Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys Tapmap Bier

Beste bier van Ams­ter­dam: Cityguys Tapmap

Steven StrijboschSteven

Met trots presenteren wij onze allereerste biergids van Amsterdam. Een tapmap die juist NIET alleen draait om ‘the usual suspects’, maar ook om onbekende(re) horecagelegenheden én de ervaringen en activiteiten eromheen. In het Engels klinkt het natuurlijk allemaal nog veel mooier:

We created a visual beer guide that makes you want to explore – both the city and your taste in beers. Proost!

Onderweg naar je pils dit allemaal nog 's lezen?

Download de Tap Map!

Download de tapmap hierboven, hang ‘m op de koelkast, laat ‘m signeren bij de volgende Cityguys-borrel, geef Rudó een high five voor het awesome design en/of lees de tekst gewoon hieronder.

The Beef Chief Pastrami burger Bier Oedipus Brouwerij

Oedi­pus & The Beef Chief

Oedipus is één van de tofste brouwerijen van Amsterdam. Zéker als je van zure bieren houdt. Nog meer goed nieuws: hier binnen eet je ook tussen de biertanks de allerbeste burger van de stad. Wie zegt dat een garagebox op het parkeerterrein van een supermarkt niet retegezellig kan zijn? Op vrijdagmiddag heeft Oedipus vrijwel altijd superverse aanbiedingen, dus laat dat weekend maar vroeg beginnen.

Sinds de zomer van 2020 hoef je niet helemaal naar Amsterdam Noord voor een Oedipus-biertje. Met het voormalige Badhuis aan het Javaplein in Oost heeft de brouwerij hun tweede zaak van de stad geopend. Het interieur is nog niet he-le-maal af, maar gelukkig kun je inmiddels in vrijwel elk restaurant wel een Thai Thai of Mannenliefde krijgen.

Oedipus

 • Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Brecht

Café Brecht

Onze huiskamer aan de rand van De Pijp. Brecht is de ideale plek om door te zakken in een fauteuil met een (goedkope) negroni of een halve liter Weihenstephaner in je klauwtjes. In dit huiskameretablissement kun je ook fantastisch Scrabbelen met Duitse toeristenmeisjes. Of met je vriendin. Wat jij wil. Als je er maar een Becherovka bij bestelt.

Tijdens Oktoberfest is het hier helemaal keuzestress, want dan heeft Brecht nóg meer bieren op tap en fles. Ook voor het kijken van sport is het een uitstekende plek, aangezien ze alle wedstrijden van het Duitse voetbalelftal en de Tour de France uitzenden. Geen idee wat een Franse wielerwedstrijd überhaupt te maken heeft met dit Duitse café, maar we nemen elke gelegenheid tot kloeken sowieso met beide handjes aan.

Café Brecht

 • Weteringschans 157, Amsterdam
 • Weteringschans, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cityguys Tapmap Bier

Ton­Ton Club (West)

Tegenwoordig geen stadsdeel in Amsterdam zonder TonTon Club. Onze favoriet is zonder twijfel de arcadebar op het Westergasterrein. Hier speel je niet alleen Time Crisis III – de beste videogame ooit – maar gooi je net zo makkelijk de tafel vol met Kolonisten van Catan, ramenburgers, boozy milkshakes en natuurlijk: Japanse biertjes.

TonTon Club

 • Sint Annendwarsstraat 6, Amsterdam
 • Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam
 • Polonceau-kade 27

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Arend­snest

Dit is het meest traditionele proeflokaal uit deze lijst. Het woord ‘gezellig’ is hier simpelweg voor uitgevonden. Met 100 Nederlandse bieren op fles en 50 op tap kan de meest doorgewinterde bierkenner hier nog ontzettend veel ontdekken. De eigenaren van Arendsnest hebben ook nog drie andere top bierlocaties onder hun hoeden in Amsterdam: Craft & Draft, Beertemple en Beer Loves Food.

Proeflokaal Arendsnest

 • Herengracht, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Brouwerij t IJ bier drinken Amsterdam Cityguys

Brouw­er­ij IJ

Hier drink je verrukkelijk tapbier in een voormalig badhuis. Wij komen hier vooral voor de IJwit — verreweg het populairste bier van Amsterdam. Ook de Natte's en Zatte's gaat er uitstekend in. Osseworst erbij en dan zijn we helemaal tevreden. De authentieke Nederlandse molen naast de brouwerij zorgt er wel voor dat hier om de haverklap een blik toeristen wordt opengetrokken.

In de zomer van 2019 heeft Brouwerij ’t IJ ook een tweede locatie in Amsterdam: het befaamde Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Een vrij controversiële move, door de monumentale waarde van het historische paviljoen, maar inmiddels is de zaak onmisbaar geworden. Helemaal voor bewoners die tijdens de coronalockdown toch nog een bescheiden biertje konden afhalen.

