Spring naar inhoud
Zoeken
Hotel The Collector Den Haag Roger Bloem bed Cityguys

Den Haag: het beste eten en drinken in de Hofstad

JP Schaddé van DoorenRoger BloemJPRoger

Voor de sjieke mensen heet het 's-Gravenhage, maar wij noemen het gewoon Den Haag. Den Haag heeft alles voor een heerlijk weekendje weg. Je kunt er naar het strand in Scheveningen, er zijn fantastische restaurants, op het gebied van shoppen is er heel veel en borrelen kunnen ze er zeker ook. Een weekend is zo volgepland, maar een trip van een dag is ook al leuk. Dit zijn de favoriete plekken van Cityguys.

Toffe plekken in Den Haag

Je kunt deze stad makkelijk te voet verkennen. In de driehoek tussen Paleis Noordeinde, station Hollands Spoor en station Den Haag Centraal vind je de meeste dingen en die punten zijn op maximaal een half uur lopen van elkaar. Wil je sneller zijn, dan pak je op het station een OV fiets als je een abbonnement hebt en als je er écht bij wilt horen, dan neem je voor €7,50 een Haagsche Stadsfiets (in de groen gele stadskleuren).

The Col­lec­tor Hotel

Omdat we na een avondje Den Haag toch nooit naar huis willen beginnen we maar gelijk met het boeken van een hotelovernachting. Dat doen we tegenwoordig in het nieuwste hotel van de stad: The Collector. Dit hotel ligt in het hart van de stad op het Haagse Bluf, schuin tegenover de Fooodhallen.

Vooral de kamers op de bovenste verdieping zijn de moeite waard. Deze verdieping is namelijk recent op het gebouw gezet en bestaat bijna volledig uit glas. Hierdoor kijk je vanuit alle hoeken van de kamer tegen de oude gevels van de panden op het binnenplein. Mochten de gordijnen dicht zijn, dan is er binnen ook nog genoeg te zien. In het hotel zijn namelijk de meest uiteenlopende collecties te vinden. Zo is er in elke kamer achter het bed een collectie van verzamelde knopen, dominostenen, speelgoedautotjes en cassettebandjes te vinden.

De kamerprijs in dit hotel ligt meestal net iets boven de €100,-. Geen geld voor zo’n mooi en fijn hotel in hartje centrum.

The Collector Hotel

 • Haagsche Bluf 52, The Hague

€€€ — Af en toe

Tell me more
Hotel The Collector Den Haag Roger Bloem bed Cityguys

Hup­pel the Pub

Den Haag is overzichtelijk. Op donderdagmiddag verzamelen alle ambtenaren zich op het Plein voor een biertje (ongeschreven regel: niet tongen in het openbaar) en als je een petje of een hipstermuts draagt dan moet je op de Grote Markt zijn. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit in welk etablissement je dan gaat zitten, kies gewoon uit wat je leuk lijkt.

Speciale vermelding is er voor Huppel the Pub, een bar waar het altijd gezellig is, waar gedroogde worsten boven de bar hangen (waar je altijd zin in hebt na een paar biertjes), waar het personeel extreem gezellig en waar je prima in je eentje naar toe kan om een meneer of een mevrouw te scoren. Pas op: Extreem veel fantastische bieren hier op zowel tap als fles, waardoor je nooit nuchter naar huis gaat.

Huppel the Pub

 • Oude Molstraat 21, Den Haag
Meerrrr info

The Five Points

Een goede cocktailbar vinden in Den Haag was lastig tot voor kort, maar gelukkig is daar The Five Points dat in een rustige straat zit net naast de drukte van het Plein. Hier tapt Mike voor jou gewoon een biertje en tovert hij de beste cocktails voor je op de bar. Romantisch aan een tafeltje, buiten of relaxed aan de bar, het kan allemaal hier. Op de kaart zijn voornamelijk klassiekers te vinden maar als je roept waar je zin in hebt dan kunnen er buiten de kaart om ook nog genoeg creaties voor je worden verzonnen.

The Five Points Bar & Drink Society

 • Korte Houtstraat 5A, Den Haag

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Cocktails Den Haag The Five Points Den Haag

Bricks

Bricks is een cocktailbar waar ze helemaal niet aan een cocktailkaart doen. Fantastisch, want dat betekent 0 keuzestress. Bartenders Eddy en Caco komen na een aantal vragen aan tafel terug met de lekkerste drankjes, waardoor je je smaak echt leert kennen. De cocktailbar deelt een pand met het restaurant Meatcave, waardoor je ook nog eens kunt genieten van een charcuterieplankje tussen de cocktails door.

Bricks "Hooch & Brew"

 • Prinsestraat 5a, Den Haag
Meerrrr info
Bricks Den Haag Cocktailbar e1582022164715

Istana

Je kunt in deze stad op zo veel plekken fantastisch Indonesisch eten, dat is niet normaal. Vlakbij het Binnenhof zit De Poentjak, waar je tussen de kamerleden een rijsttafel als lunch weg kunt werken. Indoweb heeft 7 restaurants in de top 50 gezet en hoewel Istana daar op 44 staat is het voor ons nummer 1. Bestel hier de saté en met name de saté kambing (van geit) is fantastisch. Als je er gaat lunchen neem je de saté Istana en witte rijst en dan maak je jezelf heel blij.

