Spring naar inhoud
Zoeken
Restaurant Euskadi

Dit zijn de beste bistro’s voor met je bae in Rotterdam

Matthijs HaagsmanMatthijs

Of je nu al tachtien jaar met je lover samen bent of je hebt een verse date gescoord, je wil hoe dan ook een beetje indruk maken. Wij serveren je hier de beste bistro's van Rotterdam perfect voor een date.

Bistrot du Bac

Deze Bistro is zo Frans als maar zijn kan. Metrotegeltjes, wit linnen, koffie van café Richard en natuurlijk de gerechten. Bistro Du Bac is gevestigd op het Deliplein op Katendrecht. Dit plein is al een cullinair hoogtepunt maar met de ontwikkelingen in deze wijk wordt dit alleen maar beter. Bij Du Bac eet je wat je noemt een klassiek Frans bistrogerecht. Chef Remco serveert een wisselend menu maar maître Matthijs kan je hoe dan ook escargots, confit de canard, crème brûlée en madeleines brengen. Hoezo Seine? Romantiek aan de Maas gegarandeerd!

Bistrot du Bac

  • Sumatraweg 5, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Euska­di

De naam van dit restaurantje op de Westewagenstraat is Baskisch voor Baskenland, dus je raadt het al; Een Baskische keuken!
Bastiaan -die wij vanaf nu San se Bastiaan noemen- brengt ons de Sopa de Ajo met de woorden ‘dit gerechtje is retegeil’. Er bleek niets van gelogen. Aan tafel wordt de soep over het ei, champignons en de spicy croutons geschonken. Wat een fantastisch gerechtje! Ook de pulpo met groene asperges en Pementón Aioli en de noodles van calamares waren belachelijk lekker. Neem je date hiermee naartoe en je wordt zeker niet teleurgesteld.

Euskadi

  • Westewagenstraat 56, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Restaurant Euskadi

Restau­rant Zinc

Dit restaurantje in het Scheepvaartkwartier bestaat al meer dan een kwarteeuw, maar algemeen bekend is het allerminst. Dat vinden wij eigenlijk fantastisch dus vertel wat je nu gaat lezen maar selectief verder. Zinc is een traditionele bistro die niet had misstaan in Parijse buitenwijk , Lyon of ergens in de Dordogne. Het menu wisselt elke twee weken, met seizoensgroenten – die in kratten voor de deur staan – als basis. Hier eet je dus wat de pot schaft, maar gelukkig is dat alles behalve een straf. Er is altijd keuze uit een paar voor- en hoofdgerechten, maar wat het mag zijn is dus een verrassing. Mooi toch! Kijk niet raar op als in navolging van grondlegger Rob Baris de bediening rond gaat met een grote pan belachelijk lekkere aardappelpuree. Je date is absoluut onder de indruk als je deze ontdekking showed. Thank us later! ; )

Zinc Rotterdam

  • Calandstraat 12A, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Bij de Bruin

Je denkt: op de Oude Binnenweg met kroegen als Melief Bender, Sijf en Café Timmer kom je voornamelijk voor bier. Maar vergis je niet want bij Bij de Bruin kun je goed terecht voor een intiem diner. Deze voormalige kroeg is door Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar omgetoverd tot een stijlvole gastrobar. Hier eet je bijvoorbeeld een hele goede carpaccio van huisgerookte eendenborst met twee kleuren wortel, rode wijn sjalot & zure mayonaise. Maar ook de steak tartare is een echte aanradert. Kun je daarna altijd nog een borrel drinken!

Bij de Bruin

  • Oude Binnenweg 140A, Rotterdam
  • Oude Binnenweg 140a, Rotterdam
Meerrrr info
Bij De Bruin Rotterdam
Waar ga jij daten en eten in Rotterdam? Laat het ons weten via Twitter of Instagram

Doe ff sociaal joh!