Spring naar inhoud
Zoeken
Overleef Je Kater

Hoe over­leef ik een kater?

JP Schaddé van DoorenJP

Je wordt wakker met een droge strot, een helse hoofdpijn en waar komt toch die misselijkheid vandaan? Die laatste shots Jagermeister/Tequila/Jenever (doorhalen wat niet van toepassing is) waren misschien toch niet de verstandigste keuze. Zou dat ook de reden zijn dat die knappe blonde die naast je zat nu niet naast je ligt? Je hebt een avondje goed doorgezakt en nu heb je te dealen met een hangover from hell. Cityguys heeft daar legio oplossingen voor. We hebben het hier natuurlijk niet over anti-kater pillen, want als je er nog aan denkt om die in te nemen na een avondje drinken, dan kun je überhaupt geen kater hebben the day after.

Seks

Dit is natuurlijk altijd een goed idee, dus waarom niet als je een kater hebt? Inspanning is echter met hoofdpijn niet per se een groot succes, dus je mag best een keer wat rustiger aan doen en hem/haar wat meer het werk laten doen. Let op: het is nooit een excuus om er maar als een zeester bij te liggen. Het is wel noodzakelijk dat je ‘die blonde van vannacht’ hebt gescoord, naast je vriend(in) wakker wordt en anders is het de hoogste tijd voor een bootycall-in-the-morning.

Kater Overleven Seks

Door­gaan

Bloody Mary, een Mimosa of een Bellini. Ook als je er écht nog even niet aan kunt denken, trust me, dit is een goed idee. Ik werd eens wakker in Rotterdam (keywords: afterparty, politie) en nam om 6.15 in de ochtend een slok van het biertje dat nog op m’n nachtkastje stond. Dat, lieve mensen, is géén goed idee. Duik dus de stad in naar de eerste de beste locatie met een van deze cocktails.

Kater Overleven Drinken

Douchen, hydrateren & frisse lucht

Dit is eigenlijk nooit voldoende om van je kater af te komen, maar het is een noodzakelijke stap op weg naar de échte oplossingen. Drink een emmer water leeg, sleep jezelf die douche in – en uit – en waag het niet (!) om op die bank te gaan zitten. Netflix gaat je nu nog even niet helpen, je moet de deur uit. Do it!

Eggs

Als je tijdens het creëren van je kater nog iets hebt gegeten in de categorie kapsalon / shoarma, dan is eten in de ochtend meestal geen goed idee. Hier heb je dus een gezonde dosis zelfkennis nodig, want je wilt niet door een brunch locatie rennen om op tijd met je hoofd in het toilet te kunnen hangen. Eieren & bacon zijn altijd een goed idee, een broodje kip avocado doet het ook goed en de favoriet is het Broodje Brak: Witte pistolet met kip, bacon, mayonaise, uitjes en chilisaus.

Kater Overleven Ei

Afspreken met vrienden

Daar wil je natuurlijk helemaal niet aan denken als je brak bent, maar het is een fantastische reden om wél uit bed te komen. En als je dan met die vrienden ook iets gaat eten (dim sum bij Sea Palace is een topidee), dan kun je vervolgens weer door de stad wandelen naar de eerste de beste bar met een televisie waar voetbal aan staat. Als je daar gaat zitten en een koud biertje bestelt, dan is de kans dat je morgenochtend wederom dit artikel nodig hebt aanzienlijk.

Afspreken met vrienden