Spring naar inhoud
Zoeken
Four course cocktaildiner Door 74

Rem­brandt­plein: de beste cafés en restaurants

JP Schaddé van DoorenJP

Het Rembrandtplein in Amsterdam is naast De Dam en het Leidseplein één van de meest toeristische plekken van de stad. Er zijn heel wat tourist traps te vinden, maar er zijn ook redenen om hier wél heen te gaan. Cocktails, bier en zelfs goed eten is gewoon te vinden in de buurt van het Rembrandtplein.

Phở King

Als je je zaak fucking Pho King noemt, dan verdien je sowieso al een plek op onze website. Maar naast de naam blijkt dat ze ook nog eens goed eten hebben én het is bijna gratis. Nou, ok, dat niet, maar het is wel een heel goedkope optie om lekker te eten en naar foute televisie te kijken. Je moet de Regulierssteeg in (op het Rembrandtplein ga je tussen de Subway en het Merkur-casino door) en je bestelt sowieso de Gỏi Cuốn shrimps voor €4,50. Alles is hier eigenlijk goed en we bevelen de pho zeker aan – ook al zit 'ie niet in onze video over Pho (foutje, bedankt). De grote Pho is maar €11 (voor een kleine betaal je 9 euro) en als we niet voor de Pho gaan kiezen we de Bun Thit Nuong en dan zit je voor 9 euro ook rammend vol.

Pho King

  • Pho King, Regulierssteeg, Amsterdam
Meerrrr info

Van Dobben

Op de Korte Reguliersdwarsstraat vind je deze legendarische broodjeszaak, waar je in het weekend nog tot in de nacht een broodje rosbief en een glaassie melk kunt scoren. Amsterdams, dus gezellig. Broodjes zijn er al vanaf een euro of 3 tot 6 voor een broodje paling; schappelijke prijzen dus. Je neemt er altijd minstens 1 en we bevelen de rosbief van harte aan (ruim belegd, vers, superlekker). Kroketten gaan hier veelvuldig over de toonbank, net als de broodjes tartaar. Van Dobben is op elk moment van de dag een goed idee.

Van Dobben Eetsalon

  • Eetsalon Van Dobben, Korte Reguliersdwarsstraat, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Restau­rant De Nachtwacht

Een plek midden in het centrum waar je tot middernacht steaks voor je kiezen krijgt geschoteld? Klinkt als te mooi om waar te zijn. Wij kunnen zeggen: is gewoon waar. Op de hoek van de Reguliersdwarsstraat en het Rembrandtplein zit al 50 jaar een steakpartij: Restaurant De Nachtwacht. Hier werken ze met Nederlands rundvlees, dat lang zat op de Betuwe heeft staan grazen. Topservice, lekker voer en ijskoude pilseners zitten bij de prijs inbegrepen.

Nachtwacht

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Door74

Als je de Lellebel, Club Smokey en de Heeren van Aemstel hebt uitgespeeld, dan heb je misschien wel zin in een cocktail – voor je de Bastille in strompelt. Eigenlijk is het verstandiger om vóór je bezoek aan deze zaken even naar Door74 te gaan. Deze speakeasy cocktailbar staat niet voor niks al jaren bij onze favoriete cocktailbars in Amsterdam. Reserveren is wel zo verstandig en als je dit niet gedaan hebt en het is vol: wandel een paar deuren verder en drink een cocktail bij Feijoa. Cheers!

Door 74

  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Dating Tips Amsterdam Cityguys Cocktails Door74

Amstel1

Een gigantisch terras, aan het water, naast het Nationaal Opera & Ballet en de Stopera op rolafstand. Toch kwamen we vrijwel nooit bij (voorheen) Amstelhoeck. Waarom? Misschien stiekem omdat het toch een beetje een toeristenzaak leek? Met de komst van Amstel1 is er flink verbouwd en is de zaak helemaal groep-proof gemaakt. Wat dat betekent: grote tafels (en borrelplanken van bijna hetzelfde formaat), eigen biertaps en een terras waarop je de halve stad kwijt kunt.

Vooruit: met alle lokale Amsterdamse happen op de kaart van Amstel1 (kaas van Abraham Kef, brood van Stadsbakkerij van As en worst van Slagerij Louman) kun je hier ook prima een internationale toerist meenemen.

Amstel1

  • Amstel 1, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Three Sis­ters Pub

Op het Rembrandtplein zelf zitten ook een aantal zaken waar je met een gerust hart naar binnen kunt stappen. Steven komt bijvoorbeeld al jaren in De Kroon, maar waar we nóg vaker te spotten zijn is deze pub met tachtien televisieschermen. Steevast met een pint Guinness in de hand, terwijl we kijken naar Engels voetbal. Officieel is het een eetcafé, dus voor een prima prijs kun je hier ook een maaltijd scoren, wat Britten dan ook veelvuldig doen. Zelf kwamen we alleen nooit verder dan die pints Guinness.

Three Sisters Pub

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Coco’s Out­back

Last, but not least: Coco’s Outback. Ook hier kijk je sport, elke vorm van sport. Behalve dan Nederlands voetbal, als je daar om vraagt dan word je raar aangekeken en hebben ze liever dat je de zaak verlaat. Voor alle andere sporten moet je hier zijn en ook als je niet van sport houdt kun je je hier goed vermaken. Tussen 10 en 11 krijg je hier 2 ‘cocktails’ voor de prijs van 1, maar wij gaan altijd voor de beste aanbieding: 9 shots Jägermeister voor 10 euro. En dan nemen we er nog zo’n set rode shotjes bij en een pint bier. Het eten hier is ook lekker – al eten we meestal pas ná de shots en zijn we ons dan iets minder bewust van smaken. Ga in elk geval voor de kangarooburger (mét friet, €14,40) en de chicken wings.

Coco's Outback

  • Thorbeckeplein 8, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Om de hoek kun je op de Utrechtsestraat nog fantastisch eten bij Guts, waar ze voor €42,50 ‘The Guts Menu’ serveren waar je dan een Glory (zoals charcuterie, langoustine of kaas) bij kunt nemen. Als je budget minder is kun je ook daarnaast kiezen voor de Burgermeester.

Wil je je avond [lees: nacht] afsluiten op het Rembrandtplein? Duik dan de Claire in.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Doe ff sociaal joh!