Spring naar inhoud
Zoeken
HPS Amsterdam Cocktails Cityguys

Beste cock­tail­bars van Amsterdam

JP Schaddé van Dooren JP

De cocktailbar is een plek waar je aan de bar een fijne cocktail kunt drinken, waar je je date mee naartoe neemt of waar je met een vriend een goed gesprek voert. Onder het genot van een cocktail, wat wij ook wel kunst in een glas noemen. We hebben het hier niet over de cocktailbars die fruitsapjes met wat vodka serveren die je op vakantie drinkt met een parapluutje erin. We hebben het hier over de (speakeasy) cocktailbars in Amsterdam waar bartenders je drankjes met liefde bereiden, als ware het een gerecht in een glas.

Tales & Spirits

Neem de kip! Dat hoeft niet per se als je ook gaat eten bij Tales, wat absoluut een aanrader is. Deze cocktailbar staat voor niks op #35 van de Worlds Best Bars, dus je komt hier eigenlijk gewoon om cocktails te drinken. Ze hebben een aantal specials op de kaart voor slechts €8,50 en dan kiezen wij altijd The Professor. Hier drink je een cocktail uit een badkuip (mét barbie!) en weten de bartenders je wel uren te vermaken aan de bar. Hadden we al gezegd dat je er kip bij moet bestellen? De bao buikspek en de truffelrisotto zijn ook fantastisch en hey, vergeet niet de groeten van Cityguys te doen.

Punchline: Kom je op zondag, dan staat er altijd een glaasje punch voor je klaar.

Tales & Spirits

  • Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Tales Spirits Amsterdam

Door 74

Achter de zwarte deur op nummer 74 van de Reguliers vind je een parel van een speakeasy bar. Als je in het weekend langs wilt gaan, moet je zeker even reserveren en vanwege de populariteit is dat op een doordeweekse avond ook aan te bevelen, maar je hebt wel kans dat er gewoon een plek te scoren is aan de bar. Fijne muziek, relaxte sfeer en perfecte cocktails op een menu dat per seizoen wijzigt en altijd fantastisch is. Hier krijg je altijd meteen een glas water op tafel met olijven zo groot als appels (we houden van overdrijven) en lekkere nootjes.

Punchline: Bartender Tim uit België versiert je binnen twee zinnen.

Door 74

  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam
  • Reguliersdwarsstraat 74I, Amsterdam
  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam
Meerrrr info

Hid­ing in Plain Sight

My oh my. Deze bar heet met recht Hiding in Plain Sight, want je verwacht niet dat er op die plek een cocktailbar zit maar als je eenmaal binnen bent wil je er nooit meer weg. Bij Guillermo aan de bar zitten is een feestje en de cocktails kloppen van A tot Z. Als ze picklebacks hebben: bestellen. Hoop erop dat de huisband aanwezig is (vaak op donderdag) en neem anders iemand mee die goed piano speelt, want alleen dan mag er piano gespeeld worden. Geniet!

Punchline: Zorg dat je aan de bar zit als ze hier ‘staff meeting’ hebben, dat betekent een rondje shots namelijk!

Hiding in Plain Sight

  • Rapenburg 18, Amsterdam
Meerrrr info
Mounir HPS Amsterdam

Ves­per Bar

Vesper won als eerst de best cocktailbar award die door Esquire wordt uitgereikt. Dat komt omdat ie goed is -erg goed- en omdat Vesper er gewoon heel snel bij was. Tijdens het weekend is het hier meestal lekker druk en het is op vrijdag een prima plek om de borrel (vanaf 17:00) te beginnen. Hier bestel je een Green Smoke en dan neem je er meteen een biertje bij, zodat je al drinkend kan wachten en met de barman kan praten tot de cocktail er is.

Punchline: Dit is de beste plek om je James Bond te voelen, er staat natuurlijk niet voor niks een Vesper Martini op de kaart. Doe het!

Vesper Bar

  • Vinkenstraat 57, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Ros­ali­a’s Menagerie

Inmiddels is deze bar alleen nog op zondag en maandag gesloten en daar worden wij heel blij van. Er is hier een cocktailbar neergezet die heerlijke drankjes schenkt voor vet weinig geld (rond de 10 euro!), met lekkere hapjes erbij en in een prachtige zaak. Nee echt, dit is een plek waar je je meteen op je gemak voelt. Zelfs als je geen alcohol drinkt, want de kaart heeft een speciale selectie mocktails en die wil je ook gewoon bestellen.

Punchline: Speel met vuur en bestel de Benedicts Blazer! Daar kun je ook smokey chocoladeijs bij bestellen en dat is fucking lekker.

Rosalia's Menagerie

  • Kloveniersburgwal 20, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Rosalias Menagerie

Pulitzer’s Bar

Een fenomenale cocktailbar in een hotel, dat is eigenlijk nog steeds een hotelbar. Waar we natuurlijk een compleet hotelbarrenartikel over hebben, maar deze verdient een plek in de lijst met beste cocktailbars. Waar bartender Andrew Nicholls bij Vesper hielp met een goede start, deed ie dat ook in deze bar na de heropening. Fantastische cocktailkaart, niet per se de goedkoopste uit de lijst, maar wel eentje met heel veel sfeer en fijne -klassieke- cocktails.

Punchline: Je neemt je cocktail zelfs mee naar het toilet, zodat je er een foto van kan maken boven de fantastische tegeltjes.

Pulitzer's Bar

  • Keizersgracht 234, Amsterdam
  • Keizersgracht 234 Amsterdam
Meerrrr info
Filippe Pulitzers Bar Amsterdam

In deze bars is cocktails drinken tot een kunst verheven. Bars als Bar Mokum, Feijoa & THE DUCHESS zijn absoluut ook het bezoeken waard. Omdat je bij The Butcher niet zomaar naar binnen kan heeft ie de lijst niet gehaald. Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Instagram. Cheers!

Doe ff sociaal joh!