Spring naar inhoud
Zoeken
Casper Reijnders JP Libertine Amsterdam

Back to the bar met Casper Reijnders

JP Schaddé van Dooren JP

Een aantal ondernemers maakt Amsterdam mooier met horecageleenheden en een daarvan is Casper Reijnders met zijn TAO Group. Je kent ongetwijfeld de Jimmy Woo en dat is slechts 1 van de parels die onderdeel uitmaken van dit imperium. Reijnders ontwikkelt in rap tempo zaken en doet dat in samenwerking met Bacardi, dat voor de 156e verjaardag een ode aan de horeca viert met het thema back to the bar. Waar is Casper nu het meest te vinden in de stad? Cityguys sprak hem in het onlangs geopende Libertine Comptoir de Cuisine op de Berenstraat.

Casper Reijnders JP Libertine Amsterdam
Mijn favori­ete zak­en? Moeil­ijk man. Ik kom eigen­lijk vooral in m’n eigen zaken.”

Latei

Waarom dit zijn favoriete zaak is? Hij bezoekt deze zaak aan de Nieuwmarkt al vele jaren en komt er ‘toevallig’ net vandaan. “Ik neem altijd een chai en een broodje kaas.” Om meteen te vervolgen: “Het is geen chai latte, dat is dubbelop. Chai is melk en latte ook, maar toch zegt iedereen dat. Gek he?”

Latei

  • Zeedijk 143, Amsterdam
Meerrrr info

Bo Nam

“Ben je wel eens bij de karaoke geweest?” Dat zijn we zeker en je moet er geweest zijn om te weten wat het betekent. Het is een warme zaak, met mensen waar je graag terug komt met altijd goed eten. Cityguys begrijpt het wel, we namen de video voor Kerst er niet voor niks op.

Bo Nam

  • Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Bao Bun Soft Shell Crab Bo Nam Cityguys

Lion Noir

“Hier ben ik denk ik het meest, het is zo’n prachtige zaak.” Dan is het nu nog niet eens mooi weer, want dan ga je hier in de tuin zitten, “een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam”. Lachend: “Ik eet er eigenlijk te weinig, want het zit altijd vol.”

Lion Noir

  • Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam
Meerrrr info
Inspi­ratie doe je op door te leven”

Joya

“Dit is een van de mooiste zaken, je komt er binnen in een warme deken.” Dat klopt, het is werkelijk een prachtige zaak. Ruim en met een open haard, grote tafels en dat het shared dining is maakt het misschien nog wel beter. Bij Joya eet je Aziatische gerechten, geinspireerd op de Thaise en Japanse keuken en dat vlakbij het Centraal Station op de Spuistraat.

Joya

  • Spuistraat 3G, Amsterdam
Meerrrr info
Blue Boy 1
Joya Steak Tartare

Gold­en Chopsticks

Goed Chinees eten kan op vele plekken in de stad en Oriental City “of eigenlijk bij de chopsticks”, is de locatie waar Casper vaak te vinden is. Alleen. “Mijn vrouw haat het, dus ik moet er alleen naartoe”. Zijn voorkeur gaat niet uit naar over gestijlde zaken die bedacht zijn en dan zit je hier in het TL licht met fijn Chinees eten wel goed.

Golden Chopsticks

  • Oude Doelenstraat 1, Amsterdam
Tell me more

De TAO Group werkt samen met Bacardi sinds de eerste zaak van Reijnders in Haarlem. Bacardi denkt altijd aan de lange termijn en werkt daarom ook al die jaren al samen met Cas. Ondernemerschap wordt gestimuleerd en daarom stuurde het bedrijf op founders day al hun 5500 medewerkers bck to the bar om op de hoogte te blijven van trends en ontwikellingen, om zo goed mogelijk met de ondernemer mee te kunnen denken.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!