Thing

Ook Foodhallen oprichter Chu Chong viel het op dat Cityguys tegenwoordig elke zondag aan de Dim Sum zit bij Sea Palace. Dim Sum is steeds populairder aan het worden en met de foodstand van Dim Sum Thing kan nu iedereen op een zeer toegankelijke manier kennis maken met deze Chinese delicattessen. Vooral leuk als je je vrienden eens Dim Sum wil laten eten, zonder dat je ze mee hoeft te sleuren voor een 2 uur durende Dim Sum sessie op de bamiboot.

De Foodhallen

  • Bellamyplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Foodhallen dimsumthing

Taque­ria Lima West

Voor deze taco’s ben ik zelfs al een keer terug geweest. Bij Taqueria Lima West kan je je taco’s in hard- of soft-shell bestellen. Vervolgens heb je keuze tussen corn fried chicken, runderstoofvlees, gemarineerd varkensvlees of carpaccio. Dit in combinatie met verse salsa maakt het één van de fijnste nieuwe snacks om in de hallen uit te proberen.

De Foodhallen

  • Bellamyplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Foodhallen taquerialimawest

Padron

Je gelooft het niet, maar Padron zorgt er gewoon voor dat wij met enthousiasme spruitjes aan het eten waren. Deze mannen bepalen op basis van het seizoen welke gerechten er op de kaart staan, waardoor je elke keer weer opnieuw verrast kan worden.

De Foodhallen

  • Bellamyplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Rena­to’s Pizzeria

Inderdaad, er zat al een pizzeria in de foodhallen, maar Renato’s is een veel betere vervanger dan zijn Italiaanse voorganger. Waarom? Omdat Renato’s niet alleen pizza serveert, maar ook juist uitblinkt met de antipasti gerechten die ze bereiden. De foodhallen heeft deze spot slim achterin geplaatst, zodat de drukte goed verdeeld wordt over de gehele hal. Ik ben er blij mee, want een lekker plankje Italiaans vlees naast je biertje of Gin Tonic gaat er altijd in. En als je dan toch gaat bestellen neem je ook de pizza della casa, want die is goddelijk.

Renato's Pizzeria

  • Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam
Meerrrr info
Foodhallen renatospizzeria

Pita

De foodhallen doet zijn best om ons te blijven boeien. In januari is Pita aangekondigd. Het team achter Restaurant Breda en Guts & Glory gaat in de foodhallen de broodjes döner naar een ongekend niveau brengen. Wij kijken er naar uit! Tot dan genieten we van bovenstaande stands in combinatie van gevestigde namen als Meneer Temaki en Viêt View met een Gin & Tonic in de hand. Cheers!

Op het persevent van de foodhallen maakten we een Snapchat Story die we later op Facebook hebben geplaatst. Mocht je nog meer willen zien van de foodhallen:

De Foodhallen

  • Bellamyplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!