Spring naar inhoud
Zoeken
Cocktails in Okura

Beste cock­tail­bars van Amsterdam

JP Schaddé van DoorenSteven StrijboschJPSteven

Een cocktailbar is dé plek voor een date, je met een vriend de hele natte menukaart uitspeelt of in je eentje een fantastisch gesprek hebt met de dienstdoende bartender. Je drinkt er kunst in een glas. Een negroni, een espresso martini, een margarita. Als je gezellig bent krijg je zelfs wellicht een experimentele creatie naar je toegeschoven. Stiekem. "Probeer deze eens, dat is een paloma met mezcal." Dit zijn onze favoriete cocktailbars van Amsterdam.

Tim Door 74

Door 74

Achter de zwarte deur van nummertje 74 op de Reguliers, vlakbij het Rembrandtplein, vind je een parel van een cocktailbar. De eerste speakeasy van West-Europa. Sinds 2008 een klopje op de deur, een klein raampje dat vervolgens opengaat en (gelukkig) een stuk minder illegaal dan 100 jaar geleden. Na drie keer in de lijst van 50 beste bars van de wereld kon Door 74 het in coronatijd schudden. Niet getreurd: sinds het voorjaar van 2022 is Door 74 terug, en lekkerder dan ooit.

Punchline: Na fantastische jaren met o.a. Tess Posthumus en Timo Jansen achter de stirder, is het nu Tim Lefèvre die ons binnen twee zinnen versiert. Oh, en zijn cocktails mogen er ook best wezen. Onze favoriet van de nieuwe kaart is de Old Fashioned Hustle, die werd uitgeroepen als Woodford’s Best Old Fashioned van Amsterdam.

Door 74

  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Tales Spirits Amsterdam

Tales & Spirits

Als je bedenkt dat we hier regelmatig cocktails slurpen uit een Barbie-badkuip zou je bijna verwachten dat ze bij Tales & Spirits drankjes niet zo serieus nemen. Niets is minder waar. Deze cocktailbar vlakbij Centraal Station stond zelfs ooit op #35 van Worlds Best Bars. Hier kom je niet voor één drankje, maar scoor je ook fantastische gefrituurde kip, bao's met buikspek en een geniale truffelrisotto. Eenmaal zittend aan de bar van Tales kom je hier eigenlijk nooit meer weg. Verwacht een avondvullend programma met de beste cocktails en de sterkste verhalen. Oh, en kijk even naar rechts, want wij zitten er waarschijnlijk ook.

Punchline: Bij Tales & Spirits kun je helaas niet reserveren, zorg dus dat je op tijd binnenwandelt.

Tales & Spirits

  • Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Julian Bayuni Vesper Bar Screw Pine Negroni

Ves­per Bar

Een cocktailbar binnenstappen kan best wel spannend zijn. Misschien is het wel te exclusief, te duur, niet je smaak. Misschien word je wel naar buiten getrapt omdat je veel te coole sneakers aan hebt. Gelukkig zijn er daarom barren als Vesper -- al meer dan tien jaar onze knusse huiskamer in de Haarlemmerbuurt, aan de rand van de Jordaan.

In deze zaak scoor je geweldige, inventieve cocktails, die ook nog eens relatief zacht zijn voor je portemonnee. Jules Bayuni (en een sloot aan andere startenders) zorgt ervoor dat je elke keer weer met wat meer kennis de deur uitstapt. Ook knap, want meestal verliezen we juist hersencellen na het bezoeken van een horecazaak.

Punchline: Eigenlijk kunnen we maar één reden verzinnen waarom we hier niet nóg vaker zitten, en dat komt omdat Vesper sinds de lockdown zeer gelimiteerde openingsuren / -dagen heeft. Vinden we jammer.

Vesper Bar

  • Vinkenstraat 57, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Espresso Martini Bar Mokum

Bar Mokum

Voor wie ons volgt op Instagram is dit geen nieuws, maar wij ontzettende geinponems komen nogal graag in de kelder van Leroy Soumokil. Klinkt raar, is ook wel. Dit gappie heeft namelijk ondergronds, vlakbij de Albert Cuyp, een soort klein-Amsterdam nagebouwd, inclusief rode lampjes en een jeneverdistillerij.

Het resultaat is Bar Mokum, zonder twijfel de enige plek op aarde waar je een Graftak proeft en denkt: ja, doe nog maar een. Wij kiezen dan nog voor een pikketanissie ernaast en nemen als afsluiter een Gleuvenrijder (een espresso martini met Bols Corenwyn Genever en stroopwafellikeur). Of je nu wilt keilen, nippen of kroelen (of in je uppie met een kamelenrug aan de bar gaat zitten), Bar Mokum is een fantastisch slecht goed idee.

Punchline: Bestaat er al iets als ossenworstlikeur? Zo ja, dan maakt Leroy er waarschijnlijk een belachelijk lekkere cocktail van.

Bar Mokum

  • Ferdinand Bolstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Law & Order

Je weet eigenlijk nooit wat je bij Law & Order kunt aantreffen. Je hebt de kans dat je belandt in het feest van de eeuw, een guestshift van een legendarische bartender meemaakt of je nieuwe vriendin ontmoet. Kan allemaal. Het menu hebben we daarom nog nooit gezien, dus bestellen we hier maar al te graag de classics.

Punchline: Als Mounir aan het werk is: drink shots. En als ie er niet is trouwens ook.

Law & Order

  • Voetboogstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Filippe Pulitzers Bar Amsterdam

Nog een rondje

Mis je toevallig toppers zoals Pulitzer's Bar, Super Lyan en The Duchess in dit artikel? Deze vind je in ons artikel over de beste hotelbars van Amsterdam.

Pulitzer's Bar

  • Keizersgracht 234, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Tell me more

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons of zin om een keer met ons cocktails te drinken? Laat het dan weten via @CityguysNL op Instagram. Cheers!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!