Spring naar inhoud
Zoeken
Kensho Premium Fitness Gimmy Woo

We lieten ons tien weken afbeulen bij Ken­sho Pre­mi­um Fitness

Steven Strijbosch Steven

“Oké, wat ik nu ga zeggen moet je echt nooit doorvertellen.” JP zit naast me in het propvolle proeflokaal van Wynand Fockink. Voordat hij verder gaat neemt hij een grote slok van zijn vaasje bier. “Door dat sporten hè…” Hij pauzeert wederom. Nu om te nippen van een oude jenever. “Door dat sporten zou ik bijna minder gaan drinken.”

Working on that Beerceps

De enige training waar we bekend mee zijn...

De afgelopen tweeënhalve maand durven we er amper voor uit te komen. Tot nu. Wij, de Cityguys, hebben gesport. Tien weken lang kregen we personal training bij Kensho Premium Fitness in Amsterdam Oost. Wij hè. Chronisch luie hamburgerverslaafden met een aanzienlijke aversie tegen alles dat te maken heeft met het optillen van zware dingen. Samen in de sportschool. Het is de synopsis van een uitstekende slapstick.

Onze sportervaring is, nogal, minimaal — en dat is een understatement.

Na onze laatste training zitten Roger en JP op hun praatstoel aan de bar. Samen bespreken ze de afgelopen tien weken.

Kensho Premium Fitness Cityguys

JP krijgt ze niet omhoog...

Kensho Premium Fitness JP dooier dan eigeel e1555687391200

Waar je normaal al lang zou stoppen pusht een personal trainer je totdat je uiteindelijk doodmoe op de grond ligt.

Liev­er lunch­es dan lunges

Roger: Als ik mensen vertel dat we tien weken lang, twee keer in de week gingen sporten kreeg ik eigenlijk standaard maar één reactie: “hahahahaha.” Steevast gevolgd door: “Dat kunnen jullie toch helemaal niet? Jullie kunnen alleen maar eten en drinken!”

Jean-Paul: Ik moet even iets bekennen: ik heb dus al eerder in mijn leven een sportschoolabonnement gehad. Zo’n miljoenmiljard jaar geleden. Dat is ook echt aan me te zien, want ik zat daar alleen maar in de sauna. Ik heb dus ook geen flauw idee hoe al die apparaten werken.

Roger: Dat is wel fantastisch aan het hebben van Es (onze personal trainer, red.) Anders had jij alleen maar je duckface getraind. Met je sportschool-selfies.

Jean-Paul: Nou, ik weet nu wel eindelijk het verschil tussen lunches en lunges… dat is echt de meest verschrikkelijke oefening ooit. En ik kon dus ook niet de kantjes er vanaf lopen. Dan hoorde je Es meteen roepen: “Gluiperd, ik zie het wel!” of “JEEEE-PEEEEE, zit je weer te smokkelen!?

Roger: Hebben jullie ook het idee dat ze ons zoveel armoefeningen liet doen zodat we minder zouden drinken?

Jean-Paul: Ik zag moeilijk hard op tegen dit sportschoolavontuur, maar het was bij Kensho wel echt vet gezellig en liep altijd weer blij naar buiten. En, ik zie er gewoon nóg beter uit hè.

Roger: Wat er bij mij aan vet is afgegaan is er nog harder bijgekomen aan spieren. Moet je nagaan als we daadwerkelijk onze voeding zouden aanpassen, wat voor resultaat we dan zouden hebben gehad.

Jean-Paul: Dankzij die ellende kreeg ik her en der in de slaapkamer te horen dat ik een mooie kont had. Dus.


Roger: Die spierpijn op de meest onmogelijke plekken ga ik niet missen…

Jean-Paul: Ik ben vooral blij dat ik jou niet meer met zo’n enorme grijns op je smoel zie rond-lungen. Mijn conditie is wel echt ziek verbeterd. Ik zou bijna nog vaker willen sporten. Bijna dan.

Steven: Hallo, kunnen we nu EIN-DE-LIJK gaan lunchen?! Als we echt stoppen met al dat eten en drinken gaat de helft van alle horecazaken in Amsterdam failliet. Dat willen we niet op ons geweten hebben toch?

Cityguys planking Kensho Premium Fitness

Ken­sho, bedankt voor alle spierpijn!

De enige spier die we het laatste decennium hebben getraind is onze bierceps. Laatst maakte ik op vakantie een kruiswoordpuzzel en was ik al na drie woorden buiten adem. Als JP gaat basketballen moet hij minimaal zes gintonics in z’n bloedbaan hebben. Toegegeven, we hebben wél ooit samen in een boksring gestaan, maar dat was tijdens een schaaktoernooi. Serieus.

Door Kensho is dat eigenlijk allemaal verleden tijd. Hebben we minder burgers gegeten? Mwah. Hebben we minder gedronken? Neh. Maar de afgelopen tien weken waren voor ons echt een fantastische uitdaging. Zonder de passie, de gastvrijheid en het geduld van Es, onze personal trainer, hadden we nooit zulke resultaten gehad.

Duizendmaal dank aan Kensho voor het sponsoren van dit artikel én het systematisch kapot maken van onze lichamen, met in het bijzonder Es, Milton en Sibel! Wil je nu na dit verhaal ook een kijkje nemen bij deze sportschool? Dat begrijpen we wel. Maak vooral eens een afspraak via onderstaande informatie en geef iedereen bij Kensho een knuffel van ons.

Kensho Premium Fitness

  • Czaar Peterstraat 22, Amsterdam
Tell me more
Kensho Premium Fitness Gimmy Woo

Bedankt voor alle spierpijn Kensho!