Spring naar inhoud
Zoeken
Roger in Kimchee Londen Koreaans

Citytrip Lon­den weekendguide

Roger BloemRoger

Well hello there! Als je binnenkort naar Londen gaat en op zoek bent naar wat inspiratie voor leuke trendy restaurants of hippe bars ben je hier op het juiste adres. Je vind hier tips voor de wijken Shoreditch, Soho en een aantal toffe musea die je zeker moet bezoeken.

Shored­itch

De wijk Shoreditch is geweldig. Deze oude wijk in oost Londen voelt rauw en grimmig aan. De muren hier zitten vol met kunst en als je ooit een Banksky in het echt wilt zien heb je hier de grootste kans. Het zit hier vol met top quality cocktailbars (lees: top 50 vd wereld) en toffe spots. Natuurlijk moet er voor al dat alcoholgeweld wel een bodem worden gelegd. Hiervoor raden we de volgende spots aan:

Shoreditch

 • Shoreditch, Londen, Engeland
Tell me more

Tramshed by Mark Hix

Voor mijn laatste trip naar Londen vroeg ik op Twitter om wat tips en kreeg ik deze spot meerdere malen binnen. En f*ck wat tof en simpel! Gewoon een hele kip op tafel en go! Deze oude tramhal is omgebouwd tot één van de hotspots van Shoreditch met als middelpunt een kunstwerk van een koe en een kip in een aquarium Damien Hirst. Reserveren is dan ook zeker geen overbodige luxe, anders kan het zomaar zijn dat je pas na 22:00 een tafel kan krijgen.

Tramshed

 • 32 Rivington Street, Londen, Engeland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Hix at the Tramshed Londen

Cal­looh Callay

Gelijk in dezelfde straat vind je Callooh Callay. Deze bar won in 2012 nog de prijs voor “Best Cocktail Menu in the World” en is in eerste instantie een klassieke makkelijk toegankelijke cocktailbar. Eenmaal door de grote houten kast te zijn gesneakt kom je in de kleurrijke back-room om vervolgens te aanschouwen dat er nóg een extra secret part is waar je helaas niet naar binnen mag.

Callooh Callay

 • 65 Rivington Street, Londen, Engeland
Meerrrr info
Callooh Callay Londen Cocktailbar

Soho

Als ik aan Soho denk, dan denk ik aan shoppen en dat moet je ook zeker doen. Maar er is veel meer te ontdekken dan alle leuke winkeltjes en flagshipstores.

Soho

 • Soho, Londen, Engeland
Meerrrr info

Depart­ment of Cof­fee and Social Affairs – Soho Radio

Ik liep hier langs en wist nou niet zo goed of het primair een radiostation was waar er koffie werd geschonken of dat het een koffietentje is waarin radio gemaakt wordt. Het maakte mij ook eigenlijk niet uit. Ik werd dat kleine zaakje aan de Great Windmill Street naar binnen gezogen en genoot van de originele setting.

Department of Coffee and Social Affairs – Soho Radio

 • 22 Great Windmill Street, Londen, Engeland
Tell me more
Soho Radio Londen

Crosstown Dough­nut & Coffee

Toen ik Crosstown ontdekte waren ze nog maar net open. Ik at hier serieus de beste donuts die ik ooit gehad heb. No kidding. Of het komt doordat ik de hele dag door Londen had gelopen of dat dit serieus de beste donuts zijn moet je zelf maar ervaren.

Crosstown Doughnut & Coffee

 • 4 Broadwick Street, Londen, Engeland
Tell me more
Crosstown Donuts Londen

Ham­leys

Waag het niet om door Soho te lopen en niet Hamleys in te gaan. Dit is een Speelgoedwinkel done right. Op elke afdeling wordt je vermaakt door het personeel. Of ze nou drones laten vliegen. Bestuurbare auto’s laten rijden over het plafond, je uitdagen voor een potje 4 op een rij of een goocheltruc uitvoeren. It’s all good. Op de bovenste verdieping staat de LEGO, dus je zal sowieso het hele gebouw door moeten.

