Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys Tapmap Bier

De beste bier­cafés van Ams­ter­dam: Cityguys Tapmap

Steven Strijbosch Steven

Met trots presenteren wij onze allereerste biergids van Amsterdam. Een tapmap die juist NIET alleen draait om ‘the usual suspects’, maar ook om onbekende(re) horecagelegenheden én de ervaringen en activiteiten eromheen. In het Engels klinkt het natuurlijk allemaal nog veel mooier:

We created a visual beer guide that makes you want to explore – both the city and your taste in beers. Proost!

Onderweg naar je pils dit allemaal nog 's lezen?

Download de Tap Map!

Download de tapmap hierboven, hang ‘m op de koelkast, laat ‘m signeren bij de volgende Cityguys-borrel, geef Rudó een high five voor het awesome design en/of lees de tekst gewoon hieronder.

The Beef Chief Pastrami burger Bier Oedipus Brouwerij

Oedi­pus & The Beef Chief

Oedipus is één van de tofste brouwerijen van Amsterdam. Nog meer goed nieuws: hier eet je ook simpelweg de allerbeste burger van de stad. Wie zegt dat een garagebox op het parkeerterrein van een supermarkt niet retegezellig kan zijn? Op vrijdagmiddag heeft Oedipus dus vrijwel altijd superverse aanbiedingen. Laat dat weekend maar vroeg beginnen.

Oedipus

 • Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Brecht

Onze huiskamer aan de rand van De Pijp. Brecht is niet alleen de ideale plek om door te zakken in een fauteuil met een (goedkope) negroni of een halve liter Weihenstephaner in je klauwtjes. In dit huiskameretablissement kun je ook fantastisch Scrabbelen met Duitse toeristenmeisjes. Of met je vriendin. Wat jij wil. Als je er maar een Becherovka bij bestelt.

Café Brecht

 • Weteringschans 157, Amsterdam, Netherlands
 • Weteringschans, Amsterdam, Nederland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cityguys Tapmap Bier

Ton­Ton Club (West)

Tegenwoordig geen stadsdeel in Amsterdam zonder TonTon Club. Onze favoriet is zonder twijfel de arcadebar op het Westergasterrein. Hier speel je niet alleen Time Crisis III – de beste videogame ooit – maar gooi je net zo makkelijk de tafel vol met Kolonisten van Catan, ramenburgers, boozy milkshakes en natuurlijk: Japanse biertjes.

TonTon Club

 • Sint Annendwarsstraat 6, Amsterdam, Netherlands
 • Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam
 • Polonceau-kade 27

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Waterkant

Grote kans dat je ons in de zomer op het terras van Waterkant ziet flaneren. Met een gigantische fles Parbo-bier voor onze neusjes. Of een Biri. Mits we een plaatsje hebben weten te veroveren… want deze semi-Surinaamste tent aan de gracht is waanzinnig populair. Kom je toevallig met de boot (of met de… waterfiets)? Dan is Waterkant helemaal een verplichte tussenstop.

Waterkant

 • Marnixstraat 246, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Arend­snest

Dit is het meest traditionele proeflokaal uit deze lijst. Het woord ‘gezellig’ is hier simpelweg voor uitgevonden. Met 100 Nederlandse bieren op fles en 50 op tap kan de meest doorgewinterde bierkenner hier nog ontzettend veel ontdekken. De eigenaren van Arendsnest hebben ook nog drie andere top bierlocaties onder hun hoeden in Amsterdam: Craft & Draft, Beertemple en Beer Loves Food.

Proeflokaal Arendsnest

 • Herengracht, Amsterdam, Nederland

€€€ — Af en toe

Tell me more

Proe­flokaal De Prael 

Iedereen weet waarom je naar De Wallen gaat: eh.. bingo? Precies! Laat dat nu exact zijn wat je kunt doen bij proeflokaal van De Prael. Oh, naast bier drinken natuurlijk. De brouwerij van De Prael is gevestigd in de Houthavens. (Check de tapmap-download!) Daar kun je ook goed terecht voor lunch, bitterballen en een bescheiden muzikaal intermezzo. Pas wel op dat je niet over de kinderwagens struikelt.

