Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys selectie restaurant

Beste Nieuwe Restau­rant van Ams­ter­dam — Cityguys Selec­tie 2019

Steven StrijboschSteven

Wat is een zelfrespecterend en trendgevoelig horecaplatform zonder jaarlijkse awardshow? Eh, Cityguys! Tot nu dan. Bij ons (nog) geen urenlange presentatie of ingestudeerde slideshow, maar wel een stuk tekst met her en der een plaatje. Revolutionair. Zoals u van ons gewend bent. In zes artikelen zullen we onze keuzes uitgebreid toelichten, want vergeet niet: er kunnen er maar drie per categorie de winnaar zijn. Vandaag: de beste nieuwe restaurants van Amsterdam.

Onze favori­ete nieuwe restau­rants van het jaar

Een mens moet toch eten. Dus dat hebben we maar gedaan. In totaal bezochten we dit jaar zo’n 150 restaurants. Per persoon. Misschien zijn we een beetje verslaafd. Alhoewel, laat dat misschien maar gewoon weg. “Hallo, wij zijn Cityguys en wij zijn verslaafd.” Dit zijn onze favoriete, nieuwe restaurants van Amsterdam. We hebben als zeer strenge, doch deskundige, jury vooral gelet op toegankelijkheid, innovatie en meerwaarde voor de stad.

3. nNea

nNea op de Bilderdijkstraat was dit jaar dé absolute pizzahype van Amsterdam. De fenomenale fluffy pizza’s van deegmeester Vincenzo Onnembo zijn eigenlijk onvergelijkbaar met de andere pizzeria’s van de stad. Eerlijk, dat zie je ook aan de prijs, maar eten bij nNea is elke stuiver waard. Of je nu de geniale Margheratta (met burrata) of de fantastische Cabo Noord (met kabeljauw) bestelt, de pizza’s komen inclusief schaar en instructies van chef Vincenzo om ervoor te zorgen dat je zijn geniale korst niet verknipt. Eerst een kleine incisie, en dan pas doorknippen, zodat je de pizzabodem niet platdrukt. Belangrijk, want anders word je direct op de vingers getikt. Hoe durf je een Napolitaans meesterwerk te verpesten?!

nNea

  • nNea Pizza, Bilderdijkstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

2. Sje­fi­et­shé

Na twee jaar ceviche op z’n Amsterdams hebben leren kennen als pop-up, hebben Seger en zijn troepen een vaste locatie gevonden in een gezellig hoekpandje op de Ruysdaelkade. De ceviches van chef Rick Swinkels (bekend van Jacobsz) zijn absolute pareltjes voor het oog en voor de tong. Onze favoriet? De lichtpittige Tiradito met een rokerige bbq-smaak. Hoewel… de ceviche met chorizo-olie (jaja!) was ook fantastisch. Dat is het mooie aan deze zaak: de hele menukaart is het bestellen waard. Overigens eet je hier veel meer dan ceviches, want de visburger, de pulpo en een fantastische wafel met foreleitjes (!) wil je sowieso proeven. Met Sjefietshé zijn de boys een heuse ceviche-hype gestart in Amsterdam. Vinden we knap. En lekker.

Sjefietshé

  • Van Ostadestraat 1, Amsterdam
  • Sjefietshé, Van Ostadestraat, Amsterdam
Tell me more

1. Ken Sushi

Ken Sushi verrijkte dit jaar de sushikennis van menig Amsterdammer. Ken, zo heet de chef, serveert je op een avond namelijk vijfentwintig verschillende nigiri’s, sashimi’s of andere kleine gerechten. Elke gang komt daarnaast met een vermakelijke anekdote. Je leert hoe de gerechten tot stand zijn gekomen en (belangrijk voor de all-you-can-eaters…) hoe je de sushi het beste kunt eten. Een etentje bij Ken is dus niet alleen het eten van fantastische sushi, maar ook meteen een toegankelijke masterclass in de cultuur achter het product. Waarom aten Japanners helemaal geen sushi met zalm? Hoe stop je een nigiri in je mond? En waarom moet dit gerecht de temperatuur van je lichaam hebben? Door Ken Sushi willen we er graag een nieuwe term ingooien: eet-ertainment. Naar school gaan was nog nooit zo smakelijk.

Ken Sushi

  • Amsteldijk 40, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Het uitkiezen van een top drie was bijzonder lastig. Niet alleen omdat er waanzinnig veel zaken zijn geopend in het afgelopen jaar, maar ook omdat het niveau in Amsterdam belachelijk hoog ligt. En daarnaast: helaas hebben we niet alles kunnen testen. (Schandalig, we know.) Daarom zijn we ook benieuwd naar jouw favorieten. Welk etablissement hebben we echt gemist? Laat het ons weten in de comments op Facebook of stuur ons een berichtje op @cityguysnl.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!