Spring naar inhoud
Zoeken
Soft Shell Crab Bao Bun Bo Nam Cityguys

Hier eet je de lekker­ste bao buns in Amsterdam

Roger BloemRoger

Bao Buns zijn populairder dan ooit en het lijkt wel alsof elk restaurant in Amsterdam deze heerlijke gestoomde broodjes op de menukaart aan het zetten is. Cityguys deed een paar maanden onderzoek om te bepalen waar je de lekkerste eet.

Branie

Op de Ten Katestraat kun je genieten van cocktails en Asian food, want sinds kort zit hier Branie. Om deze hotspot van de grond te krijgen zei Remco Bye bye tegen z’n eigen zaak Porem om samen met Mokummattie Rick Welcker (bekend van Bar Feijoa) de handen ineen te slaan. Het resultaat is een bar vol Amsterdamse gezelligheid met topcocktails van de kwaliteit die we van deze mannen gewend zijn, maar dan met prijskaartjes onder de € 10,-.

Op de menukaart vinden we de door ons zo geliefde bao buns, waarvan die met de perfect bereidde soft shell crab sowieso niet mag missen en een verrassend frisse theesalade. (Yep! We bestelden dit en werden er blij van). Eén van de meest verrassende gerechten die we deze maand aten was wellicht wel de KFC, dat staat voor Kentucky Fried Champignons, maar oogt en dezelfde structuur heeft als de krokante kipstukjes van onze geliefde kippenboer uit de VS.

Het Mapo Tofu gerecht, dat niet Nederlands pittig is, maar ontzettend lekker. Gelukkig staat Rick voor je klaar met een gigantische waaier als het zweet je uitbreekt.

Branie

 • Ten Katestraat 26a, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Bao Buns Branie Cityguys KFC Amsterdam

The Bao Bar

Bao Bun pop-up Koning Justin Brown woont tegenwoordig in Miami, maar zijn bao buns worden nog steeds verkocht vanuit de keuken van Karaokespot Karakter. Op het menu staan verschillende klassiekers als de pork belly- of de peking duck bao voor €4,50 aangevuld met wat andere vis-, vlees- en vegetarische gerechtjes. Probeer vooral de Gyoza met strawberry (!) hoisin saus, want die combinatie is gewoon heel tof om te proeven. Je krijgt altijd zes gerechten van de kaart voor maar €25,-, dus je zal nooit heel veel geld kwijt zijn, tenzij je natuurlijk nog een paar uurtjes blijft hangen voor shotjes aan de bar met Bob.

The Bao Bar

 • De Clercqstraat 75, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Bao Buns Amsterdam

Hap­py­hap­pyjoyjoy

Wanneer we bij Happyhappyjoyjoy eten worden eigenlijk altijd wel alle bao buns besteld. Op de uitgebreide kaart van Happyhappyjoyjoy staan altijd twee bao buns én een wisselende special. De crispy chicken met yuzu mayonaise op een zwarte bao bun heeft minimaal al tachtien keer de maag van de team Cityguys bereikt en blijft maar niet vervelen.

Reserveer bij Happyhappyjoyjoy West

Happyhappyjoyjoy

 • Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam
 • Singel 460, Amsterdam
 • Ceintuurbaan 256, Amsterdam
 • Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
 • George Gershwinplein 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Happyhappyjoyjoy Oost Bao Buns

Ramen-Ya

Op de wallen, gelijk achter Grand Hotel Krasnapolsky vind je de Japanse Noodlebar Ramen-Ya. Hier hoeven we eigenlijk nooit de kaart te zien en bestellen we gelijk de gigantische bao buns met pork belly en crispy chicken. Hier krijg je twee bao buns voor € 7,50, wat een belachelijk goede prijs is voor dit lekkers.

Ramen-Ya

 • Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Ramen Ya Bao Buns Chicken

Temak­ery

Het fijne aan Temakery is dat je hier niet alleen maar poké bowls, sushiwraps en handrolls kunt eten, maar dat ze ook hier prima streetfood hebben als Korean Sticky Wings, Octopussballs (serieus, neem deze) en natuurlijk bao buns, want daar gaat dit artikel over. De bao buns worden hier belegd met kip en komen hier per twee voor maar €7,-. Alleen daarom laten we ze eigenlijk nooit staan.

Temakery

 • Ferdinand Bolstraat 128, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Temakery Bao Buns Amsterdam

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Bo Nam heeft helaas de deuren gesloten, waardoor we voor nu alleen maar kunnen dromen van chef Thuans soft shell crab bao

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.

Doe ff sociaal joh!