Spring naar inhoud
Zoeken
Esquire jp steven roger

Cityguys Selec­tie 2019: de beste hore­caza­k­en van Amsterdam

Steven Strijbosch Steven

Weer wat fraais van Cityguys: een jaaroverzicht met onze favoriete, nieuwe horecazaken van 2019. Dit zijn de plekken in Amsterdam waar we het beste, gekste of fijnste hebben gegeten en/of gedronken. In totaal vergeven we prachtige prijzen in zes categorieën: beste nieuwe restaurant, beste nieuwe concept, beste nieuwe bar, collab van het jaar, beste nieuwe drankje en beste event van 2019. In dit artikel vind je de opzet, beweegredenen en samenstelling van de jury. (Spoiler alert: het zijn wij gewoon.)

Opzet

Als Cityguys zijn we elke dag op zoek naar de beste zaken van Amsterdam. Van vergeten klassiekers tot baanbrekend nieuwe concepten. Het geluk bestaat dat de horecabranche in Nederland, met Amsterdam in het bijzonder, absolute topjaren kent. 2019 was daar zeker geen uitzondering in. Vrijwel elke dag werd er wel ergens een nieuwe zaak geopend. Een tapperij hier, een sterrenrestaurant daar. Van rooftops in Amsterdam Noord tot obscure koffiezaakjes in Bos & Lommer. Vaak van extreem hoog niveau. (Er waren zoveel openingsfeestjes dat zelfs JP soms “nee” heeft gezegd op een uitnodiging. Moet je nagaan.)

Met de Cityguys Selectie kunnen we simpelweg onze favoriete zaken van 2019 even wat extra liefde geven. Een warme knuffel op een donkere winterdag. Ook dat is Cityguys. Daarnaast: wat is een zelfrespecterend en trendgevoelig horecaplatform zonder jaarlijkse awardshow? En wie houdt er niet van een digitale sticker die ‘Lekker gewerkt, pik’ schreeuwt. Precies. Bij ons (nog) geen urenlange presentatie, tachtienkoppige jury of (net iets té) ingestudeerde slideshow, maar wel een stuk tekst met her en der een plaatje. Revolutionair. Zoals u van ons gewend bent.

Keuzestress

Waar is onze keuze voor de Cityguys Selectie van 2019 eigenlijk op gebaseerd? Nou: pure vriendjespolitiek en zeer lucratieve steekpenningen. Nee hoor. (Was het maar waar.) We hebben als semi-deskundige, doch zeer strenge, jury vooral gelet op toegankelijkheid, innovatie en meerwaarde voor de stad. Ook betaalbaarheid speelt een grote rol. Een zaak moet simpelweg voor (vrijwel) al onze lezers toegankelijk zijn. De uitgelichte winnaars zijn eigenlijk zonder uitzondering de restaurants, bars of concepten die we het meest hebben aangeraden. Zowel via de Cityguys-platformen als via onze eigen netwerken. Daar gaat het ons immers om: iedereen naar de best mogelijke winkels sturen.

De win­naars *tromgerof­fel* (nog even­t­jes geduld AUB)

Teleurgesteld?

Zijn we jouw (favoriete) zaak vergeten? Dat kan gebeuren. We zijn soms net mensen. (We zijn alleen machines als er Jägermeister in de buurt is.) In totaal hebben we dit jaar zo’n 100 nieuwe horeca-etablissementen bezocht. Dan glipt er wel eens iets doorheen. Óf we vonden het gewoon niet goed genoeg, dat kan natuurlijk ook. De jury is immers meedogenloos. Gelukkig staan we altijd open voor feedback: je kunt ons bijvoorbeeld hartstikke snel bereiken via Instagram.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!