Spring naar inhoud
Zoeken
Warning De hele dag bestellen bij Foodora kan je heel lui maken

Wat wij leer­den van 6x bestellen bij Foodora

Roger BloemRoger

Afgelopen zondag was het supersunday in de voetbalcompetities. Niet alleen speelde Ajax tegen PSV, maar ook konden we genieten van Arsenal vs Manchester United en Atletico Madrid tegen Real Madrid. Een ideale dag om je de hele dag op te sluiten met een aantal mannen, om gekluisterd aan de buis te zitten en de hele dag eten te bestellen bij de nieuwe bestelservice Foodora.nl. Al snel werd er een testteam gevormd met @ditisdesteven, @pieterhorstman, @LoukBG, @AnnievanDamn & @Chairaaaa die samen met @jpschadde en mij dankzij Foodora een dag gratis konden eten.

Foodora is een redelijk nieuwe bestelservice met bijna 100 aangesloten restaurants in Amsterdam. Neem vooral even de tijd om de foodfotografie te bekijken, want die is echt top. Het aanbod binnen Amsterdam is afhankelijk van je locatie, zodat de bezorger alle order met de fiets kan brengen. Foodora heeft de restaurants zelf geselecteerd en wilt hiermee een kwaliteitsservice zijn. Klasse natuurlijk! Want er een paar van Cityguys favoriete restaurants tussen én zelfs twee sterren Michelin restaurant &samhoud is aangesloten bij de site. Bestellen kan via de Foodora website of via de Android of iOS App.

Cof­fee Con­cepts Sand­wich Bar

We beginnen met de baguettes van Coffee Concepts Sandwich Bar. We bestellen een aantal verschillende baguettes, waarbij we nog kunnen kiezen tussen de broodsoorten multigranen, organisch wit of spelt. De baguettes worden precies op de aangegeven tijd afgeleverd en zijn netjes in tweeën geserveerd. We hebben o.a. de Steak, Zalm, Chicken & Advocado getest. Alle 5 de baguettes vallen in de smaak en zijn zeker het geld waard (€5,50 – €6,50 per sandwich).

Coffee Concepts

  • Reguliersdwarsstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Coffee Concepts Foodora Test
Lekker brood! Fijn dat je keuze hebt in wat voor brood je wil. – Chaira Koops

Waga­ma­ma

Voor de volgende bestelling valt onze keuze op het fingerfood van Wagamama. We bestellen 2x de Chicken Yakitori (2x €6,95) en 2x de Pork Ribs (2x €6,50). Ook hier wordt de bestelling weer netjes op tijd geleverd. De Yakitori sticks zitten in een grote zwarte bak en vallen erg tegen. Ook de ribs zitten in een plastic bakje dat niet echt lijkt gemaakt om eten goed warm te houden. Beide gerechten zijn dan ook lauw en een flinke tegenvaller. Wellicht zijn de curry of ramen gerechten wel de moeite waard. Dit zullen we een andere keer moeten testen.

Da Portare Via

Bij Da Portare Via bestellen we de Salsiccia Piccante Pizza (€14,-), Pizza Bianca (€7,-) en Focacciabrood (€6,25). Het lijkt erop alsof de pizza’s haastig in vieren zijn gesneden. Jammer, want de Salsiccia Piccante is best lekker. De Bianca pizza valt niet in de smaak. Beide pizza’s zijn niet heel warm bij aflevering. Waarschijnlijk niet door de bezorgingstijd (die was weer precies op tijd), maar wellicht door de dunheid van de pizza, waardoor deze snel afkoelt.

Pink Flamin­go

Bij Pink Flamingo bestellen we de Ché met Cubaans gegaard varkensvlees en banaan (€13,50) en de Basquiat met vijgen en rauwe ham (€12,-). Unieke combinaties die je niet bij gauw tegenkomt, waardoor de smaakpapillen van sommige testers flink verrast worden. Uiteindelijk vallen de pizza’s wel in de smaak. Enig smetje was dat de besteltijd hier niet gehaald werd.

Pizza Pink Flamingo Foodoratest

Holy Ravi­o­li

Next stop is Holy Ravioli. Hier bestellen we een portie Ravioli Geitenkaas & Gepofte Paprika en een portie Ravioli Kalfsgehakt & Salie. De porties kosten normaal €10,- maar wij kiezen voor de grote porties van €13,-. Hier ben ik van onder de indruk! Goede mooie rijk belegde porties die gezond aanvoelen. Ik kan mij voorstellen dat vrouwen hier ook heel blij van worden.

Holy Ravioli Foodora Test

Feel Food

We sluiten af met burgers van Feel Food. Vergezeld met sweet potatoe fries en biologische frietjes. Het vlees van de burgers is goed, maar voor de rest is de burger niet heel rijk belegd. Je kan wel zelf ingrediënten toevoegen, maar hier worden de burgers (startprijs €9,45) wel prijzig van. De Sweet Potatoe fries zijn perfect!

Burg­er had goed vlees, maar wel wat droog door te weinig/​geen saus. Maar heb eigen­lijk gewoon pri­ma gegeten. – Louk Brac­co Gartner

Ein­do­ordeel

Na een dag Foodora testen zit je aardig vol. I’ll tell you that! Het aanbod bij Foodora is nog niet heel breed en erg afhankelijk van je locatie, maar hier komt vast verandering in. Absolute winnaar van de dag was de Coffee Concept Bar. Als je ooit broodjes voor op kantoor moet bestellen is dit een absolute aanrader. De maaltijden van Holy Ravioli zorgen voor een mooie tweede plaats. Niet alle bestellingen waren helemaal warm en de pizza’s vonden we niet onderscheidend genoeg om echt een verschil te maken voor Foodora. Bezorgingstijd was over het algemeen zeer stipt en dat is best knap als je exclusief met de fiets levert.

Ik zou die Steak Sand­wich van Cof­fee Con­cepts wel nog een keer bestellen! – Steven Strijbosch

Foodora heeft wel een aantal favorieten van Cityguys in het assortiment zitten zoals Bar Huf (Ribs!), Geflipt (Burgers!) & Samhoud Places (Peking Eend Steambuns!). Helaas waren deze 3 locaties buiten ons bereik of dicht op zondag.

Wil je nou zelf eens bij Foodora.nl bestellen. Gebruik dan de kortingscode CITYFOOD en krijg €5,- korting op je bestelling.

Over het alge­meen zeer stipte bezorgti­j­den. Nor­maal gespro­ken weet je nooit pre­cies wan­neer je eten komt wan­neer je zo snel mogelijk bestelt. Dit keer wel. Heel hand­ig. De pas­ta vond ik het lekkerst. Vul­lend en smaakvol. Diver­siteit en aan­bod mag wel wat uit­ge­brei­der in Ams­ter­dam West. – Pieter Horstman
Warning De hele dag bestellen bij Foodora kan je heel lui maken

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!