Spring naar inhoud
Zoeken

Cityguys Piz­z­abike­tour

Roger BloemRoger

Forno

Bij Forno kan je al terecht vanaf 11:00 uur. Hier beginnen we dan ook de Cityguys Pizzabiketour met een carpaccio pizza op het terras op de Rhijnvis Feithstraat. Als de bediening de hele dag zo gezellig is als hier krijgen we een hele leuke dag. We schijnen geluk te hebben want “de pizzamaker is vroeg vandaag” De Carpacciopizza is rijkelijk belegd en de luchtige korst maakt dit tot een heerlijke start.

Pizza Carpaccio : € 13,75
Vaasje Brand: € 2,30

Forno Cityguys Pizzabiketour Amsterdam West

La Per­la

La Perla is ‘dat restaurant, waarbij de pizza’s aan de overkant gemaakt worden’. Hier worden twee pizza’s getest. De pizza Salami Crudo met verse salami is voortreffelijk. De pizza’s hier zijn wel een stuk vetter dan bij de andere restaurants. Het cityguys testpanel vindt dit echter prima smaken bij zowel de Salami Crudo Piccante Artigianale en de Finocchiona.

Pizza Salami Crudo Piccante Artigianale: € 12,70
Pilsner Urquell (0,3L) : € 3,90

La Perla Amsterdam Jordaan Cityguys Pizzabiketour

Pazzi

Deze nieuwe pizzeria is 8 maanden open en zit elke dag vol. De pizzeria oogt mooi, licht en modern en de verwachtingen zijn hoog. Helaas komt het personeel van Pazzi erg teleurgesteld over als blijkt dat we maar één pizza komen eten. De pizza van de dag met Pancetta, Gorgonzella en artichoke valt helaas tegen door een te vlakke smaak en een zompige pizzabodem.

Pizza del Giorno: € 15,-
Pilsner Moretti (0,2L): € 2,50
Fles water: € 5,-

Pazzi Pizza Amsterdam West Cityguys

Yam Yam Trattoria

Rond 18:00 bezoeken we Yam Yam. Het zit hier vol met opvallend veel families met kinderen. De specialiteit van het huis, de Pizza Yam Yam wordt aanbevolen door het vriendelijke behulpzame personeel. De romige pizza met o.a. achterham, parmazaan en truffelsaus wordt wisselend ontvangen.

Pizza Yam Yam: € 14,-
Peroni (fles): € 3,95

Yam Yam Pizza Pizzabiketour Amsterdam West

De Ital­i­aan

De Italiaan is zeer populair, want het restaurant en het terras zitten stampvol. Hier worden de dagpizza en de Pizza Diavola getest. Vooral de pittige Pizza Diavola wordt heel goed ontvangen. Het restaurant met een boven verdieping komt gezellig en knus over en is voorzien van genoeg en leuk personeel om ook bij volledige drukte een snelle goede service te verlenen.

Pizza Diavola: € 15,75
Gulpener Pils (vaasje): € 2,85

De Italiaan Cityguys Pizzabiketour Amsterdam West

De Piz­za­kamer

We sluiten af bij de Pizzakamer met de pizza’s Salsiccia fresca e tartufo & een Prosciutto e funghi. Het zit hier tegen sluitingstijd nog helemaal vol en ook aan de bar is het er erg gezellig. De pizza’s zijn hier het goedkoopst en doen niet onder voor de concurrenten. Een goed einde van een zeer geslaagde pizzabiketour.

Pizza’s Salsiccia fresca e tartufo: € 12,80
Prosciutto e funghi: € 9,80
Warsteiner: € 2,50

De Italiaan Pizza Amsterdam de Pijp

De eind­beo­ordel­ing:

Na een lange dag vol pizza’s komt La Perla als winnaar uit de strijd. Forno is een zeer goede tweede en is dankzij het ruime terras de favoriete locatie voor de zomer. De gehele lijst:

  1. La Perla
  2. Forno
  3. De pizzakamer
  4. De Italiaan
  5. Yam Yam Trattoira
  6. Pazzi

Helaas konden de Cityguys deze pizzabiketour niet alle pizzeria’s in Amsterdam bezoeken. Binnenkort vind je hier de ultieme pizza guide voor Amsterdam met de bovenste 3 locatie’s aangevuld met een aantal all time favourites als Pizzabakkers en Il Palio.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!