Hamleys

 • 188-196 Regent Street, Londen, Engeland
Meerrrr info
Hamleys Shopping Soho Londen

King­ly Court

Vlak achter Hamleys vind je op een binnenpleintje een superleuk foodcourt vol met leuke restaurantjes (geen grote ketens). Ik at hier bij Señor Ceviche. Een Peruviaans restaurantje met uiteraard gegaarde gemarineerde vis (Ceviche) en vlees van de Peruviaanse barbecue. In Kingly Court kun je ook Chicken & Beer halen bij White & Brown of burgers bij Stax.

Kingly Court

 • Kingly Street, London, Engeland
Meerrrr info
Cheviche Kingly Court Londen

Her­man Ze German

Ben je eigenlijk helemaal niet op zoek naar Engelse cultuur? Ga dan lekker aan het bier en de bratwurst bij Herman ze German. Als er geen plek is kan je altijd nog een plekje zoeken in de kelder, waar grote picknicktafels gedekt staan. Waarom een beamer David Hasselhoff met Knight Rider projecteert op de muur projecteert is mij altijd een raadsel gebleven.

Herman Ze German

 • 33 Old Compton Street, Londen, Engeland
Meerrrr info
Herman ze German Londen

More Food! Pat­ty & Bun

Ten Westen van Soho vind je Patty & Bun. Eén van de, wellicht het populairste, hamburgerrestaurant van Londen. Een wachtrij voor deze zaak is hierdoor meer regelmaat dan uitzondering, maar het is het wachten zeker waard. Eenmaal binnen dreunt de muziek door de speakers, Hip-hop wisselt de UK wobblebase af, dus neem je oma niet mee. De burgers zijn absoluut fantastisch, maar vergeet niet ook frietjes en sticky chicken wings te bestellen.

Patty & Bun

 • 18 Old Compton Street, Londen, Engeland
Meerrrr info
Patty Bun Londen

Kim­chee

Kimchee is een groot restaurant en daardoor een goede plek als je met een grote groep wilt eten. Dit restaurant serveert klassieke koreaanse gerechten zonder dat je deze zelf op de barbecue hoeft te maken. Zorg wel dat je naar de juiste locatie gaat (linkje), want Kimchee heeft ook een aantal ToGo zaken.

Kimchee

 • 71 High Holborn, Londen, Engeland
Tell me more
Roger in Kimchee Londen Koreaans

Things to do: Musea

In Londen zijn de musea gratis. Er is dus serieus geen reden om hier niet heen te gaan. Tijdens mijn laatste trip bezocht ik 3 musea die ik allemaal kan aanbevelen.

Tate Mod­ern

Tate wint het wat mij betreft van het Moma in New York en het Stedelijk in Amsterdam. Als je in één van deze bent geweest en het tof vond moet je zeker het Tate bezoeken. Als je hier lopend naartoe gaat vanaf de Big Ben / Londen Eye, raad ik je aan over de zuidelijke kant van de oever te lopen, daar je hier verschillende foodtrucks en leuke (koffie)bars tegenkomt.

Tate Modern

 • Bankside, Londen, Engeland

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Sci­ence Museum

In het Science Museum zie je de technologische ontwikkelingen van oude auto’s, machine’s, rocket science & robots. Ook als je geen geek bent vermaak je je hier prima.

Science Museum

 • Exhibition Road, Londen, Engeland
Meerrrr info
Tech Museum Londen

Nat­ur­al His­to­ry Museum

Zo vaak heb je niet de kans om de skeletten van dinosaurussen te bezichtigen. Dus als je nog een uurtje over hebt stuiter je hier over de afdelingen met skeletten, real life mammoeten en stukken steen vol met historie.

Natural History Museum

 • Cromwell Road, Londen, Engeland
Meerrrr info
Natural Museum of History

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!