Spring naar inhoud
Zoeken
Bo Nam uit eten Amsterdam 768x768

De meest relaxte restau­rants voor shared dining

Roger BloemRoger

Sharing food places zijn vaak van die locaties waar je een heel gezellige avond beleeft. Lekker een tafel vol met kleine hapjes die maar blijven komen. Van sushi tot dim sum, Cityguys zet de lekkerste restaurants met kleine gerechten op een rij om van te genieten.

Bo Nam Lunch broodjes baquettes

De Japan­ner

Als je bij de Japanner met een groepje gaat eten dan raden wij het chef’s menu aan. Voor € 32,50 krijg je de meest favoriete hapjes van chef Tosao, die voordat hij met de Japanner begon nog restaurantmanager was van Taiko in het Conservatorium Hotel. Denk niet dat je hier alleen sushi geserveerd krijgt. Een hele range van kleine Japanse gerechten van vlees tot gyoza komen voorbij, voordat je uiteindelijk de bekende sushigerechten voor je neus ziet verschijnen.

De Japanner

 • Bilderdijkstraat 203, Amsterdam
 • Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Hap­py­hap­pyjoyjoy

Nog steeds één van de meest toffe restaurants wat betreft design is toch wel happyhappyjoyjoy. Het interieur van dit Aziatisch restaurant is zo leuk chaotisch-kleurrijk dat je hier zelfs met de saaiste date nog vermaakt bent. Geniet van de steambuns, de Koreaanse pork, de pad thai en de chan chu kai en neem er een Aziatisch drankje bij om het af te maken. Er is er eentje in West en een in Oost, dus voor elk wat wils. Eet smakelijk!

Cityguys protip: Happyhappyjoyjoy Oost heeft boven een aantal van die gigantische grote tafels die je helemaal vol kunt zetten met eten. Perfect voor grote groepen of bedrijfsfissa’s.

Happyhappyjoyjoy

 • Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam
 • Singel 460, Amsterdam
 • Ceintuurbaan 256, Amsterdam
 • Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
 • George Gershwinplein 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Happyhappyjoyjoy Oost

Sea Palace

Als je Cityguys al een tijdje volgt dan weet je dat we onwijs fan zijn van dim sum op de zondagmiddag. Vooral als we een kater hebben is dit de plek om naartoe te gaan. Dankzij de gestoomde hapjes en de flinke potten thee ben je zo van die knallende hoofdpijn af. Financieel is de bamiboot ook een geweldige optie, want je bent hier voor een hele tafel vol eten (en wij eten veel!) ongeveer € 20,- p.p. kwijt.

Sea Palace

 • Oosterdokskade 8, Amsterdam
Meerrrr info
Sea Palace

Bonus: Pata Negra

Pata Negra voelt altijd als een super mini vakantie naar Spanje. De lekkere tapas die geserveerd worden in een echt Spaans ogende omgeving met Iberico hammen die aan het plafond hangen in combinatie met het spaans sprekende personeel maakt dit restaurant mijn favoriete plaats om tapas te eten. Zin in Paella? Bezoek dan het restaurant van Pata Negra in Amsterdam Oost op zondag!

Pata Negra

 • Utrechtsestraat 124, Amsterdam
Meerrrr info

Dit vind je misschien ook wel tof!

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Shanghai Bistro sluit helaas de deuren.
  • Bo Nam is helaas gesloten.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.

Doe ff sociaal joh!