Proeflokaal De Prael 

 • Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam, Nederland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys

Brouw­er­ij IJ

Hier drink je verrukkelijk tapbier in een voormalig badhuis. Wij komen hier vooral voor de IJwit — verreweg het populairste bier van Amsterdam. Ook de nieuwe lager genaamd Calypso gaat er uitstekend in. Osseworst erbij en dan zijn we helemaal tevreden. De authentieke Nederlandse molen naast de brouwerij zorgt er wel voor dat hier om de haverklap een blik toeristen wordt opengetrokken. In de zomer van 2019 heeft Brouwerij ’t IJ ook een tweede locatie in Amsterdam: het befaamde Blauwe Theehuis in het Vondelpark.

Brouwerij 't IJ

 • Funenkade 7, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Mooie Boules

Je hoeft geen Fransoos of Francofiel te zijn om te genieten van petanque met een pilsje in je hand. Bij Mooie Boules hebben ze die combinatie tot in perfectie uitgevoerd. Hier overigens geen croissants of baguettes op de kaart: in de foodhal eet je van een Indonesische rijsttafel tot een Hawaïaanse pokébowl. Samengesteld door topchefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde. Wie gaat er nu in hemelsnaam nog bowlen?!

Mooie Boules

 • Vijverhofstraat 45, Rotterdam, Nederland
 • Zeeburgerpad 3, Amsterdam, Netherlands
 • Zeeburgerpad, Amsterdam, Nederland

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Meerrrr info

Butcher’s Tears

Een obscure taproom in een oud slachthuis op een industrieterrein in Oud-Zuid. Kijk niet raar op als het hier vol zit met dorstige baardmensen, terwijl een oude man een vinylplaat met bliksemgeluiden draait. Bestel hier een ‘Sucker’, een ‘Monster Soup’ of een ‘Smoke & Mirrors’ — het aanbod van Butcher’s Tears zal geen enkele bierliefhebber tegenvallen.

Butcher’s Tears

 • Karperweg, Amsterdam, Nederland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

De Bier­fab­riek

Dit pareltje ontdek je aan de Nes — verscholen achter het Rokin. De formule bij De Bierfabriek is supersimpel: kip, nootjes en bier. Het mooiste is dat je de bieren zélf kunt tappen aan tafel. En de pindaschillen gewoon op de grond kan gooien. Perfect voor (grote) groepen, verjaardagen en… ach, wie houden we voor de gek. Je hebt geen gelegenheid nodig om hier een halve kip én een halve liter te scoren.

De Bierfabriek

 • Nes 67, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

De Tulp

In Amsterdam houden ze sowieso wel van plantjes, maar bij De Tulp — op het plein achter de Heineken Brouwerij — maken ze het wel heel paradijselijk. Hier kun je een megafles La Chouffe of Thai Thai van Oedipus krijgen. En op de foto met een schommel, mocht je de wanhopige behoefte hebben om je Instagram-account op te vrolijken. Wij zouden eerder een foto maken van de prachtige blikken jeneverbier van Jajem en Kornuit.

De Tulp

 • Marie Heinekenplein 33, Amsterdam, Netherlands
 • Marie Heinekenplein, Amsterdam, Nederland

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Duke of Tokyo

Midden op de Reguliersdwarsstraat is sinds 2018 de eerste échte Japanse karaokebar geopend. Deze bar is helemaal omgetoverd alsof je door de smalle achterstraatjes van Tokyo loopt; met verschillende privéruimtes waar je kunt zingen, toffe neonverlichting en een heerlijk ramenzaakje. Ben je echt met een grote groep? In de Rappongi-ruimte krijg je ook nog je eigen biertap.

Duke of Tokyo

 • Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam, Netherlands
 • Reguliersdwarsstraat, Amsterdam, Nederland
 • Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam, Nederland

€€€ — Af en toe

Tell me more
Cityguys Tapmap Duke of Tokyo

Lagu­ni­tas TapKabinet

Bier met een hond als logo, dat kan toch allemaal maar fantastisch zijn? Bij deze taproom hebben ze, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar Lagunitas (en moederbedrijf) Heineken van de tap. In het hart van De Pijp kun je hier, naast van het een blad vol Little Sumpin’ Ale, genieten van bordspellen en Hollandse lunchgerechten.

Lagunitas Tapkabinet

 • Eerste van der Helststraat 62A, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Doe ff sociaal joh!