Spring naar inhoud
Zoeken
Espresso Martini Bar Mokum

Albert Cuyp: de beste cafés en restaurants

De Albert Cuypmarkt is een uitstekende plek om loempia's, kibbeling en spotgoedkope fietssloten te scoren. Maar, er is nog veel meer fijns te proeven in De Pijp. Dit zijn onze favoriete restaurants en cafés in de buurt van de Albert Cuyp.

De Japan­ner

De Japanner op de Albert Cuypmarkt is een ideale zaak als je met een groepje wilt dineren. Een aantal jaar geleden werden onze harten gestolen door het chef’s menu van deze zaak, waarbij je voor €31,50 diagonaal de kaart doorgaat. Zo krijg je gerechten als beef tataki, hamachi sashimi, agedashi tofu en herring sashimi voorgeschoteld. Die laatste is zowaar onze favoriet, haring op Japanse wijze blijkt geniaal te zijn. Geloof ons: we gaan hier zelfs heen voor de spinaziesalade.

De Japanner

 • Bilderdijkstraat 203, Amsterdam
 • Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
De Japanner Albert Cuypstraat Amsterdam

Groepsdiner bij De Japanner is altijd een goed idee.

Bar Mokum

Op de Ferdinand Bolstraat vind je een van de nieuwste speakeasy cocktailbar van Amsterdam: Bar Mokum. Onder een pannenkoekenrestaurant maakt bartender Leroy Soumokil de meest fantastische drankjes - met net zo fantastische namen. Wie wil er nu geen Graftak bestellen? Kopstoot erbij en je krijgt zelfs de meest kritische Cityguy onder de bar. Niet onbelangrijk: Bar Mokum heeft een geniaal interieur, waarbij enkele karakteristieke Amsterdamse geveltjes zijn nagebouwd. Een hoerenhuis, een brouwerij, een brandende Heineken-gevellamp; zelfs de bar is gebaseerd op de pagode in het Vondelpark.

Bekijk hier het RTL Nieuws verslag tijdens ons Dry January evenement in Bar Mokum.

Bar Mokum

 • Ferdinand Bolstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Espresso Martini Bar Mokum

Porchet­te­ria

Sinds onze thuiskookavonturen met The Meatlovers zijn we vrij idolaat van porchetta - een buikspekrollade op z'n Italiaans. Toen we dus onlangs door uitzonderlijke toevalligheden Porchetteria in De Pijp ontdekte viel alles op z'n plek. Drie uur wachten op een krokant biggetje? Daar hebben we geen geduld voor. De Porchetteria brengt uitkomst. Kijk even langs de pizza met Nutella op de kaart, deze zaak heeft serieus zoveel lekkers dat we eigenlijk niet weten waar te beginnen. De Romeinse pizza's zijn stuk voor stuk fenomenaal, met de nduja als absolute favoriet. De sandwiches (€7,50) zijn eigenlijk ook vrij briljant en een must-buy voor op brakke zondagen. Alleen een kijkje naar het menu en we willen eigenlijk meteen meer. Big tip!

Porchetteria

 • Frans Halsstraat 63h, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Restau­rant t Heemelrijck

Heel hip Amsterdam hangt bij La Nostra Gigi aan de truffelpasta, maar wij zitten liever bij 't Heemelrijck. Met Nederlandse volkszangers, haringhappen en mottige tafelkleedjes waar je oma jaloers op wordt. Hier eet je verse vis van de Albert Cuyp, stamppotjes en onze persoonlijke favoriet: kalfslever met spek en uien. De likeuren van Wynand Fockink smaken hier ook weer onverbiddelijk, alsof we daarvoor nog meer bewijs nodig hadden.

Restaurant 't Heemelrijck

 • Van Woustraat 23, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

De Tulp

Weinig horecazaken waar we zo vaak vertoeven als De Tulp op het Marie Heinekenplein. Al is het maar omdat we eens in de zoveel tijd (lees: elke week) zin hebben in een jeneverbiertje: een kopstoot in een blikje van Kornuit en Jajem. Anderen komen hier voor het zonovergoten terras, de tropische aankleding en natuurlijk Instagrammable schommels. Wij zouden daar natuurlijk nooit gebruik van maken, zo ijdel zijn we helemaal niet.

De Tulp

 • Marie Heinekenplein 33, Amsterdam
 • Marie Heinekenplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Ger­ard Douplein

Het gebeurt niet vaak dat we meerdere zaken in één adem noemen. Voor deze bonte verzameling aan kroegen maken we graag een uitzondering. Of je nu naar de Pilsvogel, de Groene Vlinder of de Flamingo gaat, het resultaat is hetzelfde: gaande. In deze Amsterdamse cafés is het gegarandeerd gezellig, zelfs op een druilerige dinsdagavond in december. Perfecte plekken om even een paar pinten te pakken.

Pilsvogel

 • Gerard Douplein 14, 1072 VE Amsterdam
Meerrrr info

Bar Hachi

Gezondheid! Bij Bar Hachi aan het einde van de Albert Cuyp draait het allemaal om winnen en spinnen. Raddraaiers komen hier zeker aan hun trekken, maar wij spreken uit ervaring: zelfs als je verliest waan je jezelf een winnaar bij Bar Hachi. Goede cocktails, fijne shots. En dat dagelijks tot een uurtje of drie in de ochtend. Vinden we lekker.

Hachi

 • 1072 CT, Amsterdam, Noord-Holland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Litlle Collins Amsterdam West

Uiteraard zijn er nog veel meer toffe zaken in de buurt van de Albert Cuyp. Zo brunchen we bij Little Collins of (Florentin als daar een rij staat) en scoren we een wijntje bij Bellini. Meer tips? Laat het ons weten via Instagram.

Changel­og

Wat is er in de loop der tijd veranderd aan de Albert Cuyp?

  • The Beefsteak Club i.v.m. sluiting

Dit vind je misschien ook wel tof!

Doe ff sociaal joh!