Amsterdam Cocktailweek — Cityguys Cocktailtour
Het is Amsterdam Cocktailweek en dat leek Cityguys een uitgelezen kans om eens een mooie cocktailbartour te organiseren. Samen met Alina van Things for Drinks en een groepje cocktailliefhebbers gingen we op onze vertrouwde fietsen van Union van bar naar bar om te zien wat deze barren deze week nog eens extra speciaal maken. Uiteraard werd het weer één groot feest!
Rosalia’s Menagerie — Things for Drinks
Uiteraard starten we in de allernieuwste cocktailbar van Amsterdam: Rosalia’s Menagerie. Alina en Thomas runnen deze zaak en verwelkomen de dolle boel met een fijne welkomstcocktail. Daarna mogen we zelf aan de slag en maken we een cocktail waar verrassend genoeg geen alcohol in zit. “Don’t worry, er komt nog genoeg drank” laat ik de groep weten. Vol trots vertelt Thomas dat er al een flink aantal bartenders bij hem langs zijn geweest die niet doorhadden dat ze een mocktail aan het drinken waren. Werd er dan helemaal geen alcohol geconsumeerd? Jawel hoor! In de hele zaak waren namelijk de boozy hapjes van Alina. Van boozy sloppy joe burgers uit de keuken tot gin tonic cupcakes. Jawel, je leest het goed: gin tonic cupcakes.
Pulitzer’s Bar — Hendrick’s Gin
Tijdens de Amsterdam Cocktailweek staat de Pulitzer’s Bar in het teken van Hendrick’s Gin. Hendricks zou Hendrick’s niet zijn als we geen curieuze cocktail zouden krijgen en die kregen we ook in de vorm van de peculiar punch die geserveerd werden in deze coole Hendrick’s theekopjes.
The Hoxton — Belsazar vermouth
In The Hoxton kregen we van Helena alles te leren over de vermouth van Belsazar. En met leren bedoel ik natuurlijk ook proeven! Na een welkomstdrankje en een aantal shotjes vermouth heb ik vooral onthouden dat Vermouth ontzettend goed schijnt te werken tegen buikpijn. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!
A Bar — Gin blenden met Rutte Gin
Oh my, wat een feestje was dit! In de bar van het Amstel Hotel mochten we onze eigen gin maken. Na een korte uitleg namen we plaats achter een Heisenberg achtige opstelling om vervolgens eerst de juiste rekensommen uit te voeren. Jaja! Aan dit klusje komt rekenwerk te pas, anders kan je gin zomaar 10% meer alcohol bevatten. Na het toevoegen van de juiste hoeveelheid alcohol en water begon de pret pas echt, want toen gingen we aan de slag met het toevoegen van alle smaken. Uit tientallen flessen destillaten van oranjebloesem, koriander, walnoot, kaneel, limoen en ga zo maar moesten we keuzes maken en blijven proeven totdat je gin perfect is.
Wil je dit zelf ook doen? Kan gewoon: Aankomende zaterdag zijn er nog plekken open voor de Gin Blending Sessies.
Mystique — Michter’s
Klassieker afsluiten dan met het maken van een old fashioned kan bijna niet. De bar van Mystique was speciaal voor ons geopend, zodat wij met de whiskey van Michter’s aan de slag konden voor met het maken van een old fashioned.
Na dit avondvullend programma keerden we weer terug bij Rosalia’s om de rest van de sloppy joe burgers op te maken en de goodybag op te pikken van Things for Drinks die ons nog even voorzag van een aantal bartools, zodat we thuis alle opgedane kennis gelijk in de praktijk kunnen brengen. Nogmaals een big thank you voor Alina voor het helpen organiseren en Union Bikes voor het voorzien van de fietsen voor alle deelnemers.