Brouwerij 't IJ

 • Funenkade 7, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Waterkant Parbo Tapmap Bier

Waterkant

Grote kans dat je ons in de zomer op het terras van Waterkant ziet flaneren. Met een gigantische fles Parbo-bier voor onze neusjes. Of een Biri. Mits we een plaatsje hebben weten te veroveren… want deze semi-Surinaamste tent aan de gracht is waanzinnig populair. Kom je toevallig met de boot (of met de… waterfiets)? Dan is Waterkant helemaal een verplichte tussenstop.

Waterkant

 • Marnixstraat 246, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Mooie Boules

Je hoeft geen Fransoos of Francofiel te zijn om te genieten van petanque met een pilsje in je hand. Bij Mooie Boules hebben ze die combinatie tot in perfectie uitgevoerd. Hier overigens geen croissants of baguettes op de kaart: in de foodhal eet je van een Indonesische rijsttafel tot een Hawaïaanse pokébowl. Samengesteld door topchefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde. Wie gaat er nu in hemelsnaam nog bowlen?!

Mooie Boules

 • Vijverhofstraat 45, Rotterdam
 • Zeeburgerpad 3, Amsterdam
 • Zeeburgerpad, Amsterdam
Tell me more

Proe­flokaal De Prael 

Iedereen weet waarom je naar De Wallen gaat: eh.. bingo? Precies! Laat dat nu exact zijn wat je kunt doen bij proeflokaal van De Prael. Oh, naast bier drinken natuurlijk. De brouwerij van De Prael is gevestigd in de Houthavens. (Check de tapmap-download!) Daar kun je ook goed terecht voor lunch, bitterballen en een bescheiden muzikaal intermezzo. Pas wel op dat je niet over de kinderwagens struikelt.

Proeflokaal De Prael 

 • Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Butcher's Tears Tapmap

Butcher’s Tears

Een obscure taproom in een oud slachthuis op een industrieterrein in Oud-Zuid. Kijk niet raar op als het hier vol zit met dorstige baardmensen, terwijl een oude man een vinylplaat met bliksemgeluiden draait. Bestel hier een ‘Sucker’, een ‘Monster Soup’ of een ‘Smoke & Mirrors’ — het aanbod van Butcher’s Tears zal geen enkele bierliefhebber tegenvallen.

Sinds 2019 heeft Butcher's Tears ook een eigen taproom naast De Marktkantine, maar we prefereren de vreemdheid van de originele zaak.

Butcher’s Tears

 • Karperweg, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

De Tulp

In Amsterdam houden ze sowieso wel van plantjes, maar bij De Tulp — op het plein achter de Heineken Brouwerij — maken ze het wel heel paradijselijk. Hier kun je een megafles La Chouffe of Thai Thai van Oedipus krijgen. En op de foto met een schommel, mocht je de wanhopige behoefte hebben om je Instagram-account op te vrolijken. Wij zouden eerder een foto maken van de prachtige blikken jeneverbier van Jajem en Kornuit.

De Tulp

 • Marie Heinekenplein 33, Amsterdam
 • Marie Heinekenplein, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

De Bier­fab­riek

Dit pareltje ontdek je aan de Nes — verscholen achter het Rokin. De formule bij De Bierfabriek is supersimpel: kip, nootjes en bier. Het mooiste is dat je de bieren zélf kunt tappen aan tafel. En de pindaschillen gewoon op de grond kan gooien. Perfect voor (grote) groepen, verjaardagen en… ach, wie houden we voor de gek. Je hebt geen gelegenheid nodig om hier een halve kip én een halve liter te scoren.

De Bierfabriek

 • Nes 67, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cityguys Tapmap Duke of Tokyo

Duke of Tokyo

Midden op de Reguliersdwarsstraat is sinds 2018 de eerste échte Japanse karaokebar geopend. Deze bar is helemaal omgetoverd alsof je door de smalle achterstraatjes van Tokyo loopt; met verschillende privéruimtes waar je kunt zingen, toffe neonverlichting en een heerlijk ramenzaakje. Ben je echt met een grote groep? In de Rappongi-ruimte krijg je ook nog je eigen biertap.

Duke of Tokyo

 • Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam
 • Reguliersdwarsstraat, Amsterdam
 • Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Nog even dit

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor de resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Lagunitas TapKabinet in De Pijp is helaas gesloten
  • Oedipus opent tweede brouwerij op Javaplein
  • Brouwerij 't IJ opent tweede locatie in het Vondelpark
  • Butcher's Tears opent tweede zaak naast De Marktkantine

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!