Istana

 • Wagenstraat 71, Den Haag
Tell me more

Kee Lun Palace

Chinatown is een ding in Den Haag, er zitten fenomenale restaurants. Fat Kee is van velen de favoriet, maar Cityguys is er zelf nog niet geweest. Om de hoek van dit restaurant vind je Kee Lun Palace en daar wil je eten. Veel Chinese mensen kiezen ervoor om hier te lunchen of dineren en dat betekent meestal dat je wel goed zit. De squid cake is een Cityguys favoriet, maar echt alles hier is superlekker (en goedkoop). Pro-tip: Ga met zoveel mogelijk personen en bestel zowel dim sum als zoveel mogelijk gerechten en drink er een jasmijnthee bij. OK, en een biertje of twee.

Kee Lun Palace

 • Wagenstraat 99, Den Haag
Meerrrr info
Denhaag keelunpalace cityguys

Mama Kel­ly

Mama Kelly is een begrip. Het ligt altijd uit de route, tenzij je met de auto komt. Een goed idee dus als je een zakelijke afspraak hebt, maar ook als je wat langer in de stad bent en een datenight wilt terwijl je je onder Hagenezen begeeft. Heerlijk plekkie, fantastisch eten (kreeft!) en ze hebben een vegetarische kaart met gerechten die zeker niet onder doen voor het vlees. Prachtige locatie, supergezellige mensen en absoluut het bezoeken waard!

Mama Kelly

 • Saturnusstraat 100, Den Haag
Tell me more

Schevenin­gen

Wij dachten altijd dat Scheveningen een plaats was, maar het Kurhaus en ’t casino zijn blijkbaar gewoon in een stadsdeel van Den Haag. Je gaat hier natuurlijk naartoe voor het strand, zowel overdag als ’s avonds een goed idee. Tegen Duindorp aan vind je restaurant Waterproef, wat je zeker even moet bekijken als je zin hebt om in een beetje luxe setting vis te eten.

Hart Beach

Bij Hart Beach kun je leren surfen en dat is natuurlijk fucking vet. Wij hebben hier leren suppen, of althans, we hebben een uurtje geprobeerd te leren suppen (met Girlslove2Travel). Als je wat langer in Den Haag bent in de zomer dan is dit zeker een aanrader!

Hart Beach

 • Strandweg 3, Scheveningen
Tell me more
Steeffleur GL2 T THISISTHEHAGUE 319

Simo­nis

Simonis is een begrip in Den Haag en wij vinden de locatie bij de haven fantastisch. Het is heel betaalbaar, je krijgt enorm porties – maar echt enorm -, het is er altijd druk en het wachten is tot de man met de microfoon ‘alle lopers naar de bakplaat’ roept. Heerlijk. Ook lekker om even een haring te happen.

Simonis Vis

 • Visafslagweg 20, Den Haag
Tell me more

Het Zwarte Pad: Whoosah

Klinkt dubieus hé? Vinden wij niet. Het Zwarte Pad is dat deel van het strand waar Hagenezen (en Hagenaars) graag heen gaan om te bakken in de zon én om de beste feestjes mee te maken. Elke strandtent hier heeft wel iets tofs, zo zijn we erg fan van Patagonia omdat je daar om de open haard kan zitten, maar Whoosah is op de een of andere manier de meest legendarische plek van dit stuk strand.

Whoosah

 • Zwarte Pad 66, Den Haag

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Cul­tureel doen

In Den Haag kun je heel goed cultureel doen. Veel musea, waarvan sommigen fantastisch zoals het Mauritshuis en Escher in het Paleis. De Panorama Mesdag vinden we altijd leuk om even in te lopen, maar dan wel met een museumkaart (zodat je er niet zoveel voor hoeft te betalen). Als je door Den Haag fietst zie je overal fantastische gebouwen, paleis Noordeinde en het Vredespaleis zijn natuurlijk prachtig en ook de meeste consulaten zien er awesome uit.

Gemeen­te­mu­se­um Den Haag

Dit museum dat ze in Den Haag het Gem noemen heeft over het algemeen de meest fantastische exposities en ook de vaste collectie is heel erg tof. Victory Boogie Woogie van Mondriaan hangt hier, net als vele andere topstukken. Naast het Gemeentemuseum vind je het fotomuseum en dat is over het algemeen ook zeker de moeite waard, maar wel een stuk kleiner. Cityguys pro-tip: een paar straten verderop zit Patisserie Philippe Galerne en dat is een ‘bakker’ waar je wel even wat te eten wilt scoren.

Gemeentemuseum Den Haag

 • Stadhouderslaan 41, Den Haag
Tell me more

De stad zit dus vol fijne verrassingen en er komen steeds meer mooie zaken bij. Iets erbij zien staan wat je interessant vindt? Boek meteen een weekendje Den Haag!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!