Spring naar inhoud
Zoeken
Hendricks Gin Pulitzer Bar

Ams­ter­dam Cock­tail­week — Cityguys Cocktailtour

Roger BloemRoger

Het is Amsterdam Cocktailweek en dat leek Cityguys een uitgelezen kans om eens een mooie cocktailbartour te organiseren. Samen met Alina van Things for Drinks en een groepje cocktailliefhebbers gingen we op onze vertrouwde fietsen van Union van bar naar bar om te zien wat deze barren deze week nog eens extra speciaal maken. Uiteraard werd het weer één groot feest!

Ros­ali­a’s Menagerie — Things for Drinks

Uiteraard starten we in de allernieuwste cocktailbar van Amsterdam: Rosalia’s Menagerie. Alina en Thomas runnen deze zaak en verwelkomen de dolle boel met een fijne welkomstcocktail. Daarna mogen we zelf aan de slag en maken we een cocktail waar verrassend genoeg geen alcohol in zit. “Don’t worry, er komt nog genoeg drank” laat ik de groep weten. Vol trots vertelt Thomas dat er al een flink aantal bartenders bij hem langs zijn geweest die niet doorhadden dat ze een mocktail aan het drinken waren. Werd er dan helemaal geen alcohol geconsumeerd? Jawel hoor! In de hele zaak waren namelijk de boozy hapjes van Alina. Van boozy sloppy joe burgers uit de keuken tot gin tonic cupcakes. Jawel, je leest het goed: gin tonic cupcakes.

Rosalia's Menagerie

  • Kloveniersburgwal 20, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Thomas Rosalias
Rosalias Masterclass
Union Bikes Amsterdam

Pulitzer’s Bar — Hen­drick­’s Gin

Tijdens de Amsterdam Cocktailweek staat de Pulitzer’s Bar in het teken van Hendrick’s Gin. Hendricks zou Hendrick’s niet zijn als we geen curieuze cocktail zouden krijgen en die kregen we ook in de vorm van de peculiar punch die geserveerd werden in deze coole Hendrick’s theekopjes.

Pulitzer's Bar

  • Keizersgracht 234, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Tell me more
Hendricks Gin Pulitzer Bar
Fiets Union Bikes

The Hox­ton — Bel­sazar vermouth

In The Hoxton kregen we van Helena alles te leren over de vermouth van Belsazar. En met leren bedoel ik natuurlijk ook proeven! Na een welkomstdrankje en een aantal shotjes vermouth heb ik vooral onthouden dat Vermouth ontzettend goed schijnt te werken tegen buikpijn. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

The Hoxton - Lotti's

  • Herengracht 255, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

A Bar — Gin blenden met Rutte Gin

Oh my, wat een feestje was dit! In de bar van het Amstel Hotel mochten we onze eigen gin maken. Na een korte uitleg namen we plaats achter een Heisenberg achtige opstelling om vervolgens eerst de juiste rekensommen uit te voeren. Jaja! Aan dit klusje komt rekenwerk te pas, anders kan je gin zomaar 10% meer alcohol bevatten. Na het toevoegen van de juiste hoeveelheid alcohol en water begon de pret pas echt, want toen gingen we aan de slag met het toevoegen van alle smaken. Uit tientallen flessen destillaten van oranjebloesem, koriander, walnoot, kaneel, limoen en ga zo maar moesten we keuzes maken en blijven proeven totdat je gin perfect is.
Wil je dit zelf ook doen? Kan gewoon: Aankomende zaterdag zijn er nog plekken open voor de Gin Blending Sessies.

A Bar

  • Professor Tulpplein 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Gin Bleding Sessie Rutte Gin
Eigen Gin maken
Cityguys Gin

Mys­tique — Michter’s

Klassieker afsluiten dan met het maken van een old fashioned kan bijna niet. De bar van Mystique was speciaal voor ons geopend, zodat wij met de whiskey van Michter’s aan de slag konden voor met het maken van een old fashioned.

Mystique

  • Utrechtsestraat 30A, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Old Fashion masterclass

Na dit avondvullend programma keerden we weer terug bij Rosalia’s om de rest van de sloppy joe burgers op te maken en de goodybag op te pikken van Things for Drinks die ons nog even voorzag van een aantal bartools, zodat we thuis alle opgedane kennis gelijk in de praktijk kunnen brengen. Nogmaals een big thank you voor Alina voor het helpen organiseren en Union Bikes voor het voorzien van de fietsen voor alle deelnemers.

Cityguys on tour
Wil je ook een keer mee on tour? Zorg dan dat je in ieder geval Cityguys volgt op Facebook, zodat je geen event of artikel van ons mist. Check voor deze week vooral de website van Amsterdam Cocktailweek, want in de hele stad zijn er speciale events of staan er heerlijke drankjes op het menu voor een speciale prijs.