Spring naar inhoud
Zoeken
24 uur in Hotel Jansen header

24 uur in Hotel Jansen met Cityguys

Roger BloemRoger —

Vrijdag 22 januari verbleef Cityguys 24 uur in Hotel Jansen. Een Short Stay hotel dat zich volledig richt op studenten en young professionals met een heel gezellig restaurantje genaamd Mama's. Waar de meeste bewoners tussen 1 en 6 maanden de tijd hebben om van de accommodatie gebruik te maken, testte Cityguys het in 24 uur.

Goede­mor­gen!

Klinkt het bij binnenkomst. Ik confisqueer gelijk een plekje in de hoek, want niet alleen Cityguys komt hier werken, maar ook Upcoming.nl sluit vandaag aan. De dames van Upcoming komen één voor één binnen en ogen stuk voor stuk verrast op de gezelligheid die de locatie uitstraalt.

Rond 10:00 uur is het overgrote deel gesetteld en en zijn de eerste koppen koffie en thee naar binnen geslurpt. We hebben bediening aan tafel van Tesse, waardoor alleen de zakelijke afspraak van 10:30 reden is om van de plek te komen. Na de afspraak wordt het wel tijd voor de lunch, want tot nu toe heb ik niets anders op dan een banaan en een paar koffiekoekjes. Upcoming vierde de avond ervoor haar 3e verjaardag, waardoor het mij niet verbaasd dat 7 van de 8 bij de lunch kiezen voor de Oma Bob’s kroketten op brood of de hamburger met huisgemaakt frites gaan. Een Cityguys waardige lunch!

Ditisde Steven in Hotel Jansen met Cityguys
Hotel Jansen toilet

Hierna wordt er naar de borrel toe gewerkt, ondertussen zijn ook @HumphryJoey en onze Rotterdamse Cityguy @MatthijsHaagsman aangeschoven en voelt het alsof Hotel Jansen voor één dag onze huiskamer is.

Op aandringen van het personeel start om stipt 17:00 uur de borrel. Na het eerste biertje worden verschillende bordspelletjes uit de tas getrokken, daar de rest van werkend Nederland pas tussen zes en acht binnen zal druppelen. 30 seconds, Saboteur en Exploding Kittens blijken populair en zullen ook pas rond 01:30 van de tafel verdwijnen. Ondertussen vloeien de Kornuit biertjes uit de tap totdat ook deze leeg is. Het liquid dinner wordt door sommigen van ons nog aangevuld met wat frietjes, snacks of een enkele burger, waarmee we eigenlijk de kok en mama’s te kort doen.

C Ityguys vrijdagmiddagborrel Hotel Jansen

Rond 02:00 uur kruipen we ons 1-daagse Vondelverblijf in voor een goede nacht met een coulante uitcheck-tijd, waarna we de volgende dag fris en fruitig (sarcasm-alert) verschijnen aan het ontbijt, waar de fijne Tesse mij uitdaagt om te helpen in keuken. Uiteraard laat ik mij dat geen twee keer zeggen! This kitchen is mine now! Na het ontbijt scheiden onze wegen en begint het weekend pas echt. Thanks familie Jansen!