Spring naar inhoud
Zoeken
Espresso Martini Bar Mokum

Albert Cuyp: de beste cafés en restaurants

De Albert Cuypmarkt is een uitstekende plek om loempia's, kibbeling en spotgoedkope fietssloten te scoren. Maar, er is nog veel meer fijns te proeven in De Pijp. Dit zijn onze favoriete restaurants en cafés in de buurt van de Albert Cuyp.

The Beef­steak Club

Deze vleeshemel op de Ferdinand Bolstraat is een must-visit voor elke karnivoor. Soms scrollen we door onze eigen Instagram-feed, op zoek naar deze foto van ons vorige bezoek aan The Beefsteak Club. Zo lekker dat we zelfs de bijbehorende tomaatjes en stukken knoflook hebben opgegeten. Geniaal. Als voorgerecht is de steak tartare eigenlijk ook verplichte kost, met licht gerookt vlees dat voor je neus in stukken wordt gehakt. Krokante kwarteleitjes erbij en we plannen direct ons volgende bezoek.

The Beefsteak Club

  • Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Smoked Steak Tartare The Beefsteak Club

De steak tartare is verplichte kost bij The Beefsteak Club

Bar Mokum

Recht tegenover The Beefsteak Club vind je een van de nieuwste speakeasy cocktailbar van Amsterdam: Bar Mokum. Onder een pannenkoekenrestaurant maakt bartender Leroy Soumokil de meest fantastische drankjes - met net zo fantastische namen. Wie wil er nu geen Graftak bestellen? Kopstoot erbij en je krijgt zelfs de meest kritische Cityguy onder de bar. Niet onbelangrijk: Bar Mokum heeft een geniaal interieur, waarbij enkele karakteristieke Amsterdamse geveltjes zijn nagebouwd. Een hoerenhuis, een brouwerij, een brandende Heineken-gevellamp; zelfs de bar is gebaseerd op de pagode in het Vondelpark.

Bekijk hier het RTL Nieuws verslag tijdens ons Dry January evenement in Bar Mokum.

Bar Mokum

  • Ferdinand Bolstraat, Amsterdam
Meerrrr info

De Tulp

Weinig horecazaken waar we zo vaak vertoeven als De Tulp op het Marie Heinekenplein. Al is het maar omdat we eens in de zoveel tijd (lees: elke week) zin hebben in een jeneverbiertje: een kopstoot in een blikje van Kornuit en Jajem. Anderen komen hier voor het zonovergoten terras, de tropische aankleding en Instagrammable schommels. Wij zouden daar natuurlijk nooit gebruik van maken, zo ijdel zijn we helemaal niet.

De Tulp

  • Marie Heinekenplein 33, Amsterdam
  • Marie Heinekenplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Kroeghop­pen

Het gebeurt niet heel vaak dat we meerdere zaken in één adem noemen. Voor deze bonte verzameling aan kroegen maken we graag een uitzondering. Of je nu naar de Pilsvogel, de Groene Vlinder of de Flamingo gaat, het resultaat is hetzelfde: kapot. In deze Amsterdamse cafés is het gegarandeerd gezellig, zelfs op een druilerige dinsdagavond in december. Perfecte plekken om even een paar pinten te pakken.

Pilsvogel

  • Gerard Douplein 14, 1072 VE Amsterdam
Tell me more
De Japanner Albert Cuypstraat Amsterdam

Groepsdiner bij De Japanner is altijd een goed idee.

De Japan­ner

De Japanner op de Albert Cuypmarkt is een ideale zaak als je met een groepje wilt dineren. Een aantal jaar geleden werden onze harten gestolen door het chef’s menu van deze zaak, waarbij je voor €31,50 diagonaal de kaart doorgaat. Zo krijg je gerechten als beef tataki, hamachi sashimi, agedashi tofu en herring sashimi voorgeschoteld. Die laatste is zowaar onze favoriet, haring op Japanse wijze blijkt geniaal te zijn. Geloof ons: we gaan hier zelfs heen voor de spinaziesalade.

De Japanner

  • Bilderdijkstraat 203, Amsterdam
  • Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Uiteraard zijn er nog veel meer toffe zaken in de buurt van de Albert Cuyp. Zo brunchen we bij Little Collins, scoren we een snelle pizza (en een Peroni) bij Sugo en is laat lunchen bij Boca's Park altijd een goed idee. Meer tips? Laat het ons weten via Instagram.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!