Spring naar inhoud
Zoeken
Roger Bloem Bartender Pulitzer Bar

De beste hotel­bars van Amsterdam

JP Schaddé van DoorenSteven StrijboschJPSteven

Als je 's middags om één uur al zin hebt in een alcoholisch drankje, waar bestel je die dan zonder dat mensen je vreemd aankijken? Ja... op een vliegveld. Maar daar komen we alleen tijdens een van onze reizen. Gelukkig zijn er ook nog hotels in Amsterdam met ontzettend fijne bars. Lees hier onze favorieten van de stad.

Superlyan Amsterdam

Super Lyan

In het Kimpton de Witt hotel, vlakbij het Centraal Station, vind je Super Lyan. In dit monumentale pand woonde vroeger literair meester P.C. Hooft, nu drink je hier cocktails aan een gigantische ronde bar met felroze neonverlichting. Ook mooi. Wij bestellen dan een whiskycocktail van de tap – of ja, eigenlijk alles van de menukaart. Door de cocktailhelden achter de bar en hun eigenzinnige menukaart blijf je namelijk gegarandeerd nog wel even zitten. Favo's zijn de creatieve takes op classics zoals de Harvey Wallbanger en de Lyan Negroni, maar de Black Velvet steelt de show. Johnny Walker Black, met Guinness, Voerman Vieux en champagne. Daar komen we wel ons hotelbed voor uit.

Protip: Is het Dry January of heeft JP je weer eens per ongeluk bezwangerd? Vrijwel alle cocktails zijn ook boozeless verkrijgbaar.

Super Lyan

  • Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam
Tell me more
Roger Bloem Bartender Pulitzer Bar

Pulitzer’s Bar

Sinds de renovering van deze hotelbar van het Pulitzer Hotel zijn we hier niet meer weg te slaan. Het is zelfs zo dat Roger hier tijdens events gewoon achter de bar staat om een cocktail te maken! Dit is een bar met cachet, jawel, een chique bar met bartenders die geweldige drankjes voor je kunnen maken. Dat betekent dat het niet per se goedkoop is, in tegendeel, maar wat ons betreft is het de Pulitzer-ervaring helemaal waard. Zak met je date weg in de fijne fauteuils, schuif aan bij de bar of flaneer in de zomer op het verborgen terras tussen historische grachtenpanden.

Protip: Voel je een sigaarrokende aristocraat als er op zondag een heel jazzensemble wordt opgetrommeld.

Pulitzer's Bar

  • Keizersgracht 234, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Meerrrr info
Skylounge Hilton Rooftop bar Amsterdam Cityguys

Lumi­nair (voorheen Dou­ble­Tree Skylounge)

In het DoubleTree by Hilton naast Amsterdam Centraal Station vind je de Skylounge, die ook in het beste dakterassen artikel voorkomt. Het zal je niet verbazen met zo'n naam, maar het uitzicht is hier uitstekend. In deze bar kun je in de zomer op het terras plaatsnemen, maar ook in de winter zit je hier met een fantastisch uitzicht aan het raam. DoubleTree is de perfecte plek om vanuit de trein zó het terras op te rollen met een date of zakenpartner. Over rooftops gesproken: het W Hotel bij de Dam heeft ook een fantastisch terras en een leuke (maar dure) bar.

Protip: Een glas huiswijn kost je €7,50, maar die is echt heerlijk en je krijgt een gigantisch glas.

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Con­ser­va­to­ri­um Hotel

Voor 100 miljoen euro werd er verbouwd aan deze geweldige plek aan het Museumplein, en dat is te zien. Holy smoke, wat een prachtig gebouw. Er is een geniale spa, er zijn winkels (hier koop je zelfs Cubaanse sigaren) en je kunt op verschillende plekken in het hotel eten en drinken. Zo scoor je cocktails (niet goedkoop, wel écht lekker) bij Taiko Bar en sterrenvoer (van chef Schilo van Coevorden) bij Taiko. In de lounge van Conservatorium Brasserie ga je voor een goede kop koffie of een uitstekende lunch. Cityguys glipt hier altijd even naar binnen, ook als we geen dorst hebben.

Protip: Taiko Bar heeft zo'n 17 verschillende highballs op de menukaart. Gotta Try Them All!

Conservatorium Hotel

  • Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Tell me more
Marcus Shockley THE DUCHESS

THE DUCHESS

De cocktailbar in dit sterrenrestaurant is bizar mooi. En belangrijker nog: er is een enorm aanbod van cocktails. Voordat we de menukaart diagonaal uitspelen beginnen we altijd eerst met de punch ‘the Duchess’ (€11,-). Adequate naam. En: hoe vaak wordt er nu een punch speciaal voor jou klaargemaakt? Juist, dagelijks. Voor ons dan. Bij The Duchess is een plekje aan de bar eigenlijk wel verplicht. De bartenders laten elke avond gegarandeerd slagen.

Protip: Deel hier altijd een voorgerechtje (foie gras donuts met vijgenjam bijvoorbeeld).

THE DUCHESS

  • Spuistraat 172, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Brunch Hotel V The Lobby

The Lob­by — Hotel V

Hotel V vind je inmiddels overal in de stad. Onze favoriet is de locatie aan de Nes, vlakbij de Dam. De gintonics zijn hier goed (en betaalbaar), de bloody mary is fantastisch en het personeel is buitengewoon gastvrij. Overdag maakt de barista allerlei geniale figuren in je cappuccino, voor de lunch hebben ze een uitstekende caesar salad en na een aantal bier moet je eigenlijk altijd voor de flammkuchen gaan.

Protip: Als je met JP komt krijg je spontaan een glas champagne in je klauwtjes gepropt.

Hotel V - The Lobby

  • Nes 49, Amsterdam
  • Fizeaustraat 2, Amsterdam
  • Weteringschans 136, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Wat is jouw favoriete hotelbar van Amsterdam? Laat het dan weten via @CityguysNL op Instagram.

Doe ff sociaal joh!