Spring naar inhoud
Zoeken
Fenicie Libanees restaurant Leidseplein

Lei­d­se­plein: de beste cafés en restaurants

Steven StrijboschSteven

Het Leidseplein staat bekend als ‘Amsterdam Entertainment Area’ — maar, niet voor iedereen is het een plezierige omgeving. Zo hebben wij Cityguys hier meermaals een stukje ziel verloren. Of wat waardigheid. (Voor zover we die nog hadden.) Zielig! Gelukkig zijn er buiten De Bubbels, ‘De Kleine’ en Chupitos ook wat locaties bij 't Leidse waar je niet alleen langs hoeft voor een zuipavontuur.

Full Moon Garden

Dimsum. In Amsterdam zijn er steeds meer zaken die zich aan de gestoomde hapjes wagen. Bij Full Moon Garden hebben de chefs deze “Aziatische tapas” (niet onze citaat) tot in perfectie onder de knie. In totaal hebben ze zo’n 60 verschillende dimsum, bao buns en een pekingeend op de kaart. Die laatste is zó lekker dat een tafelgenoot er nóg een bestelde. “Lekker voor thuis op de boterham.” We zijn zo lekker gewoon gebleven.

Over pekingeend gesproken: bij Taste of Culture op de Korte Leidsedwarsstraat is deze ook echt geniaal. En het beste van het verhaal: dit Chinese restaurant is in het weekend tot drie uur ’s nachts open. Laat je vooral niet afschrikken door het feit dat deze toko omringd is door zaken waar je nog niet dood gevonden wilt worden.

Full Moon Garden

  • Leidsestraat, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Café de Klos Amsterdam Cityguys

Café de Klos

De Cityguys staan niet echt bekend om hun geduld. Een understatement. In de rij staan voor een restaurant is voor ons bijvoorbeeld bijna net zo erg als een biertje bestellen zonder jenever ernaast. Maar áls we ons geduld beproeven, dan gebeurt dat bij Café de Klos. De spareribs zijn zó lekker. Dat is het wachten waard. (Je kunt al wachtend gewoon bier gaan drinken in Het Genootschap der Geneugten en dat werkt natuurlijk ook wel mee…)

Café De Klos

  • Kerkstraat 41, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Piz­za Beppe

Met pijn in m’n hart moet ik toegeven: Il Palio (alle pizza’s 5 euro!) is niet meer onze favoriete pizzeria in de buurt van het Leidseplein. Heftig nieuws. Ik weet het. Na twee locaties in Amsterdam Zuid en Oost heeft namelijk Pizza Beppe haar derde pandje bemachtigd. Nu op de Nassaukade. De Tartufo en Parmaham zijn ideaal als bodem om jezelf enigzins de gallemiezen in te helpen – of je gedraagt je gewoon een keer. (Hoeft niet hoor, laat je lekker gaan.)

Pizza Beppe

  • Nassaukade, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Bar Weber / Lux

Doen we niet vaak: twee locaties in één alinea stoppen. Bij de café’s Weber en Lux ontkom je er niet aan. Niet alleen omdat het dezelfde eigenaar heeft en ongeveer naast elkaar zit, maar vooral omdat we nooit kunnen onthouden welke bar nu Weber is. Of Lux. Of andersom. Blame it on the Jäger. Perfecte spot voor een date (er is een hele donkere kelder 😉 hehehe) of een borrel met vrienden.

Funfact: Steven heeft hier een keer plaatjes gedraaid om na één nummer al te moeten stoppen. Brace met Drijfzand viel NIET in de smaak. Belachelijk natuurlijk. Was dat bij Weber of Lux? Geen idee.

Bar Weber

  • Marnixstraat 399, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Whisky­bar L&B

Waar we jaaaaaaaren geleden (echt waar hoor, mama!) alleen op de Korte Leidsedwarsstraat kwamen voor de één-euro-biertjes bij De Gieter, zitten we nu regelmatig te kwijlen bij Whiskybar L&B. Met meer dan 2.000 whisky’s staat L&B terecht in ons artikel over beste whiskybars van Amsterdam. Een absolute mustvisit — zoals andere, saaiere foodbloggers zouden zeggen.

Whiskybar L&B

  • Korte Leidsedwarsstraat 82-84, Amsterdam
  • Korte Leidsedwarsstraat, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
whisky bij L_B

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Bo Nam is helaas gesloten.

Wil je meer dan 300 meter lopen? Gezond van je! Dan raden we een brunch aan bij Greenwoods, een biertje bij Brouwerij ’t IJ in Het Blauwe Theehuis en — oh, ja — poptempel Paradiso schijnt ook wel een leuk tentje te zijn. Zijn we iets vergeten? Stuur ons een berichtje op @cityguysnl.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!