Spring naar inhoud
Zoeken
Restaurant Nomads Amsterdam Oost

Ams­ter­dam Oost: de beste restau­rants & hotspots

Steven Strijbosch Roger Bloem JP Schaddé van Dooren StevenRoger & JP

Oost is langzaam uitgegroeid tot een van onze favoriete stadsdelen van Amsterdam. Waar we eerst niet verder kwamen dan Bar Bukowski (onze schuld!), weten we nu de andere parels van het Oosten gelukkig wel te vinden. Lees meer over de beste horecazaken, van burgerbar tot wijnwalhalla.

Clos

Na een aantal minder geslaagde concepten in dit hoekpand aan het Beukenplein lijkt het nu eindelijk raak: Clos is een fantastische aanvulling op een steeds toffer wordend stukje Oost. Misschien komt ons enthousiasme door het grote terras, misschien zijn het de bijna 100 verschillende wijnen op de kaart. Wij kregen niet genoeg van de taco's met makreel, de ribs met kimchi en de charcuterie. Eigenaar Rutger en zijn fijne team zorgt er in ieder geval voor dat je dolgelukkig het terras afrolt.

Clos Amsterdam

  • Beukenplein 50, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Clos Amsterdam Wijnbar Amsterdam Oost Steven

Café Cliché

Wat je krijgt als een chef met 2 Michelinsterren achter zijn naam (Sidney Schutte, Librije’s Zusje) een nieuw restaurant opent? Café Cliché. Ga hier gewoon 3 gangen (€42,50) eten en genieten. Mocht je kiezen voor alleen een klein gerechtje aan de bar met een wijntje, dan raden wij de ‘bordeelsluiper’ aan. Dit gerechtje bestaat uit pittige tonijn en gefrituurde nori en maak je verder helemaal zelf op smaak met verschillende ingrediënten als knapperige garnaaltjes. Goede happen, fijne wijnen, fantastische mensen in de zaak en je loopt met een grijns op je gezicht sowieso weer naar buiten.

Café Cliché

  • Middenweg 35, Amsterdam
Meerrrr info
Cafe Cliche

Brouw­er­i­jen

Blijkbaar hebben de Oosterlingen dorst, want de kans is behoorlijk groot dat je bij een doodnormale wandeling door Amsterdam Oost per ongeluk een brouwerij binnenloopt. De Eeuwige Jeugd, Oedipus (Badhuis), Poesiat & Kater, Krux Brouwwerf en natuurlijk Brouwerij 't IJ bij de karakteristieke molen; allemaal uitstekende plekken voor bierfanaten en dorstige metgezellen.

Brouwerij 't IJ

  • Funenkade 7, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Krux Bier Amsterdam Oost

De Bierkan­tine

Soms (altijd) worden we wakker en hebben we zin in 150 bier, chipotle chickenwings, gochujang ribs en double smash burgers met pastrami en blauwe kaas. Toevallig staat dit dus precies op de kaart van De Bierkantine. Een uitstekende reden om naar de andere kant van de wereld te fietsen (Oostpoort). Of we ook bourbon moinkballs willen bij onze 13% Willy Tonka Imperial Stout? Prima, nu we er toch zijn.

De Bierkantine

  • 1098 BE, Amsterdam, Noord-Holland

€€€ — Af en toe

Tell me more
JP Bierkantine Oost

Café Kui­jper

Het aantal lyrische Cityguys-artikelen over Café Kuijper is eindeloos. En wij hebben smaak. Dus dat zegt wat. Grote kans dat je JP hier ziet zitten aan de bar. Met een biertje voor z’n neus dat nooit lijkt op te gaan. Het personeel tapt hier namelijk sneller dan hun eigen schaduw. Zelfs als er tachtien juichende mensen met een Ajax-shirtje in de zaak staan. Winning!

Café Kuijper

  • Linnaeusstraat 79, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Wilde Zwi­j­nen

Wij gaan hier toevallig vandaag langs om het weer te testen. Lekker! Zin in!

Wilde Zwijnen

  • Javaplein 23-25, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Eetbar Wilde Zwijnen

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Jacobsz
    • HappyHappyJoyJoy Oost

Tips kunnen het beste worden verzonden naar @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!

Doe ff sociaal joh!