Spring naar inhoud
Zoeken
Brabantnacht foto Willeke Machiels Steven JP

Bra­bant­nacht in Tilburg

JP Schaddé van Dooren JP

Per­strip Power

We maakten #BrabantNacht mee in Tilburg en werden fan van de stad.

Een aantal van onze Cityguys-vrienden spreekt met een zachte G en waar ik dat vroeger altijd fucking irritant vond, ben ik inmiddels best wel fan geworden van zo’n zachte G. Toen ons dus werd gevraagd of we de #BrabantNacht eens mee wilden maken, leek me dat een verdomd goed idee om te doen vergezeld door iemand die zich in Tilburg sowieso thuis zou voelen: Steven.

Criteria om mee te kunnen naar Cityguys feestjes en perstrips:

  • Houdt van bier, cocktails, wijn, whisky, jaegermeister en alle andere dranken om te shotten
  • Heeft de kwaliteit om gezelligheid naar een hoger niveau te trekken
  • Vindt dansen te allen tijde een goed idee
  • Snapt dat social media de bom is
  • Vindt het niet erg om een aantal minuten te wachten met eten/drinken totdat er een goede foto is gemaakt
  • Wordt niet -meteen- moe van de verhalen van Roger en JP

Tilburg

Dit avontuur begon voor mij (JP, 32) een uurtje eerder op de kamer van Hotel Mercure voor een discodutje. Na een kwartier tukken werd ik gewekt door de dames van Moderne Hippies die mijn kamer in kwamen lopen -ik dacht: “WOW! Dit weekend begint goed!”- maar het bleek helaas een foutje te zijn. Vanaf dat moment was Tilburg één grote VIP-treatment, dansen in een partybus met unlimited pils onderweg naar de hoogste plek van Tilburg, met een boot over de Piushaven varen terwijl we zelf de bruggen mochten openen, een show van een moderne danser voor het Stadhuis van Tilburg, een 15 minuten solo optreden van drummer Neil en toen moest het feest dus nog beginnen.

Smaakkar­avaan

We kennen inmiddels allemaal een miljoenmiljard foodtruckfestivals, maar we hebben wel liefde gekregen voor de Smaak Karavaan in Tilburg. We konden voor de lange nacht wel een goede bodem gebruiken. Die bodem legden we -verstandig als we zijn- met Schrobbelèr en de bieren van een biermerk met 3 letters: LOC. WOW. Dat was puur genieten, zó genieten dat we in de ochtend erna gewoon weer de Porter “Calf” dronken die gemaakt wordt met Arabica espressobonen.

Na het drinken van een Schrobbelèr -we hebben er de nodige gehad ja-, mochten we het festivalterrein van Draaimolen op om te genieten van dansende mensen & muziek onder een volle maan terwijl we her en der een biertje en een whisky (Steven zit vol goede ideeën) dronken. Hulde voor Eva & Eline die het tot half 1 met ons volhielden en vervolgens zelfs nog Tilburg in doken om nog meer te drinken. Het duurde nog wel even voordat Tilburg -whoop whoop- ons Dromenland liet zien.

Wat een gezelligheid, we komen snel terug om de rest van de stad te bekijken zonder kater. Thanks Marketing Tilburg, Visit Brabant en alle andere gezellige superhelden die mee waren. Wat is jouw favoriete plek in Tilburg? Laat het ons weten op Twitter.