Spring naar inhoud
Zoeken
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys

Ams­ter­dam Oost: de beste restau­rants & hotspots

Roger Bloem Steven Strijbosch JP Schaddé van Dooren RogerSteven & JP

Oost is langzaam uitgegroeid tot een van onze favoriete stadsdelen van Amsterdam. Waar we eerst niet verder kwamen dan Bar Bukowski (onze schuld!), weten we nu de andere parels van het Oosten gelukkig wel te vinden. Lees meer over de beste horecazaken, van burgerbar tot wijnwalhalla.

Clos

Na een aantal minder geslaagde concepten in dit hoekpand aan het Beukenplein lijkt het nu eindelijk raak: Clos is een fantastische aanvulling op een steeds toffer wordend stukje Oost. Misschien komt ons enthousiasme door het grote terras, misschien zijn het de bijna 100 verschillende wijnen op de kaart. Wij kregen niet genoeg van de taco's met makreel, de ribs met kimchi en de charcuterie. Eigenaar Rutger en zijn fijne team zorgt er in ieder geval voor dat je dolgelukkig het terras afrolt.

Clos Amsterdam

 • Beukenplein 50, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Clos Amsterdam Wijnbar Amsterdam Oost Steven

Café Cliché

Wat je krijgt als een chef met 2 Michelinsterren achter zijn naam (Sidney Schutte, Librije’s Zusje) een nieuw restaurant opent? Café Cliché. Ga hier gewoon 3 gangen (€42,50) eten en genieten. Mocht je kiezen voor alleen een klein gerechtje aan de bar met een wijntje, dan raden wij de ‘bordeelsluiper’ aan. Dit gerechtje bestaat uit pittige tonijn en gefrituurde nori en maak je verder helemaal zelf op smaak met verschillende ingrediënten als knapperige garnaaltjes. Goede happen, fijne wijnen, fantastische mensen in de zaak en je loopt met een grijns op je gezicht sowieso weer naar buiten.

Café Cliché

 • Middenweg 35, Amsterdam
Meerrrr info
Cafe Cliche

Hap­py­hap­pyjoyjoy Oost

We vinden dit een beetje een twijfelgevalletje voor het stadsdeel Oost, maar de naam trok ons over de streep. Zet hier in een wat groter gezelschap de hele tafel vol met allerlei verschillende hapjes, ga in je eentje langs voor een semi-snelle bao bun maaltijd of neem een date mee. Door het hoge plafond is dit restaurant een stuk ruimer dan Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat. Ideaal voor wat grotere groepen, reserveer dan een grote ronde tafel bovenin.

Happyhappyjoyjoy

 • Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam
 • Singel 460, Amsterdam
 • Ceintuurbaan 256, Amsterdam
 • Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
 • George Gershwinplein 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Happyhappyjoyjoy Oost boven

Brouw­er­i­jen

Blijkbaar hebben de Oosterlingen dorst, want de kans is behoorlijk groot dat je bij een doodnormale wandeling door Amsterdam Oost per ongeluk een brouwerij binnenloopt. De Eeuwige Jeugd, Oedipus (Badhuis), Poesiat & Kater, Krux Brouwwerf en natuurlijk Brouwerij 't IJ bij de karakteristieke molen; allemaal uitstekende plekken voor bierfanaten en dorstige metgezellen.

Brouwerij 't IJ

 • Funenkade 7, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys
Happyhappyjoyjoy Oost Bao Buns

Rotis­serie

Het broertje van Rotisserie aan de Clerqstraat houdt zich prima staande tussen al het horecageweld aan het Beukenplein. Wij vinden het vooral fijn om de tafel vol te zetten met verschillende starters als de clerq fried chicken, chicken wings, onion rings en pork ribs. Ben je niet met zoveel man om dit allemaal op te kunnen dan is er altijd nog de “fucking everything” die precies eerder genoemde gerechten bevat maar dan in een kleinere portie, waardoor je gelijk het perfecte voorgerecht hebt als je met zijn tweeën bent. Hierna kan je nog genieten van een lekkere burger. Houd je niet van kip? No worries, de royale with cheese is een heerlijke beefburger en dus een prima alternatief.

Rotisserie

 • De Clercqstraat 81, Amsterdam
 • Beukenplein 17, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Rotisserie Kipburger Amsterdam Oost

Mama Dough

Naast de Rotisserie vind je Mama Dough. Een hele fijne pizzaspot met een leuke bar, fijne bruchetta’s, lekkere wijn en uiteenlopende smaken pizza (visliefhebbers, neem de Pizza Salmone). Daarnaast heeft Mama Dough ook nog eens onwijs leuk personeel die na het eten aan je tafel de scropino’s komen maken, want die bestel je hier sowieso!

Mama Dough

 • Beukenplein 21, Amsterdam
 • Beukenplein, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Pizza Mama Dough 768x768

De Bier­tu­in

De Biertuin is al jarenlang een begrip in Amsterdam. ‘s Winters kan je hier zowel aan de hoge of lage tafeltjes zitten terwijl je geniet van een boerderijkippetje en één of meerdere van de vele biertjes op de kaart, maar het liefst zit je hier in de zomer op het altijd gezellige verwarmde terras. Wij kijken er in ieder geval weer naar uit!

De Biertuin

 • Linnaeusstraat 29, Amsterdam
Tell me more

Wilde Zwi­j­nen

Eerlijk is eerlijk. Wij zijn hier al tijden niet meer geweest, maar de laatste keer dat we hier waren was het zo goed, dat ik het niet kon laten om dit restaurant -zonder dat we er recent geweest zijn- toch mee te nemen in deze lijst en het gelijk ook weer bovenaan mijn todo-lijst zet van te bezoeken restaurants.

Wilde Zwijnen

 • Javaplein 23-25, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Eetbar Wilde Zwijnen

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Jacobsz

Tips kunnen het beste worden verzonden naar @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!

Doe ff sociaal joh!