Spring naar inhoud
Zoeken
Foodhallen Rotterdam Matthijs Haagsman

Deze stands kun je vin­den in Food­hallen Rotterdam

Matthijs HaagsmanMatthijs

Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid is getransformeerd tot hotel en foodhal. De Foodhallen Rotterdam vind je hier nu naast "Bruno" van de Spaanse hotelketen Room Mate. Het aanbod in de Rotterdamse Foodhallen is een afspiegeling van de stad en vooral geen kopie van de Amsterdamse Foodhallen - die de oprichters eerder lanceerden in Amsterdam West.

Pakhuis­meesteren

Op de Wilhelminapier staat het monumentale Pakhuismeesteren, het pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren van de Thee. Vanaf 1818 nam dit bedrijf een deel van de Rotterdamse theehandelsactiviteiten van de V.O.C. over en gebruikte het pakhuis voor de opslag van thee, zaden en noten. Sinds de jaren ’80 is het gebouw niet meer in gebruik, maar gelukkig heeft het nu een nieuwe bestemming gekregen voor de Rotterdamse Foodhallen!

Sinds de jaren 80 is het gebouw niet meer in gebruik, maar gelukkig heeft het nu een nieuwe bestemming.”
Foodhallen Rotterdam Matthijs Haagsman

Pinx­tos bij Txosta

Gelijk bij binnenkomst vind je pinxtos en tapas bij Txosta. Hier staat ex-El Bulli chef Alvaro Martinez pintxos te beleggen met hammen van iberico of pulpo a la gallega. Deze zijn per stuk te verkrijgen voor maar €2,75 en omdat je niet kunt kiezen ga je waarschijnlijk voor zes stuks voor €15,-. De tapas variëren van homemade gambakroketjes tot een fantastische in rode wijn gemarineerde beef cheek, die zo zacht is dat deze in je mond oplost.

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Meerrrr info
Pinxtos Foodhallen Rotterdam Cityguys

Taco’s bij Taque­ria Lima

Wanneer je langs de superlange bar naar de andere kant van de hal loopt vind je de enige stand die ook in de Foodhallen Amsterdam te vinden is. Eigenaresse Corria van Taqueria Lima: “Ik kom uit Rotterdam, dus ik ben echt onwijs gelukkig dat we nu hier aan de slag mogen”. Het assortiment is hier flink uitgebreid, want naast de fantastische maistaco’s als “Al Pastor” en de “Chipotle Braised Beef” kun je hier terecht voor burrito’s en nacho’s. Speciaal voor de Rotterdamse Foodhall staat er een “Ketelbinkie” hot sauce op de counter. “Ja toch, niet dan!”

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Tell me more
Foodhallen Rotterdam Taqueria Lima

VietYam

Tegenover de bar vind je Vietnamese streetfood stand van VietYam. De Bánh mì broodjes zijn perfect voor als je even wilt lunchen of als je met je laptop aan één van de lange tafels in het midden van de foodhall zit. Voor alle mensen die moeite hebben met het eten van phô (laten we eerlijk zijn, dit is 95% van de mensheid) hebben de chefs alle ingrediënten van phô in een noodle roll gerold. De bouillon mist, maar we kunnen je verzekeren dat het vlees hier wel in is gegaard.

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Tell me more
Foodhallen Rotterdam Vietyam

Bar Pulpo

Bar Pulpo wil vis toegankelijker maken en chef Jelmer geeft hier met een houtoven een rokerige smaak aan de gerechten. De chef heeft zijn plek in de keuken van Las Palmas verruild voor deze locatie om met zijn vriendin Pegah jou van de beste vis te voorzien in de Foodhallen.

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Meerrrr info

Bavette

Bavette verzorgt de burgers en ballen in de hallen. Het vlees komt van Bavettes eigen boerderij net buiten Rotterdam. Je hebt keuze uit maar liefst zeven verschillende burgers met Rotterdamse namen als gewoon gers, ketelbinkie en de havenbaron. Ook serveren ze zelfgemaakte met panco gepaneerde bitterballen in een eierdoos die verkrijgbaar zijn per vier of acht stuks. Gers!

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Meerrrr info
Foodhallen Rotterdam Bavette Bitterballen
Als het om Dim Sum gaat kun­nen we alti­jd op Food­hallen eige­naar Chong Chu vertrouwen.”

Bao­maz­ing

Als het om Dim Sum gaat kunnen we altijd op Foodhallen eigenaar Chong Chu vertrouwen.
Op het moment dat wij bij Baomazing aankwamen zaten we helaas al zo vol dat we de gestoomde hapjes (dim sum) en de baobuns met eend of varkensvlees even in het mandje lieten liggen.

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Meerrrr info
Spe­ci­aal voor de Piz­za Regi­na neem ik de trein naar Rot­ter­dam” — Steven Strijbosch

Food­shed

Bij Foodshed koken de mensen van Parkheuvel** de sterren van de hemel. Erik en Juliën van Loo serveren hier betaalbare streetfood met de smaak van twee sterren. Onze persoonlijke favoriet: de Lobster Hotdog. Je raadt het al, het ziet er uit als worst maar is krab. Zeker niet crap!

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Tell me more

Koffie

De Foodhallen gaat om 12.00 uur open maar vanaf 08.00 uur kun je er al terecht in de koffiebar. In deze aparte ruimte van de hallen zijn fijne stoelen, banken en lange tafels met veel stopcontacten. Ideale plek om je spullen op te laden, te werken en dus een bakkie pleur te pakken. Een hele fijne werkplek op de Kop van Zuid!

Foodhallen Rotterdam Koffie Haagsman Cityguys

Wat er nog aan zit lopen te komen

Backyard bedient alle vegetarische vriendinnen en Indonesia zorgt dat de Indonesische keuken ook gerepresent wordt. Bij Roffa Foodhallen komt het gerookte vlees van de bbq.

Foodhallen Rotterdam

 • Wilhelminakade 58, Rotterdam
Tell me more

Wijzigin­gen bij De Food­hallen Rotterdam

  • -
  • La Pizza

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!